Veelvoorkomende problemen met Audi Q7

Audi Q7 Problemen

De Audi Q7 is een grote familie SUV die tot zeven personen kan vervoeren. Dit betekent dat de Q7 het top-end Audi SUV is, in ieder geval voordat de Audi Q9 het levenslicht ziet. De eerste Q7 werd in de jaren 2000 uitgebracht, maar de 2e generatie Q7 kwam in 2017 en werd een jaar of twee geleden gefacelift.

De Q7 deelt veel van zijn onderdelen met andere SUV’s van VW, zoals de Porsche Cayenne, de VW Touareg en zelfs de Bentley Benteyga. Dit zou moeten betekenen dat al die onderdelen betrouwbaar zijn, maar dat is niet altijd het geval met luxe SUV’s die de neiging hebben om enkele van de meest problematische auto’s op de markt, althans voor zover de kosten betreft.

De Audi Q7 lijdt aan problemen met de bobines, versleten CV laarzen, distributieketting problemen, brandstoftank druk problemen, en problemen met voortijdige slijtage van de banden. Sommige van deze problemen, zoals die in verband met het motortimingsysteem, kunnen tienduizenden dollars kosten, terwijl andere, zoals voortijdige bandenslijtage, gemakkelijk kunnen worden opgelost.

Al met al is de Q7 een behoorlijk betrouwbare SUV, maar hij heeft wel tijdig en grondig onderhoud nodig. Zonder dat hebben luxe SUV’s niet de kans om zo lang mee te gaan als ze kunnen. Als zodanig, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een van deze, er zeker van zijn om wat geld opzij te zetten voor onderhoud.

Audi Q7 – bobine problemen

Audi, VW, en de rest van de Volkswagen Auto Group zijn bekend om problemen met bobines en bougies ervaren. Deze bobines zijn belast met het overbrengen van spanning van de accu om een vonk te veroorzaken die het verbrandingsproces ontsteekt. Als een bobine begint te falen, zullen de motorfouten snel erger en erger worden.

  Veelvoorkomende problemen met Audi Q5

Het maakt niet uit of een of twee spoelen falen, moet u ze allemaal te vervangen op hetzelfde moment om te voorkomen dat dit probleem zich opnieuw voordoet in de komende maand of twee. Het zou u rond $500 moeten kosten om hen allen te vervangen de eens, maar u zou goed voor rond 60.000 mijlen moeten zijn.

Audi Q7 – Versleten CV-laarzen

De constante snelheid (CV) laars is gevuld met vet dat nodig is om de gewrichten te smeren. Als de gewrichten niet goed gesmeerd zijn, kan dat behoorlijk wat schade aan de aandrijflijn veroorzaken. Het probleem is meestal te wijten aan deze CV laarzen kraken en laat vuil en puin in de as gewricht dat kan maken van een aandrijflijn nutteloos.

Wanneer dit gebeurt, het enige wat je kunt doen is om de laarzen te vervangen. Het goede nieuws is dat dit probleem is vrij eenvoudig te diagnosticeren, terwijl een ervaren VW / Audi monteur moet in staat zijn om ze te vervangen in een mum van tijd. De kosten om dit op te lossen zijn ook ergens rond de $ 500, maar het hangt af van wat er nog meer moet worden vervangen ook.

Audi Q7 – Problemen met de distributieketting

Duitse luxe auto’s en problemen met de distributieketting lijken op de een of andere manier altijd met elkaar verbonden te zijn. Het probleem hier is net als met elke andere VW / Audi product waarin de distributieketting spanner wordt niet in staat om genoeg spanning aan de ketting die de ketting kan laten rondspringen bieden. Dit leidt uiteindelijk tot ernstige motorschade, zozeer zelfs dat het een hele motor onbruikbaar zou kunnen maken.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Het probleem hier is dat sommige klanten $2.000-$3.000 moesten betalen voor deze reparatie omdat de hele motor moet worden verwijderd om dit te verhelpen. Als u naar een exemplaar kijkt waarvan de ketting niet is vervangen na het overschrijden van de 100.000-mijlsgrens, let dan goed op, want het kan veel schade veroorzaken.

Audi Q7 – Probleem met de druk in de brandstoftank

Als u een knallend geluid uit de brandstoftank hoort, is de kans groot dat u problemen heeft met de drukopbouw van de brandstoftank. Het probleem is te wijten aan een probleem met een klep die zich boven op het inlaatspruitstuk bevindt, ook bekend als de N80 of Evap purge valve.

Als de klep faalt, kan hij niet meer volledig sluiten, wat betekent dat het moeilijk wordt om de druk in de brandstoftank op te bouwen. De enige manier om dit te verhelpen is door de klep volledig te vervangen en je zou goed moeten zijn voor een lange tijd.

Audi Q7 – voortijdige bandenslijtage

De Audi Q7 is een zware SUV, wat betekent dat het gaat door banden als niemands bedrijf. Het probleem hier is dat banden voor de Q7 kan kosten $ 2.000 in sommige gevallen, dus je zeker wilt dat ze duren zo lang als ze zouden moeten. Zorg ervoor dat u banden roteert, de wielen uitlijnt en de banden balanceert als u de levensduur van de banden zo lang mogelijk wilt maken.

FAQ Sectie

Is de Audi Q7 een goede auto?

De Audi Q7 is de grootste en ruimste luxe SUV van Audi en dat betekent dat het inderdaad een goede auto is. Auto’s als deze zijn echter niet alleen duur maar ook onderhoudsgevoelig wat betekent dat u veel geld zult moeten uitgeven om een auto als de Q7 te onderhouden. Als u dat doet, zult u genieten van een toonaangevende premium ervaring voor uzelf en uw hele gezin.

  Passen Mercedes velgen op Audi?

De Q7 krijgt alle nieuwste en grootste optionele functies, wat betekent dat hij geavanceerd, veilig, luxueus, ruim, praktisch en zelfs off-road kan gaan.

Welke Audi Q7 is de beste?

U kunt er niet omheen dat de Q7 duur is, vooral het nieuwste Q7-model. Hoe het ook zij, het nieuwste Q7-model is veruit het beste van allemaal, want het is het nieuwste, het betrouwbaarste en zit boordevol de modernste snufjes.

De pre-facelift 2e generatie Q7 is vergelijkbaar, maar die heeft veel vaker te kampen met betrouwbaarheidsproblemen. De 1e gen Q7 is de slechtste als het gaat om betrouwbaarheid en onderhoud, terwijl de 1e gen post-facelift een beetje beter is.

Is de Audi Q7 een goede terreinauto?

4×4’s zijn niet meer wat ze geweest zijn en dat betekent dat ze niet allemaal gemaakt zijn om off-road te gaan. Zeker, de Q7 kan zijn mannetje staan in semi-uitdagende off-road omgevingen, maar bijna niemand zal ooit met een luxe SUV gaan off-roaden.

De realiteit is dat deze auto’s veel te duur zijn om te worden bestuurd op parcoursen waar de kans groot is dat ze beschadigen. Al met al is de Q7 geen Jeep Wrangler, maar met de juiste uitrusting en banden kan hij tot middelzware terreinritten aan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts