Veelvoorkomende problemen met de BMW i4

BMW i4 Problemen

De BMW i4 behoort tot de beste volledig elektrische midsize sedans. Hij is beter dan de Polestar 2 maar concurreert gunstig met de Tesla Model 3. Toch is hij groter dan zijn concurrenten, maar heeft hij een kleinere actieradius dan de Tesla Model 3. Maar wat zijn enkele van de veelvoorkomende problemen met de BMW i4?

Net als de meeste BMW’s heeft ook de BMW i4 zo zijn problemen. De problemen zijn echter niet zo talrijk als bij hun ICE tegenhangers. En omdat de BMW i4 nog nieuw is op de markt, hebben veel gebruikers de meeste problemen nog niet ontdekt. Hoe dan ook, er zijn verschillende problemen vastgesteld.

De meest voorkomende BMW i4 problemen zijn het ontbreken van crash pads voor de accu, een gebrekkige oplaadinfrastructuur en een te complex infotainmentsysteem. Merk op dat het ontbreken van de batterij crash pads is op sommige auto’s en niet alle van hen. De andere twee problemen worden echter door alle BMW i4 eigenaars ondervonden.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW i4?

Gebrek aan batterij crash pads

De BMW i4 mag dan een nieuwe auto op de markt zijn, maar hij heeft nu al een belangrijk probleem waar geïnteresseerde kopers zich zorgen over moeten maken. Sommige BMW i4’s missen crashpads voor de accu, die zeer belangrijk zijn. Als de accu van uw i4 niet op de crash pads is aangesloten, kan dat bij een ongeval een reëel gevaar opleveren voor de inzittenden van de elektrische sedan.

Als uw i4 bij een ongeval betrokken raakt, neemt het gevaar van kortsluiting dan ook sterk toe. Dit kan er ook toe leiden dat de auto in brand vliegt en dat de inzittenden gewond raken. Het aantal BMW i4’s zonder crashpads voor de accu is echter niet bekend.

  Welke BMW heeft een V6 motor?

Maar volgens de Safety Gate van de Europese Commissie hebben meerdere BMW i4’s in verschillende landen geen crashpads voor de accu. Sommige van de ontdekte auto’s bevonden zich in Duitsland, Polen, Denemarken en Zweden. De meeste van de getroffen auto’s zijn naar verwachting gebouwd tussen 15 september en 30 november 2021.

Merk op dat het werk van de batterij crash pads op een elektrische auto is om passagierszetels te beschermen, in geval van een botsing als gevolg van een ongeval. De crash pads worden normaal gebruikt als een interieur materiaal setup voor de bestuurder en passagier zetels.

Gebrek aan oplaadinfrastructuur

Afgezien van het feit dat sommige BMW i4’s geen crash pads hebben, beschikt BMW niet over een goede oplaadinfrastructuur zoals Tesla. Ook al heeft dit probleem niet direct invloed op de auto, het beïnvloedt wel hoe de auto wordt gebruikt. Dus als u van plan bent ver weg te reizen, kunt u zonder stroom komen te zitten en het gebrek aan goed verspreide oplaadstations kan uw reis beïnvloeden.

Bovendien zijn er in Europa en de rest van de wereld niet veel openbare CCS-laadpunten om de BMW i4 van veel stroom te voorzien. Om deze reden is de Tesla Model 3 veel beter voor mensen die lange afstanden willen afleggen en hun auto langs de snelwegen willen opladen.

Het te complexe infotainmentsysteem

Een ander probleem waar BMW i4 gebruikers rekening mee moeten houden is het veel te complexe infotainmentsysteem. Infotainmentsystemen worden door bestuurders gebruikt om verschillende autoparameters te bekijken en in te stellen, te navigeren in de klimaatregeling, hun smartphones te bedienen en zelfs media af te spelen.

  Wat is het BMW M sportpakket?

Maar als het infotainmentsysteem te geavanceerd of te gecompliceerd is, zoals het systeem in de BMW i4, kan het zeer gevaarlijk zijn voor de bestuurder en de passagier. Dat komt omdat de meeste bestuurders hun ogen gedurende langere tijd van de weg halen wanneer ze een ingewikkeld infotainmentsysteem gebruiken. Volgens de AAA zijn verschillende bestuurders hierdoor betrokken geraakt bij een ongeval.

FAQ

Is de BMW i4 een betrouwbare auto?

Ja, de BMW i4 is betrouwbaarder dan de meeste BMW’s met een benzinemotor en sommige van zijn concurrenten. Dat gezegd hebbende, de BMW i4 is nog niet lang op de markt om te weten hoe betrouwbaar hij is over een periode van 5 jaar, 10 jaar, of zelfs 15 jaar.

Is het duur om een BMW i4 te onderhouden?

Nee, het is goedkoper om een BMW i4 te onderhouden. Maar als u de onderhoudskosten van een BMW i4 vergelijkt met die van zijn concurrenten, zoals de Polestar 2, dan zult u merken dat het onderhoud nog steeds vrij duur is. Dat komt omdat de kosten voor onderdelen en service veel hoger zijn dan die van zijn concurrenten.

Hoeveel pk levert de BMW i4?

De BMW i4 heeft twee uitvoeringen met verschillende paardenkrachten. De basisversie, het BMW i4 eDrive40 model, wordt geleverd met een enkele achterin geplaatste elektromotor die 335 paardenkrachten levert. Aan de andere kant heeft de BMW i4 M50 uitvoering een extra motor vooraan die helpt om minstens 536 pk te genereren.

Dus als u meer vermogen wilt, is de BMW i4 M50 Gran Coupé de betere optie. Hij verbruikt echter ook meer vermogen, wat betekent dat hij een kortere actieradius zal hebben dan het basismodel.

  BMW X6 betrouwbaarheid

Zijn BMW elektrische auto’s betrouwbaar?

Ja, BMW elektrische wagens zijn betrouwbaar. In tegenstelling tot hun ICE tegenhanger, hebben BMW elektrische wagens minder bewegende onderdelen, wat betekent dat er maar weinig dingen fout kunnen gaan. Bovendien zijn BMW elektrische wagens gemaakt met kwaliteitsonderdelen, in tegenstelling tot de meeste van hun ICE wagens die veel plastic onderdelen hebben. Met de juiste zorg en onderhoud, kan de BMW i4 meerdere jaren meegaan.

Is de BMW i4 zelfrijdend?

Nee, dat is hij niet. Maar de BMW i4 wordt geleverd met een reeks geavanceerde rijhulpsystemen van BMW, waaronder de optionele Driving Assistant Professional, die een geavanceerde assistent voor het volgen van de rijstrook combineert met actieve cruise control met Stop and Go. Dus in plaats van een zelfrijdende functie heeft de BMW i4 een SAE level 2 rijhulpsysteem.

Samenvatting

De BMW i4 is een elegante, krachtige, comfortabele en goed presterende elektrische middelgrote sedan, met veel geavanceerde mogelijkheden. Maar zoals de meeste BMW’s heeft hij ook een paar tekortkomingen die geïnteresseerde kopers zouden moeten kennen. Enkele van de problemen die de BMW i4 heeft, zijn een gecompliceerd infotainmentsysteem en een gebrek aan crash pads op sommige modellen.

Over het geheel genomen is de BMW i4 betrouwbaarder dan de traditionele BMW 4-Serie. Dat komt omdat hij weinig bewegende delen heeft in vergelijking met zijn broer of zus die op gas rijdt. Bovendien is hij ook goedkoper in onderhoud, maar de initiële kosten zijn vrij hoog.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts