Veelvoorkomende problemen met de BMW ix

BMW ix problemen

De BMW IX is de nieuwste aanwinst in het groeiende aanbod van BMW EV’s. Deze auto is efficiënter met een betere actieradius dan de BMW I3. Hij is ook betrouwbaarder en levert betere prestaties. Hij heeft echter ook een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers op moeten letten. Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW ix?

De meest voorkomende problemen met de BMW IX elektrische SUV zijn de Connect Drive problemen, defecte airbag storingslampje, stuur complicaties, en langzaam opladen. De meeste van deze problemen zijn eenvoudig te verhelpen en kunnen worden vermeden.

Omdat de BMW IX al een paar jaar op de markt is, zijn er slechts een paar problemen geregistreerd. Maar naarmate de wagen meer kilometers maakt, kunnen er in de toekomst meer problemen geregistreerd worden. Daarom kan de lijst van BMW IX problemen in de loop van de tijd groeien.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW IX?

Defect airbag storingslampje

Tot nu toe heeft BMW goed werk geleverd met het creëren van betrouwbare elektrische auto’s. De BMW IX heeft tot nu toe echter één terugroepactie gehad, die werd veroorzaakt door een airbag-storingslampje dat de bestuurder niet waarschuwt voor een probleem en het gevaar op letsel bij een ongeval vergroot.

BMW heeft een terugroepactie uitgeschreven omdat het heeft ontdekt dat het controlelampje en de displaymelding van de airbag mogelijk niet oplichten wanneer er een probleem is met de airbagregeling, als gevolg van onnauwkeurige software.

Om dit probleem op te lossen, moeten BMW-dealers de software van de airbagregeleenheid herprogrammeren. Dit wordt gratis gedaan omdat het om een fabricagefout gaat.

Connect Drive problemen

Een ander veel voorkomend probleem dat BMW IX gebruikers hebben gemeld zijn de IX connect drive problemen. Dit probleem doet zich normaal voor nadat de auto een onderhoudsbeurt heeft gehad en de software is geüpgraded. Sommige gebruikers meldden dat de ‘State of Charge’ info en de ‘Vehicle Finder’ stopten met updaten in de App. Daardoor konden ze thuis niet controleren wat de oplaadstatus van hun auto was.

  Is de BMW E46 betrouwbaar?

In andere gevallen meldden gebruikers dat hun audio was gestopt. Om dit probleem op te lossen, moet u privacy instellen op het niet delen van gegevens en vervolgens opnieuw opstarten en gegevens delen instellen om het probleem op te lossen. De app verwijderen en opnieuw installeren lost niets op. Wat meer is, kan de auto enkele dagen of weken na het uitvoeren van deze truc alvorens te hervatten naar normaal.

Stuur complicaties

De BMW i3 had al last van stuurproblemen, maar de BMW ix heeft dat tot op zekere hoogte nog steeds. Eerst en vooral heeft BMW een vreemd gevormde besturing gecreëerd, die sommige mensen misschien niet prettig vinden. De zeshoekige besturing is nogal lastig in het gebruik als je gewend bent aan het traditionele stuurwiel.

Bovendien, wanneer de auto tot stilstand komt, wordt de besturing hard, waardoor het moeilijk wordt om de auto te manoeuvreren. Enkele van de problemen die ervoor zorgen dat het stuurwiel in de BMW IX hard wordt bij stilstand zijn een laag stuurvloeistofpeil en lage druk in de voorbanden.

Zorg er dus voor dat uw BMW EV voldoende stuurvloeistof heeft en dat de banden voldoende druk hebben, vooraleer u ermee gaat rijden.

Traag opladen

Een veel voorkomend probleem dat BMW elektrische auto’s meestal hebben is traag opladen. Ja, elektrische BMW’s laden langzamer op in vergelijking met Tesla. Tesla Model X heeft bijvoorbeeld ongeveer 6 tot 9 uur nodig om thuis volledig op te laden, terwijl de BMW IX er ongeveer 11 uur over doet. Dat is een verschil van ongeveer 5 uur.

  Is de BMW X6 een meisjesauto?

BMW heeft echter veel verbeterd, want de BMW IX doet er minder lang over dan de BMW i3. De BMW i3 doet er ongeveer 20 uur over om thuis volledig op te laden. Ondanks dat de oplaadtijd langzamer is dan die van Tesla, verslaat BMW de meeste concurrenten.

Bovendien kan de BMW IX traag laden vanwege een slechte lader. Als u vermoedt dat de lader een probleem heeft, probeer dan een openbare lader te gebruiken om het probleem op te lossen. En als u sneller wilt laden, gebruik dan een 150 kW snellaadpunt met de mogelijkheid om in slechts 34 minuten van 10% naar 80% te laden.

FAQ

Is de BMW IX betrouwbaar?

Ja, de BMW IX is betrouwbaar, want hij registreert minder problemen dan de meeste van zijn concurrenten. Bovendien kreeg de BMW IX een vijfsterrenrating van EURO NCAP voor crashtests. Dat bewijst dat hij niet alleen betrouwbaar is, maar ook veilig om in te rijden.

Is het duur om de BMW IX te onderhouden?

Nee, het onderhoud van de BMW IX is heel wat goedkoper dan dat van zijn ICE tegenhanger. Toch, als u de onderhoudskosten van de BMW IX vergelijkt met die van zijn EV concurrenten, zult u merken dat hij iets duurder is door de kosten van onderdelen en onderhoud. Over het algemeen registreert hij minder problemen, wat een pluspunt is.

Hoe lang gaat de BMW IX mee?

De meeste BMW EV’s gaan zo lang mee als hun batterijen kunnen meegaan. BMW schat dat de batterij van de BMW IX 100.000 mijl meegaat. Na die 100.000 mijl verliest de wagen zijn actieradius, maar hij zal nog steeds functioneren. Als je wil dat je wagen efficiënt blijft rijden, zal je de batterij moeten vervangen. EV’s kunnen dus langer rijden dan ICE-auto’s, op voorwaarde dat de batterij in orde is.

  Audi vs BMW betrouwbaarheid - Wat is beter

Is het duur om de BMW IX batterij te vervangen?

Ja, de vervanging van de BMW IX batterij is vrij duur. Op dit moment heeft BMW nog niet bekendgemaakt hoeveel het kost om de BMW IX accu te vervangen, maar het kost ongeveer 16.000 dollar om de accu in de BMW I3 te vervangen. Vandaar dat de totale kosten voor het vervangen van de batterij in de BMW IX duurder kunnen zijn.

Welke auto is betrouwbaarder – BMW IX of I3?

Ook al is de BMW IX nog nieuw op de markt, hij heeft bewezen iets betrouwbaarder te zijn dan de BMW i3. Bovendien is hij iets geavanceerder dan de BMW i3. Tot nu toe heeft de IX slechts één terugroepactie gehad, terwijl de BMW I3 diverse terugroepacties heeft gehad, waarvan de belangrijkste een probleem met de ontluchtingsleiding van de brandstoftank was.

Conclusie

Over het algemeen is de BMW IX een van de meest betrouwbare EV’s op de markt. Hij registreert minder problemen en is goedkoper in onderhoud dan sommige van zijn concurrenten. Maar omdat deze wagen nog nieuw is op de markt, kunnen er nog enkele problemen opduiken, maar tot nu toe heeft hij het goed gedaan.

BMW iX Review – This Is It, Chief

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts