Veelvoorkomende problemen met de BMW X4

BMW X4 Problemen

De BMW X4 is een stijlvolle, krachtige en luxueuze compacte luxe SUV. Maar zoals de meeste auto’s, heeft ook deze compacte SUV een aantal problemen die de moeite waard zijn om op te merken. Wat zijn echter de meest voorkomende problemen met de BMW X4?

Veel voorkomende problemen met de BMW X4 zijn slecht werkende airbags, turbo wastegate problemen, defect elektrisch systeem, DPF verstoppingen, de motor die niet wil starten, verlies van controle over de wielen, en defecte gordel vergrendeling herkenning. Deze en vele andere problemen maken de BMW X4 tot een van de minst betrouwbare BMW modellen.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de X4?

Niet werkende airbags

BMW roept meestal sommige auto’s terug als het ontdekt dat ze een fabricageprobleem hebben. Verschillende 2017 tot 2019 BMW X4 modellen kwamen met defecte airbags. BMW ontdekte dat een schroefverbinding van de airbag van de passagier naar het instrumentenpaneel mogelijk niet volgens de specificaties is gemaakt.

Als de airbag wordt geactiveerd, kan de afdekking van het paneel daarom in stukken breken en tegen de passagier worden geslingerd, waardoor het gevaar op letsel toeneemt als er een ongeluk gebeurt.

Defect elektrisch systeem

Zoals de meeste BMW’s heeft ook de BMW X4 last van een defect elektrisch systeem. Dit kan door verschillende dingen worden veroorzaakt, zoals een kapotte starter, corrosie op accupolen, immobilisatorfout, verstopt brandstoffilter, lege 12v accu, doorgebrande zekering, of slechte dynamo. Als uw auto elektrische problemen heeft, zorg er dan voor dat u de oorzaak van het probleem oplost.

Turbo wastegate problemen

Dit probleem komt vaak voor bij de benzinemotor van de BMW X4. De turbo wastegate maakt lawaai, waardoor het check engine lampje gaat branden en de auto geleidelijk stopt. Merk op dat dit specifieke probleem normaal gesproken wordt veroorzaakt door een verouderde turbocharger. Dus, als de turbo versleten is, moet u deze vervangen.

  BMW X6 VS Hellcat - wat is beter?

De motor start niet

De belangrijkste boosdoeners die ervoor zorgen dat de motor niet start zijn elektrische problemen. We hebben reeds enkele van de belangrijkste elektrische problemen belicht en sommige daarvan kunnen ook de motor aantasten. Corrosie op de accupolen, een lege benzinetank, een slechte dynamo en een kapotte starter kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de motor niet start.

Zorg ervoor dat u de onderliggende elektrische en motorische problemen oplost als u wilt dat de motor optimaal presteert.

De DPF verstopt

Het DPF of dieselpartikelfilter verstopt wanneer het niet alle overtollige dieselpartikels kan wegbranden die het uit de uitlaat van de auto filtert. Als gevolg daarvan slaagt de auto er niet in te regenereren en raakt de DPF verstopt.

Als de verstopping niet buitensporig is, kunt u proberen het DPF te ontstoppen door uw motor goed op te warmen en er gedurende ongeveer 10 tot 20 minuten met hoge snelheid mee te rijden. Dit zou voldoende moeten zijn om het DPF te ontstoppen. Maar als het DPF beschadigd is, zult u het moeten vervangen.

Foutieve gordelslotherkenning

Een ander probleem dat BMW dwong om sommige BMW modellen terug te roepen is een defecte herkenning van het gordelslot. Dit probleem werd ontdekt in sommige van de 2019 en 2020 BMW X4 modellen. Aangenomen werd dat de kabel die de hallsensor met de stoelgesp verbindt, extreem kort zou kunnen zijn.

  Welke vierwielaandrijving is beter - BMW of Mercedes-Benz?

Als gevolg daarvan zou de sensor kunnen loskomen van de gesp, wat een foutieve herkenning van het gordelslot veroorzaakt, wat van invloed is op de werking van het beveiligingssysteem en het activeren van de airbag, waardoor het gevaar op letsel bij een ongeval toeneemt.

Verlies van controle over het stuur

Dit probleem komt vaak voor bij de 2018 en 2019 BMW X4M modellen. Het wiel verliest de controle als gevolg van een defect door trillingsmoeheid van de spoorstang. Bovendien gebeurt de trillingsmoeheidsfout als gevolg van een uitzonderlijke buigbelasting. Als dit zich voordoet, verliest het wiel aan één kant van de auto de controle, waardoor het gevaar op een ongeval toeneemt.

Het goede nieuws is dat BMW alle auto’s met dit defect heeft teruggeroepen en gerepareerd. Vandaar, als u investeert in een gebruikte 2018 of 2019 BMW X4M, verzeker u er dan van dat dit probleem is verholpen voordat u ervoor betaalt.

FAQ

Is de BMW X4 betrouwbaar?

Nee, de BMW X4 behoort tot de minst betrouwbare BMW modellen op de markt. Hij is echter wel betrouwbaarder dan de BMW X5, die tot de minst betrouwbare luxe SUV’s op de markt behoort. Een groot aantal betrouwbaarheidsbureaus heeft de BMW X4 een bovengemiddelde score gegeven, wat redelijk is maar niet geweldig.

Is de BMW X4 goedkoop in onderhoud?

Nee, de BMW X4 is vrij duur in onderhoud. Dat komt niet alleen omdat er meer problemen dan gemiddeld worden gemeld, maar ook omdat de onderdelen en service vrij duur zijn. Zo heeft de BMW X4 jaarlijkse reparatiekosten van ongeveer $988, wat meer is dan de gemiddelde onderhoudskosten van een middelgrote SUV, namelijk $652 per jaar.

  Hoe weet ik of mijn BMW nog onder garantie is?

Hoe lang gaat de BMW X4 mee?

Indien goed onderhouden, kan de BMW X4 meer dan 200.000 mijl meegaan. Maar als hij niet goed wordt onderhouden, kan het moeilijk zijn om meer dan 150.000 mijl af te leggen. Bovendien, als de auto ouder wordt, zullen er grote reparaties nodig zijn die niet genegeerd mogen worden. Het verzorgen van dergelijke kostbare reparaties zal ervoor zorgen dat de auto langer meegaat dan de gemiddelde SUV.

Na hoeveel kilometer begint de BMW X4 problemen te krijgen?

De BMW X4 is niet zo betrouwbaar als de BMW X3. Daarom begint hij al vanaf 50.000 mijl problemen te vertonen. Maar met een goede verzorging en onderhoud, kan de gebruiker serieuze problemen krijgen na 100.000 mijl. Dus, als u het aanbevolen onderhoudsschema van BMW volgt, zult u niet veel geld uitgeven aan reparatie en onderhoud.

Samenvatting

Of u nu een nieuwe of gebruikte BMW X4 koopt, het is belangrijk dat u een aantal problemen kent die u kunt tegenkomen tijdens het bezit van de auto. Nu u een aantal veel voorkomende problemen kent waarmee BMW X4 gebruikers te maken krijgen, kunt u uw auto goed onderhouden om de meeste van deze problemen te voorkomen.

Al met al is de BMW X4 nog steeds een elegante, krachtige, comfortabele en luxueuze auto. Bovendien is hij gemakkelijk te bedienen en heeft hij een kwaliteitsvol interieur. Niettemin is hij vrij duur en heeft hij een kleinere kofferruimte dan de meeste van zijn concurrenten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts