Waarmee is de Volvo XC40 te vergelijken?

De Volvo XC40 kan worden vergeleken met andere subcompacte SUV’s zoals de Audi Q3, Lincoln Corsair of BMW X1.

De subcompacte SUV is een nieuwe categorie in de autowereld. De Volvo XC40 is al sinds zijn introductie een favoriet en is een duidelijke winnaar als we het over zijn concurrenten hebben. De XC40 biedt betere veiligheidsvoorzieningen, meer opbergruimte, meer ruimte op de achterbank, een beter of gelijkwaardig interieur, en een goede rijervaring. Hij kost zelfs minder dan zijn concurrenten.

Volvo XC40

Volvo is een Zweedse autofabrikant die vrij beroemd is om zijn veiligheid, hoogwaardige functies, en luxe auto’s. De XC40 werd gelanceerd in 2017 en vervolgens in 2019 onthulde Volvo zijn plug-in hybride model. Meest recentelijk, in 2020, onthulde Volvo zijn eerste volledig elektrische voertuig genaamd de XC40 Recharger. De prijs van de XC40 begint bij 33.700 dollar en loopt op tot 53.990 dollar voor de elektrische versie.

BMW X1

De BMW X1 is een Duits bedrijf en staat bekend om zijn luxe en rijervaring. Hij werd gelanceerd in 2009 en kreeg een tweede generatie in 2015. De auto staat bekend om zijn praktische bruikbaarheid en sportieve rijgedrag. De prijs begint bij $35.400 en loopt op tot $42.845.

Audi Q3

Audi is een Duits merk dat bekend staat om zijn sportieve looks en aandrijving. De Q3 is de kleinste SUV van Audi. Ze lanceerden de Q3 in 2011, en hij kreeg zijn tweede generatie in 2018. De prijs van de Audi Q3 begint bij $34.900 en loopt op tot $41.595.

Lincoln Corsair

Lincoln, een Amerikaanse autofabrikant, lanceerde zijn subcompacte SUV in 2019. Het is gebleven als de best verkochte Lincoln auto sinds 2020. Het heeft twee brandstofopties, een benzine en de andere een plug-in hybride optie. Hij begint bij $ 36.105, en het premium plug-in hybride model kost tot $ 50.390.

  Is een gebruikte Volvo een goede auto?

Volvo XC40 vs. Audi Q3

Beide auto’s zijn subcompacte SUV’s die een zeer goed rijgedrag en comfort bieden aan hun klanten. De Volvo XC40 is meer familie-georiënteerd en praktisch, terwijl de Audi Q3 meer een sportief ogende kleine SUV is. De prijzen van beide auto’s beginnen bij bijna dezelfde range.

Hoewel Audi bekend staat om zijn sportwagens, is de XC40 krachtiger dan de Q3. Met dezelfde 2,0-liter turbomotor heeft de XC40 een vermogen van 248 pk, terwijl dat van de Q3 228 pk is. Dit is waarschijnlijk te danken aan de betere engineering in Volvo’s nieuwe VEA-programma.

Beide auto’s bieden een zeer stille en comfortabele rit, waarbij de Q3 iets meer grip en tractie op de weg heeft. De kofferruimte is praktischer in de XC40, en de klapstoelen hebben een elektrische knop in de XC40, terwijl in de Q3, het heeft een deksel.

Over het geheel genomen voelt de XC40 als een betere optie door zijn betere rijervaring en luxe aanbod, zoals een beter interieur en andere veiligheidsvoorzieningen. De XC40 is hier de winnaar.

Volvo XC40 vs. BMW X1

De BMW X1 is een van de oudste auto’s in deze SUV-categorie. De X1 is aan zijn tweede generatie bezig, terwijl de XC40 voor het eerst verscheen 8 jaar na de lancering van de X1. De X1 is altijd al de meest praktische subcompacte SUV genoemd, met zijn grote opslagcapaciteit en rijervaring.

Beide auto’s hebben verschillende rijmodi. De XC40 biedt ontspannen en veilig rijden, net als andere Volvo’s. De X1 is echter sportiever en heeft meer grip in de bochten. Het transmissiesysteem van de X1 is iets beter dan dat van Volvo, maar op de snelweg kan de X1 behoorlijk lawaaierig worden.

  Maakt Volvo hybride auto's?

Wat betrouwbaarheid en veiligheid betreft, is de XC40 veel beter dan de X1. De XC40 biedt zelfs een beter infotainmentsysteem dan de X1. De XC40 heeft een plug-in hybride model en een elektrische versie, terwijl de X1 dat niet heeft.

Volvo XC40 vs. Lincoln Corsair

De XC40 is al een paar jaar een van de beste auto’s in deze kleinere SUV-categorie, terwijl de Corsair nog maar net een jaar bestaat. Het is relatief een nieuwkomer in deze categorie. De Corsair is iets duurder dan de XC40, maar Lincoln biedt in al zijn modellen meer standaardvoorzieningen dan in de XC40.

Als het op prestaties aankomt, is de Lincoln Corsair veel krachtiger dan de XC40. Ondertussen heeft Volvo gereageerd met meer standaard functies in de 2021 XC40. Ze maakten parkeersensoren achter, dodehoekdetectie en adaptieve koplampen standaard in al hun auto’s. De XC40 biedt een beter infotainmentsysteem, meer passagiersruimte en natuurlijk uitstekende veiligheidsvoorzieningen. En dat alles voor een nog lagere prijs dan de Corsair.

Tot slot biedt de XC40 praktische mogelijkheden, samen met een meer ontspannen en soepeler rijgedrag. De XC40 is meer een allrounder in deze categorie. De cabinebeleving en de lederkwaliteit van de stoelen behoren veruit tot de beste. De XC40 staat nog steeds aan de top in deze categorie.

Eindoordeel

Uiteindelijk zijn al deze auto’s uitstekende voertuigen in hun categorie. Ze hebben allemaal een sportieve SUV-achtige uitstraling. De XC40 biedt echter een echt luxueus rij- en comfortniveau. De echte reden hiervoor is dat de meeste autobedrijven niet echt een luxe voertuig geven als ze in de $30.000-$40.000 prijsklasse zitten. De XC40, met al zijn glorie en veiligheidsvoorzieningen, is veruit de meest elegante en beste auto in deze categorie.

  Maakt Volvo een cabriolet?

FAQ

Hoeveel kost het onderhoud van de Volvo XC40?

De Volvo XC40 heeft een hoog onderhoudstarief dat lager ligt dan dat van zijn concurrenten. De gemiddelde reparatie- en onderhoudskosten van de XC40 in de eerste 10 jaar liggen rond de 11.700 dollar. Dat is bijna 3.500 dollar lager dan bij andere compacte SUV’s. De XC40 heeft ook minder kans om grote reparaties nodig te hebben.

Zijn compacte SUV’s echte SUV’s?

Compacte SUV’s lijken zeker op hun grote broers, met hun hoge bodemvrijheid en sportieve looks. De meeste compacte SUV’s rijden echter als gewone auto’s vanwege het platform waarmee ze zijn gebouwd. Full-size SUV’s daarentegen zijn meestal gemaakt op een vrachtwagenplatform. Daarom zijn compacte SUV’s geen echte SUV’s. Ze zijn echter nog steeds een betere optie dan sedans als u grote kofferruimte en een betere bodemvrijheid wilt.

Wat zijn enkele andere compacte SUV’s op de markt?

De productie en verkoop van compacte SUV’s over de hele wereld is toegenomen. Dat komt door hun vorm en grote kofferruimte, samen met een veel lagere prijs dan de traditionele grote SUV’s. Dit zijn enkele van de beste compacte SUV’s die op dit moment aanwezig zijn:

  • 2021 Hyundai Kona
  • 2021 Mazda CX-52021 Kia Soul
  • 2022 Hyundai Tucson
  • 2022 Kia Sportage
  • 2021 Subaru Forester

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts