Wat is BMW’s kleinste auto?

Wat is BMW's kleinste auto?

Velen zullen beweren dat de kleinste BMW auto, geproduceerd na het jaar 2000, de BMW 1 Reeks E81 is, maar als we klein definiëren in termen van lengte en breedte, dan zou de kleinste BMW auto zeker de BMW Z4 E85/E86 zijn.

Met een lengte van slechts 161 inch en een breedte van 70 inch is de BMW Z4 E85/E86 een piepkleine auto. Niet alleen dat, maar dit is een van de weinige auto’s die onder een standaardparkeerbarrière door kan, met zijn hoogte van slechts 50 inch.

De BMW Z4 E85

In 1995 bracht BMW de BMW Z3 uit, die een paar centimeter kleiner is dan de Z4. Omdat die behoorlijk oud begon te worden, werd de Z4 erop gebaseerd als upgrade. De BMW Z4 werd geproduceerd tot 2008, maar maak je geen zorgen als je op zoek bent naar deze baby, een totaal van 200.000 voertuigen zijn geproduceerd en verkocht, en je zou heel gemakkelijk je handen kunnen leggen op een tweedehands exemplaar.

De huidige kleinste BMW, de BMW Z4, is een tweedeurs roadster met indrukwekkende motoropties en een gestroomlijnd design. Met een uiterst scherp weggedrag en een uitstekende grip op de weg is deze kleine BMW een beest van formaat. BMW belooft prestaties en rijplezier en hoewel deze auto misschien niet het meest praktische ter wereld is, levert hij precies dat.

De standaard BMW Z4 op instapniveau wordt geleverd met een atmosferische 2.0 L viercilinder motor. Als u iets groters onder de motorkap wenst, kunt u een paar dollar meer betalen en de zes-cilinder optie krijgen, maar het zou een beetje te veel kunnen zijn in termen van onderhoudskosten en de standaard is goed genoeg voor de carrosserie van de Z4, aangezien deze klein en licht is (tussen 3100 lbs en 3300 lbs).

  Hebben BMW's richtingaanwijzers?

BMW Z4 E85: Motoropties en transmissie

De BMW Z4 is verkrijgbaar in een viercilinder 2.0i, 2.2i, 2.5si, en 2.5i en 3.0i zescilinder modellen. Hij biedt handgeschakelde vijfversnellingsbak, handgeschakelde zesversnellingsbak, geautomatiseerde SMG zesversnellingsbak, automatische vijfversnellingsbak en automatische zesversnellingsbak.

Het vermogen varieert van 148 pk tot 338 pk, afhankelijk van de relatieve motorkeuze die u maakt. Afhankelijk van de motoropties en het exacte model, heeft de BMW Z4 de neiging om van 0 naar 100 km per uur te gaan in ongeveer 4,8 seconden, wat hem behoorlijk snel maakt.
De krachtigste motor is de M roadster 3.2 L S54 6-cyl die een koppel van 269 lb-ft oplevert. De 2.0i, die alleen in Europa werd verkocht, heeft daarentegen 8,2 seconden nodig om een snelheid van 160 km/u te bereiken.

Wat het brandstofverbruik betreft, haalt de BMW Z4 een gemiddelde van 37 mijl per gallon voor het standaard model met 2.0 L motor. Zoals verwacht, verhogen de grotere motor opties het mijl per gallon tarief tot 32.8 mpg voor de 3.0 en 23 mpg voor de 3.2 L, wat nog steeds goed is voor een 338-pk beest.

Eigendomskosten en betrouwbaarheid van een BMW Z4

Gemiddeld kost een BMW Z4 ongeveer $400 per reparatie, en het bereik van reparaties wordt geschat tussen $100 en $4.000 voor onderdelen van de aandrijflijn en ernstige schade. Hoewel reparaties niet zo duur zijn als bij high-end BMW SUV’s zoals een X5 of een X7, kunnen ze uiteindelijk vaker voorkomen en stapelen de kosten zich op. Onderhoud kost evenveel als een 3 Reeks BMW zou vereisen.

  Is BMW een supercar?

Deze auto’s, indien goed onderhouden, zijn bekend om vaak bereiken kilometerstanden helemaal tot 250k mijl of zelfs meer. Sommigen hebben zelfs 350k plus mijlen bereikt. Natuurlijk zijn dit zeldzame gevallen en kan dit betekenen dat de auto’s helemaal niet agressief werden gereden en perfect werden onderhouden. Verwacht dat uw Z4 ongeveer 150k – 200k mijl zal rijden.

Aankoopadvies voor de BMW Z4

Vermijd de aankoop van tweedehands BMW Z4’s als ze meer dan 100k mijl gereden hebben. Als u een tweedehands Z4 koopt, betaal dan vooraf een gediplomeerde mecanicien voor een inspectie. De motorkap van het voertuig is vrij duur, dus verwaarloos schade aan de buitenkant niet. Het kan meer kosten om te repareren dan een aantal kleine problemen zoals oliefilters of het vervangen van vloeistoffen.

Net als een luxe buitenkant, is het interieur ook kostbaar om te repareren. Vermijd tweedehands voertuigen die schade hebben aan het leder binnenin, of aan het dashboard. Tenzij je wat geld opzij hebt gezet voor een krachtige motor, kun je het beste voor de 2.0i motor gaan, die zou het minst duur zijn om te bezitten na verloop van tijd.

Meer over BMW’s

Wat is de grootste BMW auto in productie?

De grootste BMW die momenteel in productie is, is de BMW X7. Met een solide 4,4 liter V8-motor, hoogwaardige technologische voorzieningen, vierwielaandrijving en drie rijen zitplaatsen voor maximaal zeven passagiers, kan de BMW X7 zowel een aanwinst zijn om indruk te maken bij zakelijke besprekingen en aankomsten, als tegelijkertijd een gezinswagen.

  Hoe BMW koelvloeistof mengen

Wat is de kleinste BMW die momenteel geproduceerd wordt?

De kleinste BMW die momenteel in productie is, is de BMW 1 Reeks hatchback. Het is niet de meest traditionele BMW, want het is een voorwielaangedreven auto in plaats van de typische achterwielaandrijving die u gewoonlijk van een BMW verwacht. Als u op zoek bent naar de kleinste BMW sedan die er is, dan is dat de BMW i3.

Wat is de goedkoopste BMW om gloednieuw te kopen?

De goedkoopste BMW om nieuw te kopen is de BMW X1 subcompacte SUV. Het basis instapmodel begint bij een verrassende 35.000 dollar, wat een behoorlijk lage prijs is voor een BMW. Hoewel het betaalbaarder is, spreekt er nog steeds status en klasse uit zoals je normaal van het merk zou verwachten.

Komt er een 2021 BMW Z4 uit?

U kunt de Z4 2021 M40i Roadster nu pre-orderen via BMW’s website. Hij brengt 382 pk en bereikt van 0 tot 62 mijl per uur in 3,9 seconden. De gloednieuwe luxe Roadster begint bij een door de fabrikant geadviseerde verkoopprijs van 63.700 dollar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts