Wat is de beste eerste auto om te kopen?

Een eerste auto moet betaalbaar zijn, goedkoop om te rijden, goedkoop om te verzekeren, en gemakkelijk te besturen. Voor een autoliefhebber moet een eerste auto ook een opwindende auto zijn, een die een emotionele band vormt tussen de mens en de machine.

Maar je moet ook redelijk zijn, want sommige auto’s zijn zinvoller dan andere als eerste auto. Een compacte hatchback of een SUV lijken het perfecte uitgangspunt voor een jonge bestuurder, omdat deze beide alle technologische functies bieden die iedereen wil, maar ze zijn niet zo duur als hun grotere tegenhangers.

Een eerste auto moet ook betrouwbaar, veilig en goed uitgerust zijn, omdat de meeste jongere bestuurders op de hoogte zijn van de meeste moderne technologie. Bovendien moet een eerste auto ook vrij gemakkelijk te besturen zijn. Auto’s zoals de VW Polo, Ford Fiesta, Subaru Impreza, of een VW Golf zijn grote eerste auto opties.

Als je een interessantere eerste auto wilt, zijn een Jeep Wrangler, Ford Mustang, Mazda MX-5, Fiat 500 Abarth, Hyundai Veloster, of een Subaru BRZ/Toyota 86 allemaal goede opties. Kies de auto die je wilt, maar houd ook rekening met alle bovengenoemde kenmerken.

VW Polo

De VW Polo is een Volkswagens instapauto, maar dat betekent niet dat de Polo goedkoop of onderontwikkeld aanvoelt. Integendeel, de verschillen tussen de Golf en de Polo zitten hem vooral in het feit dat de Polo een kleinere auto is.

Zowel de Polo als de Golf maken gebruik van vergelijkbare motoren, technologische voorzieningen en interieur- en exterieuruitrusting. Er is ook een Polo GTI verkrijgbaar, die alles biedt wat je van een Golf GTI mag verwachten. De grootte van de Polo is echter een tweesnijdend zwaard, dus als u een grotere auto wilt, is de Polo misschien een beetje te klein.

  Kunnen batterijen van hybride auto's ontploffen?

Ford Fiesta

Als u niet echt van VW’s houdt, en u bent Amerikaan, zou u de zippy Ford Fiesta moeten overwegen. Zowel de VW Polo als de Ford Fiesta zijn gepositioneerd als instapauto’s van hun respectieve fabrikanten, maar net als de Polo is de Fiesta op geen enkele manier beperkt als een instapauto.

De Fiesta is aantoonbaar een beter uitziende auto in vergelijking met de Polo GTI, en de opgefriste Fiesta ST-versie is de beste rijdersauto tussen de twee. De Fiesta is ook redelijk goedkoop om te verzekeren, maar als je alle functies wilt, kosten ze wel een beetje extra.

VW Golf

Als u van de VW Polo houdt, maar u wilt een grotere auto, dan is een VW Golf een goede optie. Het maakt niet uit hoe je het bekijkt, een VW Golf is altijd een geweldige optie omdat het veel ruimte biedt, geweldige veiligheid en technologie, en het is ongelooflijk gemakkelijk om mee te rijden en te leven.

Sommigen zouden kunnen beschouwen de VW Golf als de standaard auto van de moderne tijd, en het is gemakkelijk te zien waarom. De nieuwste Mk8 Golf is een hatchback boordevol technologie, maar een goed uitgeruste Mk7 Golf is op dit moment een geweldige optie omdat de prijzen nog even genereus zijn als altijd.

Jeep Wrangler

Als je een avontuurlijk type bent en van SUV’s houdt, ga je natuurlijk houden van de Jeep Wrangler. Ook al is de Wrangler niet bepaald de eerste letter van luxe, niemand kan ontkennen dat de Wrangler allesbehalve saai is.

Een Jeep Wrangler brengt u op plaatsen waar een Golf dat nooit zou kunnen. Als u van de wildernis en het buitenleven houdt, is een Jeep Wrangler de voor de hand liggende keuze. Gemodificeerd of niet, een Wrangler is een uiterst capabele machine. Bovendien zijn er maar een paar auto’s die er net zo iconisch uitzien als de Wrangler.

  Waarom ruikt mijn auto naar rotte eieren?

Ford Mustang

Een Ford Mustang is voor veel mensen een perfecte of gedroomde eerste auto. De Mustang kost weliswaar meer dan alle reeds genoemde auto’s, maar als je kiest voor een 6-cilinder Eco-Boost motor, zijn de prijzen niet zo overdreven als je misschien zou denken.

Een Ford Mustang is een iconische auto, maar als je je rekt tot de 5.0L V8, kijk je naar een ervaring van je leven. Maar het is de moeite waard om te vermelden dat een 400pk+ Mustang en een jonge bestuurder een geweldig recept zijn voor hoge verzekeringspremies. Kies dus liever voor de EcoBoost V6, en ga later voor de V8.

Mazda MX-5

Als het om iconische auto’s gaat, zou de MX-5 helemaal bovenaan de lijst van meest iconische auto’s moeten staan. De MX-5 is een ongelooflijk wendbare en behendige kleine raket die ook nog eens een degelijke uitrusting en veiligheid biedt tegen een aantrekkelijke prijs.

Als je dat koppelt aan de mogelijkheid om van boven naar beneden te rijden, lijkt de MX-5 een perfecte eerste auto. Maar als je lang bent en graag je vrienden meeneemt, is de MX-5 een zekere no-go, want hij biedt erg weinig ruimte voor maximaal 2 inzittenden.

FAQ Sectie

Hoeveel geld moet ik uitgeven voor een eerste auto?

Bij de aankoop van uw eerste auto zijn de aankoopkosten nog maar het prille begin. U moet veel registratie- en verzekeringskosten betalen, specifieke belastingkosten, lopende kosten zoals brandstof, parkeren, onderhoud, banden, tickets, enzovoort.

  Auto's met het minste onderhoud

Probeer een beetje conservatief te zijn bij het kopen van de eerste auto, want dat maakt het een stuk makkelijker om later in een betere auto te stappen. Je moet eerst wat ervaring opdoen met een minder kostbare auto, en later, als je dat wilt en er de middelen voor hebt, voor een duurdere wagen gaan.

Hoe werkt een verzekering voor jongere bestuurders?

Jongere bestuurders worden beschouwd als veel risicovoller in vergelijking met meer ervaren bestuurders. Statistisch gezien betekent dit dat de verzekeringspremies van jongere bestuurders zijn veel hoger in vergelijking met een meer ervaren bestuurder. Vanwege dit, moet je zo veilig mogelijk te rijden tijdens de eerste paar jaar van autobezit.

Verzekeringsmaatschappijen zullen beslissen uw premies afhankelijk van u, en de rest van uw leeftijdsgroep. Dus als u uw premies aanzienlijk wilt verlagen, gedraag u dan niet zoals veel jongere bestuurders doen, en na een paar jaar zullen de verzekeringsmaatschappijen dat wel merken.

Is een EV een goede eerste auto optie?

Als u de verbrandingsmotor (ICE) volledig wilt overslaan, moet u zich bewust zijn van de compromissen die u moet sluiten. EV’s zijn een lastige optie in vergelijking met verbrandingsmotoren omdat het veel te lang duurt om ze op te laden, en de actieradius is ook beperkt.

Als u een EV wilt, koop dan gewoon een hybride. Een hybride is een perfecte middenweg tussen een elektrische en een verbrandingsmotor omdat een hybride meestal beide biedt. Als je graag op elektriciteit rijdt, koop dan een EV.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts