Wat is de beste Mercedes-klasse?

Wat de beste Mercedes-klasse is, hangt vooral af van de behoeften van een specifiek individu. Mercedes biedt een grote verscheidenheid van veel verschillende modellen voor zowat elk gebruiksscenario dat u zou willen. U kunt kiezen uit verschillende bedrijfswagens, bestelwagens, sedans, hatchbacks, sportwagens, SUV’s, of zelfs bussen en supercars.

Als we alleen naar het niet-commerciële aanbod van Mercedes kijken, zou de beste Mercedes-klasse waarschijnlijk die zijn met het breedste scala aan mogelijkheden. Een model dat omvat wat een echte Mercedes zou moeten zijn, zonder veel op te offeren in het proces. Om dit te doen, moeten we het modellengamma in meerdere categorieën verdelen.

Beste Mercedes SUV klasse

Mercedes biedt 9 verschillende SUV’s, variërend van kleinere hatchback crossover SUV’s zoals de GLA, helemaal tot de enorme GLS als de hoogste luxe aanbod, met vele daartussen. Men zou onmiddellijk kunnen concluderen dat de GLS de beste SUV is die Mercedes momenteel aanbiedt, en misschien is dat ook wel zo.

Maar, een 2020 GLS begint rond de $ 70-80k zonder enige add-on opties, en dat is veel gezien het feit dat de GLE biedt bijna alles wat de GLS doet, maar voor een meer bescheiden $ 50-60k. De GLS en de GLE zijn beide geweldige opties, maar je moet alleen voor de GLS kiezen als het financieel echt zinvol is.

Hoewel de GLS en de GLE geweldige SUV’s zijn, is de G-Klasse een legende. De G-Klasse werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’70 voor militaire doeleinden, en kreeg pas onlangs een grondig herontwerp. Hoewel de G-Klasse van vóór het herontwerp een ongelooflijk begeerlijke auto was, werd hij verre van beschouwd als “de beste” in alles, behalve misschien off-road capaciteiten.

  Passen Mercedes velgen op Audi?

Maar de nieuwe G-Klasse zou wel eens een van de beste SUV’s op de markt kunnen zijn. De G-Klasse biedt een iconisch design, een luxueus interieur, uitstekende prestaties, ruimte en terreincapaciteiten. Dit alles is een stap boven elke andere Mercedes SUV, maar tegen een fors prijskaartje van rond de $ 130k.

Beste Mercedes sedan klasse

Het is vrij duidelijk dat de strijd voor het beste Mercedes model zou een tussen de beste Mercedes SUV en de beste sedan zijn, omdat deze twee segmenten bieden de breedste breedte van het vermogen, en zijn de meest populaire en belangrijkste Mercedes modellen.

De Mercedes sedans lijst bestaat uit de C-Klasse, de E-Klasse, en de S-Klasse. De C-Klasse is de kleinste van het stel, een compacte sedan met een fatsoenlijke praktische bruikbaarheid, binnenruimte en bouwkwaliteit. De E-Klasse is de middelgrote sedan en voelt zeker aan als een stap boven de kleinere C-Klasse neef.

Maar de beste Mercedes sedan klasse is onbetwistbaar de S-Klasse. Mercedes kwam niet al te lang geleden met de nieuwe 7e generatie S-Klasse, en het is een geweldige auto. De S-Klasse is zeker de beste sedan die Mercedes te bieden heeft, want hij biedt alle toeters en bellen van een state-of-the-art Mercedes.

De S-Klasse begint bij ongeveer $110k. Maar je zult bijna geen andere full-size sedan vinden die zoveel biedt als de S-Klasse zonder in de $200k+ sferen te stappen. De S-Klasse staat nog maar aan het begin van zijn levenscyclus, en als we de geschiedenis mogen geloven, zal de S-Klasse waarschijnlijk nog wel een tijdje de beste Mercedes sedan blijven.

  Wat is de beste vierwielaangedreven Mercedes?

De G-Klasse vs. de S-Klasse

Na een close-up van de beste Mercedes SUV’s en de beste Mercedes sedans, zou de conclusie welke van deze twee meer verdient van “de beste klasse” van Mercedes titel een ding van voorkeur kunnen zijn.

Maar als objectiviteit het enige doel is, zou je gemakkelijk kunnen zeggen dat de S-Klasse de meest comfortabele, technologisch meest geavanceerde, ruimste, stilste klasse van Mercedes is en dat de G-Klasse de meest capabele, veiligste en meest begeerlijke klasse van Mercedes is. Het antwoord op de vraag wat de beste Mercedes-klasse is, hangt dus af van wat u belangrijker vindt.

Mercedes klassen: FAQ

Wat is de duurste Mercedes-klasse?

De duurste Mercedes-klassen zijn de reeds genoemde S-Klasse, de GLS en de G-Klasse in verschillende uitrustingen die door AMG en Maybach worden aangeboden. De vanafprijs voor de nieuwste S-Klasse Maybach bedraagt ongeveer $185.000, en een Maybach GLS kost rond de $200k basisprijs.
De “standaard” G63 kost rond de $150k, maar Mercedes heeft de neiging om speciale versies van de G-Klasse te maken, zoals de Maybach Landaulet of de 6×6, die beide ruim boven de $600k kosten.

Wat is de sportiefste Mercedes-klasse?

Mercedes heeft een lange geschiedenis in verschillende motorsportdivisies, en veel innovaties die in die motorsportdivisies ontstaan zijn, sijpelen door naar de meer haalbare Mercedes sportwagens.

De AMG-afdeling van Mercedes maakt sportieve versies van gewone Mercedessen. Zo is een gewone E-350 er ook in een sportievere uitvoering, E63 AMG genaamd. Hetzelfde geldt voor vrijwel elke Mercedes hatchback, sedan, stationwagon of SUV.

  Is een Mercedes goed in de sneeuw?

Maar de sportiefste auto’s die Mercedes maakt zijn niet de AMG-versies van gewone Mercedessen, maar auto’s die speciaal door AMG van de grond af aan zijn opgebouwd. De AMG GT-productreeks wordt volledig door AMG gemaakt en op dit moment bieden deze modellen, aangevoerd door het onlangs uitgebrachte model uit de Black Series, de meest opwindende rijervaring.

Mercedes brengt binnenkort de Project 1 uit, een miljoenen kostende hypercar aangedreven door F1-technologie die het hoogste niveau van straatlegale prestaties biedt. De Project 1 zal naar verwachting een nieuwe standaard zetten van wat een next-gen hypercar werkelijk kan.

Wat zijn de slechtste Mercedes-modellen ooit?

Mercedes heeft zich niet altijd aan de filosofie “het beste of niets” gehouden. Door de geschiedenis heen heeft zelfs Mercedes compromissen moeten sluiten om de beste producten te kunnen leveren.
Een van die auto’s was de W220 S-klasse, gemaakt tussen 1998-2005. Deze auto was een technologisch hoogstandje toen hij voor het eerst uitkwam, net als alle andere nieuwe S-klassers.

Wat deze S-Klasse onderscheidt van de rest is dat Mercedes in deze periode besloot om de productiekosten van nieuwe modellen te verlagen. Dit resulteerde in een kwaliteitskloof tussen de vorige S-Klasse en de nieuwe. Hetzelfde kan worden gezegd van de C-Klasse uit deze periode, want de kwaliteitsverlagingen waren nog duidelijker.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts