Welke auto is het goedkoopst in onderdelen

De aankoop van een auto is op zich al een enorme uitgave, maar u moet ook rekening houden met de exploitatie- en reparatiekosten als u een gezonde financiële beslissing op lange termijn wilt nemen. Kosten zoals deze kunnen de waarde van een bepaalde auto drastisch veranderen, wat betekent dat u ze van tevoren moet overwegen.

Als zodanig zijn de kosten voor onderdelen de meest besproken kostenpost als het gaat om het repareren van een auto, omdat de arbeidskosten meestal niet zo overdreven zijn tussen de verschillende merken. Het is geen verrassing dat veel Japanse zuinige auto’s de hitlijsten beheersen, maar er zijn een paar auto’s van Amerikaanse makelij die ook de hitlijsten hebben gehaald.

De Toyota Corolla is een auto bekend bij velen als zeer betrouwbaar en goedkoop te lopen, dus het is niet zo verwonderlijk dat de Corolla maakt het op deze lijst. De Honda Accord is ook vrij goedkoop te repareren, en dat geldt ook voor de VW Jetta, die is een van de goedkoopste auto’s van Duitse makelij die er zijn.

Wat pick-up trucks betreft, biedt de Ford F150 ook lage gebruikskosten, waaronder ook goedkope onderdelen vallen. Als u een sportwagen wilt, kijk dan eens naar de Mazda MX-5, want deze kleine sportwagen is een van de goedkoopste auto’s op de planeet wat betreft reserveonderdelen en onderhoud.

Toyota Corolla – Een van de meest populaire compacte sedans op de markt

Volgens vele online bronnen, waaronder RepairPal, staat de Toyota Corolla helemaal bovenaan de lijst van goedkoopste auto’s om te onderhouden. Dit komt niet als een verrassing omdat de meeste Toyota modellen bekend staan om hun superieure betrouwbaarheid en efficiëntie.

Dit betekent dat de Corolla combineert zowel het ontbreken van behoefte aan onderdelen omdat hij zo betrouwbaar is en het feit dat zelfs als je uiteindelijk wel onderdelen nodig hebt, ze zijn zeker niet van plan om de bank te breken. Naast het feit dat hij goedkoop is, is de Corolla een leuke auto om in te rijden omdat hij wordt geleverd met veel standaard en extra uitrusting.

  Beste tweedehands auto's voor een eerste auto

Honda Accord – Een comfortabele familie sedan met een budget

Het segment van de familie sedans wordt meestal geassocieerd met dure Duitse luxe sedans die zowel duur zijn in aankoop als in onderhoud. Kiest u echter voor de Honda Accord, dan krijgt u het meeste van wat de Duitsers bieden, maar u krijgt ook lagere gebruikskosten, waaronder goedkope reserveonderdelen.
Zoals eerder gezegd, auto’s die betrouwbaarheid combineren met lage gebruikskosten zijn exponentieel goedkoper om op lange termijn te bezitten dan de meeste auto’s. Als je alle onderhouds- en betrouwbaarheidsgegevens buiten beschouwing laat, is de Accord ook een goed uitgeruste gezinssedan met veel gadgets om je lang te vermaken.

VW Jetta – Een van de goedkoopste Duitse auto’s om te bezitten

Duitse auto’s worden niet bepaald geassocieerd met betrouwbaarheid en lage gebruikskosten omdat ze zich vooral richten op technologie, comfort en luxe. De VW Jetta heeft echter altijd bekend gestaan om zijn lage gebruikskosten omdat het een VW Golf in sedan vorm is.

Deze generatie van de Jetta krijgt op een beetje nu, maar dat betekent ook dat ze erin geslaagd om alle problemen glad te strijken in de loop van de productiejaren. Er zijn tal van uitrustingsniveaus om uit te kiezen en ze zijn allemaal competitief. Er zijn massa’s reserveonderdelen en ze zijn beduidend goedkoper dan alles van BMW, Mercedes, of Audi.

Ford F150 – De populairste pick-up truck in de VS

De Ford F150 is al lange tijd de populairste auto in de VS, wat betekent dat de F150 zeker veel biedt voor het geld. Enorme populariteit betekent ook een overvloed aan reserveonderdelen en een overvloed aan reserveonderdelen betekent goedkope onderdelenprijzen.

  Beste auto's met turbolading

Ook al is de F150 een grote pick-up truck, het is nog steeds relatief goedkoop om er een te bezitten gezien de grootte. De Chevy Silverado zit er niet ver naast, maar kan niet tippen aan de F150 als het gaat om onderhoudskosten. Gezien het aantal F150’s dat elk jaar wordt verkocht, hoeft u zich nooit zorgen te maken over het vinden van reserveonderdelen.

Mazda MX-5 Miata – Een van de goedkoopste auto’s om te bezitten in het algemeen

De Mazda MX-5 is een favoriet bij zowel supercarbezitters als babyrijders omdat hij een ongelooflijk speels en toch wendbaar chassis combineert met een nu al iconische styling tegen een belachelijk lage prijs. Als je dat combineert met het feit dat Mazda een merk is dat bekend staat om superieure betrouwbaarheid, dan ben je in een traktatie als je jezelf een MX-5 aanschaft.

Bijna elke autoliefhebber heeft niets dan vriendelijke woorden voor de MX-5, omdat hij goedkoop is in aanschaf, goedkoop in gebruik en gemakkelijk te besturen. Er zijn overal massa’s reserve onderdelen te vinden en er zijn veel aftermarket bedrijven die speciaal voor de MX-5 onderdelen ontwerpen.

FAQ Sectie

Wat is belangrijker: Betrouwbaarheid of goedkope onderdelen?

Het voordeel van een betrouwbare auto is dat hij niet zo vaak stuk gaat, wat betekent dat u niet vaak voor reserveonderdelen hoeft te betalen omdat u ze meestal niet nodig zult hebben. Aan de andere kant, als een auto zo populair is dat er massa’s goedkope onderdelen in omloop zijn, betekent dit dat zelfs als de auto stuk gaat, je een stuk minder betaalt om hem te laten repareren.

Tussen deze twee is het moeilijk om de meest waardevolle factor te kiezen, maar een betrouwbare auto is over het algemeen een beter idee omwille van vele andere redenen zoals gemak en betrouwbaarheid.

  Wat is de veiligste auto met vierwielaandrijving?

Is het goed als ik aftermarket onderdelen voor mijn auto gebruik?

Veel eigenaars vragen zich voortdurend af of het beter is om soms twee keer zoveel geld uit te geven voor een OEM-onderdeel, of dat het beter is om te kiezen voor een goedkoper aftermarket-onderdeel. De beslissing tussen deze twee hangt vooral af van wat het onderdeel is en hoe het de auto en de doorverkoopwaarde beïnvloedt.

Als het onderdeel in kwestie niet zo belangrijk is, dan is het beter om te kiezen voor een aftermarket onderdeel als het prijsverschil het rechtvaardigt. Aan de andere kant, als we het hebben over vitale auto-onderdelen die wel van invloed zijn op de veiligheid en de prestaties, is het beter om via de OEM-route te gaan.

Welke autotypes bieden de duurste vervangonderdelen?

Supercars, sportwagens en luxewagens staan bekend om hun hogere kosten en in vergelijking met alle andere autosegmenten zijn zij het duurst als het om vervangstukken gaat. Dat komt omdat de beschikbaarheid van deze onderdelen niet zo constant is als het geval is bij meer populaire massaproductie-auto’s.

Bovendien worden deze onderdelen ook volgens een hogere standaard gebouwd omdat ze aan een specifiek doel moeten voldoen. Hoe dan ook, het is beter om te kiezen voor een garantie van welke aard dan ook bij deze auto’s in plaats van het risico te lopen van potentieel catastrofale prijzen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts