Alles over 2023 Mercedes-AMG EQE SUV

2023 Mercedes-AMG EQE SUV

Het lijkt erop dat Mercedes een van die merken is die de elektrische autorevolutie leidt, want ze komen voortdurend met nieuwe elektrische automodellen. De EQ-serie van auto’s is gereserveerd voor volledig decarbonized elektrische auto’s met een driepuntige Mercedes-badge en de nieuwe EQE is de allernieuwste toevoeging aan die groep auto’s, Dus, als je alles wilt weten over 2023 Mercedes-AMG EQE SUV, zorg ervoor dat je blijft hangen.

Mercedes zegt dat de nieuwe EQE gaat worden onthuld op 16 oktober en we gaan om u te vertellen alles wat we weten over het tot nu toe. De EQE zit tussen de grootste EQS SUV en de compacte EQC SUV in als de mid-size elektrische SUV van Mercedes die met de GLE concurreert als elektrische versie van een familie Mercedes mid-size SUV.

Qua design neemt de EQE de meeste aanwijzingen over van de bestaande EQS SUV en de EQE sedan, wat te verwachten is aangezien de EQS SUV precies dezelfde tactiek heeft gevolgd. Het interieur wordt ook voorzien van het bekende Mercedes “Hyperscreen” en andere technische snufjes die van de EQE SUV een kracht maken om rekening mee te houden in dit segment.

We weten nog niet hoeveel de EQE SUV gaat kosten, maar hij zou goedkoper moeten zijn dan de EQS SUV en rond dezelfde prijs als de EQE sedan. De praktische bruikbaarheid is even goed als de EQE sedan, maar met meer hoofd- en schouderruimte over het hele passagierscompartiment.

2023 Mercedes-AMG EQE SUV – De aandrijflijn

Wat de aandrijflijn betreft, zal de EQE waarschijnlijk de vertrouwde Mercedes 90kWh batterij gebruiken in twee verschillende modellen. Het goedkopere model zal waarschijnlijk ongeveer 290 pk en 417 l-ft koppel bieden door zijn enkele elektrische motor die de achterwielen aandrijft. Dit zou ook het model moeten zijn met de grootste actieradius, die waarschijnlijk ergens rond de 300 mijl zal liggen bij volledig opladen.

  Is Mercedes beter dan Rolls-Royce?

Er komt ook een krachtiger AMG EQE SUV-model met 470 pk en het Mercedes 4MATIC AWD-systeem met twee motoren, één op de vooras en één achteraan. We weten nog niet zeker of de nieuwe EQE gaat beschikken over de grootste Mercedes 108kWh batterij die in de Mercedes EQS-modellen te vinden is.

We kunnen wel bevestigen dat de EQE zal worden geleverd met een 200kW snellaad-gelijkstroom die de EQE SUV in minder dan 30 minuten moet kunnen opladen. Sommige bronnen beweren echter dat de EQE SUV ook in AMG 63-vorm zal komen en ongeveer 617 pk en 700 lb-ft koppel zal bieden, wat precies hetzelfde is als de EQE 63 Sedan.

2023 Mercedes-AMG EQE SUV – Ontwerp en rijden.

De EQE SUV ziet eruit als een iets kleinere versie van de top-end EQS SUV wat betekent dat hij aerodynamica voorrang geeft boven vorm en dat gaat hem niet snel bekronen met de “best uitziende elektrische auto” award. Het achterlicht over de hele lengte is inbegrepen, evenals een zwart gemaakte plastic grille. Het interieur van de EQE SUV is even luxueus en goed uitgerust als dat van de EQS, maar iets kleiner.

We zien een nieuw stuurwiel en bepaalde authentieke designaccenten die alleen voor de EQE beschikbaar zijn. Het Mercedes Hyperscreen is ook hier beschikbaar en het ziet er even prachtig uit als altijd. De rijervaring zal waarschijnlijk koeler zijn voor de gewone EQE SUV-modellen, terwijl de AMG EQE SUV vergelijkbaar dynamischer zal zijn.

  Welke Mercedes moet ik vermijden?

Verwacht niet dat hij zo comfortabel zal zijn als de EQE sedan, want de EQE SUV is lang niet zo comfortabel als de EQS Sedan. Dat is vrij logisch, want deze SUV’s staan hoog van de grond en kunnen door de fysica niet zo comfortabel zijn.

2023 Mercedes AMG EQE SUV – Betrouwbaarheid en algemene problemen

De EQE SUV is nog veel te vers om goed te kunnen beoordelen of het een betrouwbare auto is of niet. We zullen nog even moeten wachten voordat we zijn betrouwbaarheid goed kunnen beoordelen. Wel kunnen we zeggen dat de EQE sedan een redelijk betrouwbare auto is, omdat het een elektrische auto is die inherent betrouwbaarder is dan ICE-auto’s.

2023 Mercedes AMG EQE SUV – Waarde en bruikbaarheid

De Mercedes EQE SUV zal naar verwachting beginnen bij ongeveer $ 75.000, wat ongeveer $ 20.000 meer is dan de kleinste Mercedes EQB elektrische SUV en ongeveer $ 25.000 minder dan de top-end EQS SUV. Daarmee zit hij in dezelfde prijsgroep als de recente BMW iX, de Jaguar I-Pace en de Audi e-Tron.

De praktische bruikbaarheid is zo goed als je zou verwachten van een middelgrote SUV, want het ontbreekt de EQE SUV op geen enkele manier aan ruimte. Als u op zoek bent naar een elektrische familieauto SUV, dan is dit een uitstekende keuze.

  Is de Mercedes ML 270 een goede auto?

FAQ

Wanneer kan ik de Mercedes EQE SUV kopen?

U zult de EQE SUV waarschijnlijk vóór eind 2022 kunnen kopen, wat betekent dat de eerste leveringen ook eind 2022 zullen plaatsvinden. Zoals in het begin vermeld, zal Mercedes de nieuwe EQE officieel onthullen op 16 oktober 2022 en dat is waarschijnlijk het moment waarop we alle info over de release zullen krijgen.

Is de Mercedes EQE SUV de moeite waard?

De Mercedes EQE SUV is in de eerste plaats ontworpen voor gezinsgebruik en daarom zouden gezinnen de aanschaf van de EQE SUV moeten overwegen. Elektrische SUV’s zijn namelijk niet zo efficiënt als elektrische sedans. Ze zijn ook zwaar en voelen onhandig aan op de weg.

Daarnaast is de EQE SUV een geweldige SUV met alle benodigde technologie en veiligheidskit. Hij is de moeite waard als u dit type auto zoekt, zo niet, dan bent u beter af zonder.

Is de Mercedes EQE SUV gewoon een SUV-versie van de EQE sedan?

Ja. Het lijkt erop dat Mercedes nu één model maakt, maar het in een paar maten en iteraties aanbiedt. Dat betekent dat de EQE SUV min of meer hetzelfde is als alle andere auto’s uit de EQ-reeks, behalve de grootte natuurlijk.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts