Alles over 2023 Volvo S60

2023 Volvo S60

De Volvo S60 is een middelgrote luxe sedan die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2000 en nu aan zijn derde generatie toe is, aangezien het nieuwste model in 2019 werd onthuld. De 2023 S60 komt met een facelift wat betekent dat sommige functies worden opgewaardeerd, maar de meeste blijven zoals ze waren voor het 2022 model. Wil je dus alles weten over de 2023 Volvo S60, lees dan zeker dit artikel!

De veranderingen voor het modeljaar 2023 omvatten een nieuw ontworpen voorgrille, nieuwe bumpers, een Google-ondersteund infotainmentsysteem, meer bereik voor Recharge-modellen, trimniveau hernoemd naar Core, Plus en Ultimate, nieuwe exterieurkleuren, nieuwe wielontwerpen, mild-hybride motortechnologie en verborgen uitlaatuiteinden.

Wat de mild-hybride motortechnologie betreft, wordt de 2.0L 4-cilinder in de S60 nu altijd ondersteund door een kleine 48-volt batterij, die helpt bij de vermogensafgifte en de efficiëntie. Het design blijft min of meer hetzelfde, maar is zowel van binnen als van buiten gedistingeerd en licht bijgewerkt om de S60 fris te maken.

Betrouwbaarheid is een mysterie, maar we kunnen verwachten dat dit ook in modeljaar 2022 het geval zal zijn, aangezien er niets wezenlijks is veranderd. Het waardeperspectief is echt goed, maar dit segment herbergt enkele van de beste sedans op de planeet. Tot slot is de praktische bruikbaarheid op een lijn met de meeste van zijn rivalen, wat betekent dat het een goede gezinsauto is en hij heeft veel ruimte voor een weekendje weg voor het hele gezin.

Volvo S60 2023 – De aandrijflijn

De 2023 S60 begint met de 2.0L 4-cilinder motor die 250pk levert en standaard voorzien is van FWD, maar die desgewenst kan worden opgewaardeerd naar AWD. Deze motor is in staat om 26 MPG in de stad en 35 MPG op de snelweg te rijden, wat hem erg zuinig maakt. Deze hogere MPG’s zijn mogelijk gemaakt door de eerder genoemde 48-volt mild hybridetechnologie.

  Heeft een Volvo superbenzine nodig?

Het topmodel is de T8 EAWD, die dezelfde 2.0L 4-cilinder motor gebruikt, maar met toegevoegde elektromotoren voor een gecombineerd vermogen van 455 pk en een nog indrukwekkender 523 lb-ft koppel. Het T8-model heeft standaard AWD, wat betekent dat hij in 4,3 seconden van 0-100 km/u kan rijden, wat tamelijk uitstekend is.

Volvo’s aandrijflijnen zijn niet per se zo spannend als die van zijn Duitse rivalen, maar niemand kan iets afdoen aan de T8-motor, die zowel snel als zuinig is. Dat gezegd zijnde, kunt u met de T8-motor ongeveer 73 MPGe verwachten.

2023 Volvo S60 – Ontwerp en rijden

Qua design verschilt de 2023 S60 niet al te veel van het modeljaar 2022, wat betekent dat er slechts kleine wijzigingen hebben plaatsgevonden. De voor- en achterbumpers zijn nu iets moderner, terwijl ook de grille aan de voorzijde iets is bijgewerkt. De uitlaatuiteinden zijn nu verborgen en het hele pakket lijkt meer samenhangend.

Het interieur ziet er echt slim uit met een mooi staand infotainmentscherm dat nu wordt ondersteund door Google. De rijervaring is iets sportiever dan die van zijn V60-broer, maar is niet vergelijkbaar met die van een Alfa Romeo Giulia, de Jaguar XE of de BMW 3-serie. Volvo heeft de S60 niet ontworpen om in die zin een rijdersauto te zijn.

  Waarom is Volvo gestopt met het maken van de C30?

2023 Volvo S60 – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, zal de S60 waarschijnlijk hetzelfde blijven als het model van 2022, wat betekent dat het goed zou moeten zijn, maar sommigen zeggen dat de S60 eigenlijk onder het gemiddelde ligt, wat betekent dat sommige Duitsers betrouwbaarder zijn. Dit moet met een korreltje zout worden genomen, want deze grafieken en onderzoeken kunnen vaak een beetje bevooroordeeld zijn ten gunste van bepaalde fabrikanten.

Hoe het ook zij, de S60 staat erom bekend te lijden onder software-gerelateerde problemen, elektrische problemen, problemen met de ophanging en problemen met automatische noodremmen.

2023 Volvo S60 – Waarde en bruikbaarheid

Qua waarde kun je verwachten ongeveer $42.395 te betalen voor het instapmodel Core, $45.095 voor het Plus-model en $47.845 voor het Ultimate-model. Het Recharge-model kost om te beginnen 52.345 dollar, maar de prijs kan oplopen tot bijna 70.000 dollar voor topmodellen.

De praktische bruikbaarheid is niet zo goed als in de V60 wagon, maar goed genoeg voor de meeste mensen. Als u dus meer ruimte nodig hebt, kies dan voor de V60. Wat opbergruimte in het interieur betreft, is de S60 echt goed met een heleboel cubby-ruimtes en bruikbare USB-poorten, en ook het zicht is echt goed.

FAQ Sectie

Moet ik de Volvo S60 2023 kopen?

Als u een eersteklas compacte sedan wilt, maar geen Duitse auto, dan is de keuze nog steeds groot. Ik zou echter aanraden om voor de Volvo S60 te gaan omdat die een geweldige hybride aandrijflijn biedt die bovendien efficiënt en geavanceerd is en in lijn met het huidige tijdperk van decarbonisatie en milieubewustzijn.

  Zijn Volvo's gemakkelijk om aan te werken?

Anderzijds, als u niet houdt van Volvo’s minimalistische benadering van design, en als u de S60 een beetje gedateerd vindt, kunt u beter overwegen iets Duits te kopen.

Welke auto’s concurreren met de Volvo S60?

De markt voor premium compacte sedans zit vol met fantastische opties van veel van ’s werelds meest gerenommeerde autofabrikanten. Om te beginnen is de nieuwe Mercedes C-klasse de meest luxueuze auto in dit segment, de Audi A4 waarschijnlijk de meest praktische, terwijl de BMW 3-serie een perfecte mix van beide is. De Jaguar XE en de Alfa Romeo Giulia zijn hier de beste rijdersauto’s.

Ze hebben allemaal iets dat ze beter doen dan de Volvo, maar ik zou zeggen dat de 2.0L Recharge hybride motor in de S60 de beste 2.0L motor is van alle auto’s hier.

Is de Volvo S60 beter dan de Volvo V60?

Als u wat meer ruimte nodig hebt voor uw spullen en uw familie/vrienden, dan is de V60 een betere keuze. Als u een avontuurlijk type bent en u wilt een auto die eventueel licht off-road kan, dan is de V60 Cross Country nog beter. Als u echter een strak ogende sedan wilt die mooi op een bedrijfsparkeerplaats past, is de S60 de juiste keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts