Alles over de 2023 AMG GT Coupé

Vorig jaar kwam Mercedes met de oogverblindende Mercedes-Benz AMG GT Black Series als laatste hoera van de huidige Mercedes AMG GT Coupé die uitkwam als vervanger van de SLS AMG. Het lijkt erop dat de volgende tweedeurs AMG sportwagen nog steeds de AMG GT gaat heten en waarschijnlijk niet veel zal verschillen van de huidige.

In dit artikel vertellen we je alles over de 2023 AMG GT Coupé, wanneer hij uitkomt en of je moet overwegen er een te kopen. Er komt elke dag meer informatie naar buiten over de 2023 AMG GT en we gaan alles wat we tot nu toe weten in dit artikel bundelen.

Allereerst zal de AMG GT zijn krachtige V8-motor behouden, wat een zegen is aangezien de nieuwe AMG-modellen steeds vaker viercilindermotoren gebruiken. De Mercedes SL-AMG is waarschijnlijk de auto waarmee de nieuwe 2023 AMG GT de meeste onderdelen gaat delen, maar AMG zegt dat deze twee een compleet andere rijervaring gaan bieden.

Al met al heeft de AMG GT nog een lange weg te gaan, want de huidige AMG GT is een uitzonderlijk succesvolle auto en waarschijnlijk een van de beste AMG-sportauto’s aller tijden. We hebben de opgefriste vierdeurs AMG GT al gezien, maar de volgende generatie vierdeurs GT gaat echt lijken op de nieuwe 2023 GT.

2023 Mercedes AMG GT Coupé – De aandrijflijn

Het meest besproken aspect van de aankomende 2023 AMG GT is ongetwijfeld de motor, die gelukkig nog steeds een V8-configuratie krijgt. Veel Mercedes AMG-liefhebbers waren terecht bang dat de nieuwe AMG GT een V6 of zelfs een 4-cilinder zou krijgen, maar Mercedes is er op de een of andere manier in geslaagd om de V8 te behouden.

  Polestar vs Mercedes betrouwbaarheid - wat is beter?

De topspecificatie van de 4.0L BiTurbo V8 in de AMG GT gaat 831 pk bieden, terwijl het tweede model in de line-up een V6-motor met zo’n 500 pk krijgt. Sommige bronnen suggereren dat de nieuwe AMG GT ook zal worden aangeboden met een 4-cilinder hybride turbomotor, waarschijnlijk de motor die we nu kunnen vinden in de nieuwe C63.

4MATIC zal waarschijnlijk de keuze zijn voor sommige AMG GT-modellen, terwijl andere puur achterwielaangedreven zullen blijven. De 9G-Tronic automatische transmissie zal worden aangeboden voor de meeste AMG GT-modellen, maar V8-modellen zouden kunnen worden uitgerust met de robuustere en vernieuwde AMG Speedshift-unit die in de huidige AMG GT wordt gebruikt.
Al met al kunnen we zeggen dat we meer dan blij zijn dat de nieuwe AMG GT ook in 2023 leverbaar zal zijn met een V8.

2023 Mercedes AMG GT Coupé – Ontwerp en rijden

Er staan veel renderings van de nieuwe 2023 AMG GT online, maar geen enkele is 100% correct. Deze zijn gemodelleerd naar bestaande spionagefoto’s van de 2023 AMG GT en zijn niet ver verwijderd van hoe de auto er daadwerkelijk uit komt te zien. We kunnen verwachten dat hij zowel slankere koplampen als slankere achterlichten zal hebben en de Panamericana-grille die tegenwoordig op alle AMG-modellen te vinden is.

Het zijprofiel zal waarschijnlijk niet veel veranderen ten opzichte van de bestaande AMG GT, wat een goede zaak is. Het interieur wordt waarschijnlijk overgenomen van de 2023 SL en dat is geen slechte zaak, want de 2023 SL heeft een geweldig interieur. Daarom zal de nieuwe 2023 AMG GT veel designkenmerken van de nieuwe SL-Klasse overnemen.

  Is het kopen van een Mercedes een goed idee?

Qua rijgedrag zegt AMG dat de nieuwe AMG GT zowel meer gefocust als leefbaarder zal zijn, dankzij de grondigere aanpassingen van de rijmodi die het karakter van de nieuwe AMG GT aanzienlijk kunnen veranderen.

2023 Mercedes AMG GT Coupé – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, kunnen we niets met zekerheid zeggen omdat de AMG GT nog niet uit is. We kunnen echter wel zeggen dat de AMG GT niet de goedkoopste AMG zal zijn om mee te leven, zoals het geval is met de huidige AMG GT. Deze auto’s hebben meer onderhoud nodig en zijn vatbaar voor veel problemen als ze dat niet krijgen.

2023 Mercedes AMG GT Coupé – Waarde en bruikbaarheid

De 2023 AMG GT wordt geleverd met een prijsverhoging ten opzichte van de huidige AMG GT, waardoor de vanafprijs waarschijnlijk dichter bij $ 130.000-$ 140.000 komt te liggen voor het instapmodel. De duurdere modellen zullen zeker in de buurt van de 200.000 dollar komen, terwijl de eventuele Black Series-modellen dat zelfs kunnen verdubbelen.

De praktische kant is net zo goed als bij de huidige AMG GT, wat betekent dat je slechts 2 zitplaatsen krijgt, maar een vrij grote kofferruimte gezien de rest van het segment.

FAQ

Wanneer komt de 2023 Mercedes AMG GT uit?

De 2023 Mercedes AMG GT wordt waarschijnlijk voor het einde van 2022 of begin 2023 onthuld, wat betekent dat de eerste auto’s medio 2023 bij de klanten moeten zijn. We kunnen verwachten dat Mercedes de nieuwe AMG GT aanbiedt met het bekende Mercedes Edition 1-pakket, dat alleen wordt geleverd bij de allereerste modellen die de fabriek verlaten.

  Wat is de beste Mercedes voor straatraces?

Deze Edition 1-modellen krijgen speciale designaccenten die waarschijnlijk niet beschikbaar zijn voor latere AMG GT-klanten.

Is de 2023 AMG GT gewoon een Mercedes SL met harde bovenkant?

Volgens sommigen wordt de 2023 AMG GT een hardtopversie van de nieuwe SL-klasse, wat gedeeltelijk waar is. De nieuwe SL is ook een 100% AMG-auto, wat betekent dat hij is ontworpen en gebouwd door AMG, niet door Mercedes, wat de eerste keer is dat dit wordt gedaan voor een SL.

AMG zegt echter dat de AMG GT een veel meer gerichte auto wordt met lang niet zoveel gewicht als de SL. De SL is meer een cruiser grand tourer, terwijl de AMG GT door en door een sportwagen is.

Welke auto’s concurreren met de 2023 Mercedes AMG GT?

De belangrijkste rivalen van de AMG GT zijn de Porsche 911, de Aston Martin Vantage en mogelijk zelfs de nieuwe Ferrari Roma. Deze groep auto’s is gemaakt voor diegenen die een compacte sportwagen met V8-motor willen die vooral is ontworpen voor prestatiegericht rijden. Hier een winnaar kiezen is echt moeilijk en zal waarschijnlijk nooit objectief worden beslist.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts