Alles over 2023 Mercedes CLE-Klasse Coupé

SUV’s en crossovers nemen langzaam de markt over, wat betekent dat de meeste automakers zich tegenwoordig richten op het maken van steeds meer crossovers/SUV’s. Als je ook bedenkt dat elektrische auto’s steeds populairder worden, kun je gemakkelijk begrijpen waarom sommige autofabrikanten minder populaire modellen stopzetten.

Bij Mercedes is de verkoop van coupés en cabriolets de afgelopen jaren gestaag gedaald, en zowel de Mercedes C-klasse coupé als de Mercedes E-klasse coupé is een beetje overdreven. Daarom besluit Mercedes dat het het beste is om beide te beëindigen en ze te vervangen door een enkel coupé/converteerbaar model genaamd de Mercedes CLE-Klasse Coupé.

Dus, in dit artikel, gaan we u alles vertellen over 2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe, wat het is, wanneer het komt uit, en waarom je zou moeten overwegen een. Deze trend van beëindiging van Mercedes coupes eigenlijk begon terug in 2020 toen Mercedes ontslagen de S-Klasse Coupe en de S-Klasse cabriolet.

Hoe dan ook, er zijn nog steeds heel wat mensen die een stijlvolle en relatief praktische Mercedes coupé sedan willen kopen. Bovendien heeft Mercedes een lange geschiedenis van het maken van dit soort auto’s, en het volledig stopzetten ervan is van de baan.

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupé – De Aandrijflijn

Wat de motoren betreft, zijn we nog niet helemaal zeker wat die gaan worden, maar we kunnen zeggen dat de CLE-Klasse waarschijnlijk een paar iteraties van de 2.0L 4-cilinder turbomotor zal hebben. Het instapmodel van de CLE krijgt waarschijnlijk een 2.0L 4-cilinder met 260pk en 295lb-ft koppel of/en 402pk en 370lb-ft koppel.

  VW vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Een AMG-versie zal zeker snel volgen, en we kunnen verwachten dat het topmodel van de CLE63 AMG 4MATIC+ E-Performance de gloednieuwe 2,0-liter 4-cilinder hybride turbomotor van de nieuwe C63 AMG E-Performance krijgt. Deze motor levert 671 pk en 752 lb-ft koppel, gekoppeld aan een permanent 4MATIC+ AWD-systeem van Mercedes.

Al deze motoren worden waarschijnlijk gekoppeld aan de Mercedes 9G-Tronic 9-traps automatische transmissie. Al met al kunnen we zeggen dat een V6 of een V8 beschikbaar zou moeten zijn voor top-end AMG-modellen, maar het lijkt erop dat Mercedes langzaam maar zeker afziet van motoren met een hoge cilinderinhoud.

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupé – Ontwerp en rijden

Mercedes heeft de nieuwe CLE-Klasse nog niet onthuld, maar we weten wel dat hij als tweedeurs coupé of tweedeurs cabriolet zal worden aangeboden. Sommige bronnen beweren zelfs dat de nieuwe CLE-Klasse verkrijgbaar zou kunnen zijn als vierdeurs coupé, die zou moeten concurreren met de BMW 4-Serie Grand Coupé en de Audi A5 Sportback. Het interieur zal hetzelfde zijn als in de nieuwe C-Klasse, wat helemaal niet slecht is.

Rijdend zal de CLE-Klasse het grootste deel van zijn onderstel delen met de nieuwe C-Klasse, wat betekent dat het een comfortabele cruiser wordt die ook in de bochten zijn mannetje kan staan. De instapmodellen zullen stil, verfijnd en zacht zijn, terwijl de AMG-modellen extreem aanpasbaar zullen zijn, wat betekent dat u ze kunt instellen zoals u wilt.

Het cabriomodel zal waarschijnlijk het zwaarst zijn en minder stijf, waardoor het iets minder wendbaar zal zijn en meer geschikt voor cruisen dan voor presteren, wat het hoofddoel is van het tweedeursmodel.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes 450SL

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupé – Betrouwbaarheid en algemene problemen

Wat de betrouwbaarheid betreft, kunnen we op dit moment nog niets zeggen omdat de CLE-Klasse nog niet uit is. Wat we wel kunnen zeggen is dat de nieuwe CLE betrouwbaarder zal zijn dan eerdere Mercedes Coupes, want nieuwe Mercedes modellen lijken wel een stuk betrouwbaarder.

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupé – Waarde en praktisch nut

De prijzen zullen naar verwachting beginnen bij ongeveer $ 60.000 voor het instapmodel met een Premium-pakket, het Exclusive-model zal waarschijnlijk beginnen bij $ 65.000, terwijl de top-uitvoering Pinnacle waarschijnlijk zal beginnen bij $ 70.000. U kunt verwachten dat u het meest betaalt voor het cabriomodel, dat doorgaans 5.000 tot 10.000 dollar meer kost dan zijn tegenhangers in de coupé.

De praktische bruikbaarheid is nog een mysterie, maar verwacht niet dat de CLE praktischer is dan de E-Klasse wat betreft passagiersruimte. Als Recedes besluit om de CLE als vierdeurs aan te bieden, is dat de auto die je moet kopen als je de meeste ruimte wilt.

Video: 2023 Mercedes CLE 63 AMG Coupé (671 pk) gespot bij tests rond de Nürburgring

FAQ Sectie

Wanneer komt de 2023 Mercedes CLE-Klasse uit?

Volgens recente ontwikkelingen wordt de nieuwe CLE-Klasse in het vierde kwartaal van 2022 onthuld, terwijl de eerste modellen in het eerste en tweede kwartaal van 2023 aan de klanten worden geleverd. We kunnen ook verwachten dat Mercedes uit zal komen met een limited-edition Edition 1 model dat alleen beschikbaar zal zijn voor 2023 modellen en gaat bepaalde functies bieden die je niet zult kunnen kopen op latere CLE-modellen.

  MB-Tex vs lederen zetels

Zo kunnen we ook verwachten dat Mercedes binnenkort stopt met de verkoop van de E-klasse coupé, terwijl de nieuwe C-klasse coupé er waarschijnlijk helemaal niet komt.

Is de 2023 Mercedes CLE-Klasse het wachten waard?

Wie een luxueuze Mercedes coupé wil kopen, kan nu de E-Klasse coupé, de CLS-Klasse, de nieuwe SL-Klasse of de topklasse AMG GT kopen. Wie een V8-motor wil, moet voor de SL of de AMG GT gaan, wie een zescilinder wil, moet voor een van deze modellen gaan, behalve voor de CLE-Klasse.

Wie echter de nieuwste en spannendste Mercedes Coupé wil, moet wachten op de CLE of veel meer betalen voor de SL-Klasse.

Waarom biedt Mercedes niet meer coupémodellen aan?

Een gemiddelde Mercedes-klant is iemand die technologie, luxe, veiligheid en comfort verwacht. Een Coupé kan u dit alles bieden, maar SUV’s en crossovers zijn tegenwoordig verreweg de populairste autotypes. Als zodanig, Mercedes is meer bereid om O&O geld te investeren in het maken van SUV’s en crossovers dan ze zijn in het maken van coupes en cabriolets.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts