Alles wat u moet weten over de Porsche 911 motornummercontrole

Alles wat u moet weten over de Porsche 911 motornummercontrole

Als u in de markt bent voor een tweedehands 911, moet het controleren van het motornummer een van uw belangrijkste overwegingen zijn, omdat motor-swapped 911s niet zo ongewoon zijn als men zou denken. De plaats van het motornummer is in de meeste gevallen onder de motor of naast het ventilatorhuis.

De 911 motornummer check bestaat uit informatie die u kan helpen feiten en gegevens over uw motor en auto te bepalen. Het omvat het jaar van fabricage, motortype, cilindernummer, en het opeenvolgende serienummer van de motor.

Het motornummer zal u ook vertellen of uw 911 is natuurlijk aangezogen of turbo-opgeladen. Hoe dan ook, het is altijd een goed idee om zo veel mogelijk informatie over uw auto te verkrijgen, omdat dit zeer gewaardeerd zal worden als het gaat om de tijd van doorverkoop.

Porsche 911’s hebben meestal een specifiek VIN, motornummers en transmissienummers. Het controleren van al deze nummers is nuttig om er zeker van te zijn dat u volledig op de hoogte bent van uw 911 model. Bovendien kunnen deze nummers u ook vertellen of de auto gestolen is, of ergens tijdens de levensduur van de auto gesloopt is.

Porsche Motornummer Codes

Zoals eerder vermeld, bevinden deze codes zich bij de meeste 911 modellen onder de motor of naast het ventilatorhuis. Maar als u het motornummer niet kunt vinden, moet u in de handleiding van uw auto kijken om de juiste locatie te vinden.

De motorcode bestaat uit een paar cijfers, en al deze cijfers zijn er om u te informeren over verschillende aspecten van uw motor. Als we het motornummer van de Porsche 964 als voorbeeld nemen, dan zou dat zoiets kunnen zijn als 62L18726755.

  Wat is de kleinste Porsche SUV?

Het cijfer 6 staat voor het aantal cilinders (6-cilinder motor), het cijfer 2 staat voor een motor met natuurlijke aanzuiging. Als het tweede cijfer een 1 was, zou dat duiden op een motor met turbo-oplading.
Het derde teken is L, en L staat voor het productiejaar, in dit geval 1990. Het derde cijfer staat in het algemeen voor het produktiejaar en loopt van K voor 1989 tot R voor een modeljaar 1994. Vanaf het vierde cijfer tot en met het achtste is een specifiek motorserienummer. Motorcodes verschillen enigszins tussen de verschillende generaties, maar de essentie is hetzelfde gebleven.

Porsche 996 motorcode

Porsche heeft het motornummeringssysteem een paar keer gewijzigd, maar er ligt wat informatie op de loer in de diepten van een aantal forums van Porsche-eigenaren over de manier waarop sommige specifieke motormodelgeneraties worden aangeduid.

Een 996 motorcode is te vinden onder de motor, en het kan iets zeggen als M96/0569508315. In dit geval, M96 vertegenwoordigt een type Porsche motor, en de 05 bit vertegenwoordigt een meer specifieke Porsche motor indicator.

Het cijfer 6 staat voor het aantal cilinders, net als bij het Porsche 964 motornummer dat hierboven staat. Het cijfer 9 verwijst ook naar de cilinderinhoud/versie van de motor. Nummer 5 staat voor het bouwjaar, en de laatste 4-5 cijfers geven meestal het serienummer van de motor aan.

Als de code M97 bevatte, in tegenstelling tot M96, zou dat betekenen dat de auto in kwestie een bijgewerkte versie van de M96 motor heeft. Het is nog vrij onduidelijk wat al die verschillende modellen kunnen betekenen, dus je moet zeker contact opnemen met een Porsche specialist/dealer voor meer informatie.

  Zijn Porsches duur in onderhoud?

Porsche transmissienummer

Naast een specifiek motornummer hebben Porsche 911 modellen ook een specifiek transmissienummer. Het transmissienummer van een Porsche 911 uit 1971 ziet er ongeveer zo uit: 7118734. En net als het motornummer heeft Porsche het transmissienummersysteem in de loop van de geschiedenis een paar keer gewijzigd.

Het eerste cijfer (7) staat voor een transmissie gemaakt voor een 6-cilinder motor, het tweede cijfer, dat in dit geval het cijfer 1 is, staat voor een 5-versnellingsbak met std-verhouding, en het derde cijfer staat voor het modeljaar, dat in dit geval 1 = 1971 is.
Later veranderde Porsche het tweede cijfer voor een nieuwere versie van de transmissie, maar de essentie is hetzelfde gebleven. Het transmissienummer bevindt zich meestal ook onder het transmissiehuis, maar als u moeite heeft om het te vinden, kijk dan in de handleiding voor meer informatie.
Als u meer informatie nodig heeft over de motor- of transmissiecodes voor 911 modellen, raadpleeg dan een Porsche dealer/specialist omdat zij veel ervaring uit de eerste hand hebben met het oplossen van dergelijke problemen.

FAQ Sectie

Wat als ik mijn motor/transmissie/VIN-code nergens kan vinden?

Motorcodes zijn meestal op de motor of in de nabijheid ervan gestempeld, hetzelfde verhaal geldt voor de transmissiecode. Maar een VIN bevindt zich meestal op meerdere plaatsen, zoals in de voetruimte, onder de voorruit en op de motor zelf.
Als uw VIN verwijderd is, moet u onmiddellijk contact opnemen met de DMV, omdat dit erop kan wijzen dat uw auto gestolen is. Als u uw motor-/transmissienummer niet kunt vinden, kan dat ook betekenen dat er iets met de auto is gebeurd en moet u contact opnemen met uw Porsche-specialist voor meer informatie.

  Maakt Porsche een minivan?

Hoe vaak moeten 911’s een motor vervangen?

Het motornummer is er meestal om er zeker van te zijn dat uw motor op de juiste plaats zit, maar soms hebben sommige Porsche 911’s een volledige motorvervanging nodig, en dit is niet zo ongewoon voor een paar auto’s met echt hoge kilometerstanden.
Porsche verwacht dat een 911 motor ongeveer een paar honderdduizend mijl meegaat. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het ooit moeten vervangen van de motor, maar als u uiteindelijk toch een mismatched model en motor productiejaar vindt, kan dit duiden op een engine-swapped 911.

Moeten mijn VIN, motor en transmissiecode overeenkomen?

Veel Porsche eigenaren hebben gediscussieerd of deze 3 codes moeten overeenkomen of niet. En het is nog steeds vrij onduidelijk, maar het lijkt erop dat de codes niet overeen hoeven te komen omdat Porsche hun nummering systemen talloze malen heeft veranderd.
Het bijhouden van alle codes voor alle modellen kan nogal moeilijk zijn. Als u twijfelt, neem dan contact op met een ervaren Porsche specialist.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts