Auto’s vergelijkbaar met Hyundai Palisade

2023 Hyundai Palisade

De Hyundai Palisade is een full-size familie-SUV met zeven zitplaatsen, ontworpen om comfortabel, stil, ruim en betrouwbaar te zijn. De eerste Palisade werd geïntroduceerd in 2020 en het concurreert met nogal wat full-size SUV’s omdat dit segment echt populair is in markten zoals de Noord-Amerikaanse markt. Er zijn echter veel auto’s vergelijkbaar met Hyundai Palisade, waarvan sommige in sommige opzichten beter zijn.

Daarover gaat dit artikel. We zetten alle SUV’s die met de Palisade concurreren op een rij en vertellen u iets over elke SUV. We zullen ons concentreren op wat elk van deze SUV’s beter doet dan de andere, zodat u een beter inzicht krijgt in welke SUV iets voor u is.

De SUV die het meest lijkt op de Hyundai Palisade is de Kia Telluride, want die deelt heel wat onderdelen met de Palisade. We noemen ook de Ford Explorer, die al tientallen jaren een van de populairste grote SUV’s van Amerikaanse makelij is, lang voordat de Palisade zelfs maar beschikbaar was.

Andere vergelijkbare SUV’s zijn de Honda Pilot en de Subaru Ascent, omdat deze twee ook erg populair zijn in dit segment.

Hyundai Palisade

De Hyundai Palisade begint bij $35.000 terwijl de top-tier Calligraphy modellen gaan voor $49.000. De Palisade gebruikt een 3.8L V6 motor die 291pk levert en een beetje een ouderwetse motor is, want een 3.6L cilinderinhoud is niet echt gebruikelijk in de huidige auto-industrie. De Palisade wordt standaard geleverd met een FWD setup, maar je kunt er ook een krijgen met AWD.

De Palisade ziet er van buiten echt indrukwekkend uit en dat is wat de meeste mensen willen in dit segment. Hij is niet zo betrouwbaar als de Santa Fe of de Tucson, maar toch is hij betrouwbaarder dan de meeste andere SUV’s hier. Het interieur is mooi vormgegeven en de Palisade lijkt een meer gepolijst product dan de meeste SUV’s in zijn segment.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Wat is beter?

Kia Telluride

De Kia Telluride begint bij $ 34.725 en de prijs loopt op tot $ 44.625 voor het topmodel. De Telluride is de SUV die het meest lijkt op de Hyundai Palisade, omdat deze qua afmetingen echt op elkaar lijken, hetzelfde aantal passagiers kunnen vervoeren, hetzelfde trekvermogen hebben van 5.000 lbs, uitstekende veiligheidsbeoordelingen en een even efficiënte V6-motor.

De Kia Telluride lijkt echter wel een duurder product, want er zijn betere interieurmaterialen gebruikt en het voelt wat knusser en beter geïsoleerd aan. De laadruimte is ook iets ruimer, terwijl zelfs de instapmodellen veel standaard veiligheidsvoorzieningen hebben.

Ford Explorer

De Ford Explorer begint bij $ 35.510, terwijl top-spec modellen kosten rond de $ 53.000, dat is een flinke upgrade ten opzichte van zowel de Palisade en de Telluride. De Ford Explorer heeft geweldige motoren bij de hand en de 3.0L twin-turbocharged hybride V6 met 400pk is de beste keuze van het nest. Deze motor biedt zelfs een beter brandstofverbruik dan die in zowel de Telluride en de Palisade, zelfs met een dergelijke vermogenswinst.

Echter, de Explorer valt een beetje achter de Telluride en de Palisade in de kwaliteit afdeling als interieur materialen zijn lang niet zo high-end. De derde rij stoelen is ook krap in vergelijking met de andere twee, vooral de Telluride, die meer dan genoeg ruimte voor iedereen in elke stoel biedt.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Santa Fe

Honda Pilot

Het is moeilijk om over een Hyundai-model te praten zonder een Honda te noemen die hem rechtstreeks beconcurreert. In dit geval is dat de 38.080 tot 51.870 dollar kostende Honda Pilot. De VTEC V6 in de Honda levert 280 pk en is daarmee vergelijkbaar met die in de Palisade en de Telluride. De Pilot kan ook 5.000lbs trekken en de MPG is ook min of meer hetzelfde.

Waar de Pilot echter in verschilt, is het feit dat hij over de hele linie meer standaard voorzieningen heeft, wat mede de reden is voor het hogere prijskaartje. De Pilot is echter niet zo betrouwbaar als de Palisade en biedt niet dezelfde zitruimte op de derde rij.

Subaru Ascent

De Subaru Ascent kost $32.795 tot $45.945 en is daarmee de goedkoopste full-size SUV hier. Het goede aan de Ascent is dat hij standaard AWD heeft en dat Subaru AWD een van de beste AWD-systemen op de markt is. Hij krijgt ook veel technische en veiligheidsvoorzieningen in alle uitrustingsniveaus, zoveel dat hij alle SUV’s hier verslaat, behalve de Pilot.
Het slechte aan de Ascent is echter dat hij ook een krappe derde zitrij, een relatief lawaaierige aandrijflijn en een licht gebrek aan kwaliteit aan de binnenkant biedt. Hoe dan ook, als u een SUV wilt die ook off-road kan, is de Ascent veel beter dan alle andere SUV’s in deze lijst.

  Hyundai Sonata betrouwbaarheid

FAQ

Is de Hyundai Palisade de beste SUV in zijn klasse?

De Hyundai Palisade is een van de beste SUV’s in zijn klasse, maar hij schiet op sommige punten tekort. Om te beginnen is hij duurder dan de meeste SUV’s hier en het is niet de meest moderne SUV hier. De Kia Telluride ziet er aantoonbaar beter uit, terwijl de Subaru Ascent op plaatsen kan komen waar de Palisade niet kan komen.

De Ford Explorer biedt de beste motor, terwijl de Honda CR-V standaard de beste voorzieningen heeft.

Is de Hyundai Palisade een luxe SUV?

De Hyundai Palisade is geen luxe SUV en dat is duidelijk zodra u hem bekijkt. Een luxe SUV uit dit segment biedt veel meer dan deze en de beste voorbeelden van full-size luxe SUV’s zijn de Range Rover Vogue, de Mercedes GLS en de BMW X7.

Zijn full-size SUV’s de beste SUV’s op de markt?

Full-size SUV-kopers zijn meestal gezinsgericht, wat betekent dat zij de voorkeur geven aan full-size SUV’s vanwege het extra praktische nut en de superieure veiligheid. De meeste moderne middelgrote SUV’s bieden echter vergelijkbare ruimte en betere motoren, en zijn lang niet zo duur als full-size SUV’s zijn.

De Hyundai Santa Fe ziet er bijvoorbeeld beter uit dan de Palisade, is goedkoper, heeft een mooier interieur en heeft betere motoren met betere MPG-resultaten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts