Beste fietsendrager voor Porsche 911

Beste fietsendrager voor Porsche 911

De Porsche 911 is het beroemdste Porsche model aller tijden. De 911 is in de loop der jaren niet drastisch veranderd, en het essentiële platform waarop hij is gebaseerd is min of meer hetzelfde gebleven.

Omdat Porsche de 911-lijn is blijven verbeteren, zijn ook alle verschillende aspecten van de 911, zoals de plaatsing van de dakdragers, jarenlang ongewijzigd gebleven. Om deze reden zijn er tal van originele Porsche fietsendrager opties en net zo veel aftermarket degenen.

Het kiezen van de beste fietsdrager voor uw 911 hangt af van veel verschillende factoren, zoals prijs, algemene veiligheid, zicht belemmeringen, mogelijke lak slijtage en krassen, kentekenplaat, en parkeersensoren belemmeringen. Om deze en vele andere redenen is de beste fietsendrager voor een 911 een originele Porsche fietsendrager.

Naast originele Porsche fietsenrekken, bent u ook in staat om te kiezen tussen tal van aftermarket fabrikanten, zoals Saris Bones, Thule, Rino, Curt, Yakima, en vele anderen. Originele Porsche dragers zijn meestal de meer betrouwbare, en ze zijn gebouwd voor Porsche modellen specifiek.

Porsche fietsenrekken

Het entry-level echte Porsche fietsenrek is de 95B 044 800 06 Fietsenrek die de detailhandel voor een vrij fatsoenlijke $ 210 exclusief belastingen. Deze fietsenrek kan maximaal 3 verschillende fietsen, dat is vrij ongebruikelijk voor zo’n lage prijs, die verder herhaalt de concurrerende product plaatsing van deze echte Porsche rek.

Dit rek is geschikt voor alle fietsen tot 100mm framediameter, en het wordt ook geleverd met kantelbeveiliging voor een veilige en zekere montage. Dit rek is beschikbaar voor vrijwel elk 911 model naast de 911 GT line-up.

Maar als u een bagagedrager wilt die specifiek is ontworpen voor een racefiets, biedt Porsche ook de 95B 044 800 08 Racing fietsendrager voor $286 exclusief belastingen, die ook wordt geleverd met een voorwieltas, of $328 als u ook een speciale voorwielhouder wilt.

  Wat is een Porsche Doppelkupplung met 7 versnellingen?

Dit rek is speciaal gemaakt voor racefietsen, en het maximale laadvermogen van dit rek is 22lbs (10kg). Maar, als u deze aangewezen fietsenrekken volledig wilt benutten, moet u ook de $638 Dak transportsysteem hoofdsteun kopen met een maximale laadcapaciteit van 165lbs (75kg)

Aftermarket 911 fietsenrekken

Als je een complete originele Porsche fietsendrager wilt, betaal je een aanzienlijke meerprijs in vergelijking met de meeste aftermarket opties. Als je je fietsen liever vervoert met een bagagedrager achterop, ben je gedwongen de aftermarket-route te nemen omdat Porsche voor de meeste 911-modellen geen speciale bagagedrager achterop heeft.

Thule is een Zweeds bedrijf dat zich specialiseert in slimme autotransportoplossingen. Ze bieden een heleboel verschillende fietsenrekken die op de 911 passen. Maar een van de best beoordeelde Thule-producten is de Thule Raceway Trunk Bike Rack. De prijs van dit rek ligt ergens in de buurt van de $700, maar je kunt ze vaak in de uitverkoop vinden voor $450-500.

Value-wise een van de beste Porsche 911 MTB rack oplossingen is de Rhino-Rack MountainTrail Bike Carrier met een MSRP van $ 265, maar constante verkoop te verlichten de prijs naar beneden tot $ 180-200. Het is vermeldenswaard dat dit rek is geschikt voor niet alleen mountainbikes, ook al was het de bedoeling om een aangewezen MTB rek bieden.

Maar als u de hele familie mee wilt nemen, kunt u een Curt Premium Bike Rack gebruiken voor 4 of zelfs 5 fietsen voor een gereduceerde prijs van $207-234. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn voor een rek dat tot 5 fietsen kan dragen, maar je krijgt er ook 1 jaar garantie bij voor het geval dat.

  Is de Cayman een hardtop Boxster?

Goed-te-weten over fietsendragers op een 911

Nadat u hebt besloten welke fietsdrager aan al uw eisen voldoet, moet het uw topprioriteit zijn om ervoor te zorgen dat de drager goed past en geen schade toebrengt aan uw geliefde 911. 911s zijn niet goedkoop, vooral de nieuwere 992 modellen, en het beschermen van uw 911 van eventuele krassen en schaafwonden is van het grootste belang.

Allereerst moet u lakbescherming gebruiken voor alle kwetsbare delen van uw 911. Als u een achterrek gebruikt, zorg er dan voor dat alle oppervlakken rond de achterkant beschermd zijn met een vrij dikke laag lakbeschermingsfolie.

Het is vermeldenswaard dat de meeste moderne fietsenrekken veilig zijn, maar u kunt er nooit zeker van zijn, en de meeste schade ontstaat meestal door verkeerd gebruik van de fietsendrager. Naast folie ter bescherming van de lak, moet u ook een extra nummerplaat aanschaffen als de fietsendrager uw achterplaat belemmert.

Je moet ook extra voorzichtig zijn als je een panoramisch dak hebt, omdat sommige aftermarket 911 fietsenrekken niet gemaakt zijn voor 911’s met panoramische daken. Daarom moet u zich in de eerste plaats richten op de aangewezen originele Porsche bagagedragers, omdat Porsche deze dragers streng test en ze zijn gemaakt met 911’s in het achterhoofd.

FAQ Sectie

Zijn bagagedragers veilig bij het rijden met hoge snelheid?

Ook op dit gebied blinken originele Porsche fietsendragers meestal uit, omdat Porsche al zijn fietsendragers in de testfaciliteit in Weissach test. Ook al moet u technisch gezien niet te hard rijden met een fietsendrager op uw dak, als u dat toch doet, is een originele Porsche fietsendrager uw veiligste keuze.

  Wat je moet weten over Porsche 911 project auto's

De meeste fietsendragers zijn berekend op snelheden tot 60 mph, dit betekent dat als je boven deze snelheid gaat en er gebeurt iets, de fabrikant niet de schuld krijgt. Uw verzekeringskosten kunnen u ook hoofdpijn bezorgen, dus zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent over de limieten van elke drager die u gebruikt.

Schaadt een fietsendrager mijn auto?

Als u alle instructies opvolgt en lakbeschermingsfolie op uw auto gebruikt, zult u waarschijnlijk helemaal geen schade ondervinden. Maar aangezien de meeste mensen de fietsendragers vrij vaak gebruiken, moet u er altijd voor zorgen dat u de fiets veilig op de drager hebt gemonteerd.

Als u niet goed monteren, schade kan optreden, en sommige schade kan zelfs vereisen een verf bijwerken. Zorg er altijd voor dat u alle richtlijnen van de fabrikant volgt, vooral die in verband met de bewegende onderdelen van uw fiets.

Is de 911 beter geschikt voor dak- of kofferbagagedragers?

De 911 is waarschijnlijk beter geschikt voor dakdragers vanwege de specifieke motorindeling van de 911. Maar dit kan variëren, afhankelijk van de fietsdrager in kwestie. Een 911 is een achterin geplaatste auto, en alle kleine koelkanalen kunnen niet geblokkeerd worden omdat ze oververhittingsproblemen kunnen veroorzaken.

Als je een dakdrager gebruikt, is de gewichtsverdeling een stuk beter, en je zicht naar achteren, nummerplaat, parkeersensoren en camera’s worden ook niet gehinderd door een fietsdrager.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts