Heeft de Porsche Boxster een hardtop?

De Porsche Boxster en de Porsche Cayman zijn de twee sportwagens op instapniveau van Porsche. Er zijn slechts kleine verschillen tussen de twee, maar als u de voorkeur geeft aan een coupé, zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan de Cayman. Als u liever een cabriolet wilt, kiest u waarschijnlijk voor de Boxster.

Maar wat als u een cabriolet wilt, maar ook de mogelijkheid wilt hebben om niet de dunne stoffen soft-top te gebruiken die meestal bij een Porsche Boxster wordt geleverd? Nou, sommige Boxster modellen bieden dergelijke functionaliteit, maar een echte Porsche hardtop kost wel een paar duizend dollar.

De nieuwste 981/718 Boxster modellen bieden geen hardtop versie uit de fabriek, maar sommige aftermarket fabrikanten kunnen misschien bieden u een soort van een hardtop. Maar dat is over het algemeen niet aan te raden, omdat een onbewezen hardtop zal zeer zeker uw garantie vervalt als er iets misgaat.

Het is ook vermeldenswaard dat Porsche hardtop opties voor sommige Boxster modellen heeft aangeboden. Bijvoorbeeld, de 986 Boxster, maar dit was niet uw gebruikelijke intrekbare hardtop, eerder een vast paneel dat moest handmatig op zijn plaats worden gezet.

Porsche 986 hardtop

Als gevolg van de toegenomen vraag van klanten heeft Porsche een vast hardtop paneel gemaakt voor de Porsche Boxster 986. Maar deze hardtops zijn vrij duur, en een OEM Porsche fabriek hardtop paneel voor een 986 zal u terugzetten voor ten minste $ 4500-5200.

Een bijkomend probleem is dat al deze hardtop panelen meestal worden aangeboden in bijpassende kleuren en een bijpassende afwerking. Maar twee verschillende panelen die niet op hetzelfde moment worden gespoten betekent meestal dat de kleur er een beetje naast kan zitten. En dat is niet iets wat je zou willen van een Porsche voor 4500 dollar.

Bovendien, het vinden van een hardtop voor je 986 in een bijpassende kleur kan ook een probleem zijn, omdat de 986 een vrij oud model is, en er zijn nog maar een paar van deze rond te vinden op het internet. En het kopen van een andere kleur, en dan het schilderen van het in uw kleur van voorkeur kost je misschien veel meer dan de gebruikelijke $ 4-5k instapprijs.

  Zijn Porsches duur in onderhoud?

Ongeacht het geval, de Porsche OEM 986 hardtop is de beste optie voor uw 986. Het biedt een perfecte pasvorm, en het is ook de hardtop paneel te kopen als je wilt zo veel mogelijk waarde te behouden voor de toekomstige doorverkoop waarde van uw 986.

Porsche 987 hardtop

Een fabriek hardtop paneel is ook beschikbaar voor de 987/987.2 Boxster generaties. Het verschil met het 986 generatie Boxster hardtop paneel is het feit dat het paneel voor de 987 aanzienlijk minder kost. Als u een hardtop paneel voor uw 987 wilt, kunt u één voor $2.5-3.5 krijgen.

Het hardtop paneel voor de 987 is op dezelfde manier afgewerkt als het 986 Boxster hardtop paneel. Deze zijn ook geschilderd in vrijwel elke populaire 987 Boxster kleur voor eenvoudiger matching doeleinden. De bovengenoemde mismatch tussen kleuren is inderdaad mogelijk, maar er zijn manieren om de afwijking aanzienlijk te verminderen.

Het voor de hand liggende voordeel van het kiezen voor een fabrieks Porsche hardtop paneel is dat Porsche probeert u alle voorzieningen te bieden die u van een Cayman mag verwachten. Dit betekent dat deze hardtop wordt geleverd met een verwarmde achterruit, zwart beklede hemel met een goede geluidsisolatie en het installatieproces is vrij eenvoudig en niet tijdrovend.

U zou altijd voor een bos van aftermarket hardtop panelen kunnen opteren die voor sommigen gemakkelijker te vinden zouden kunnen zijn, en zij zouden ook een beetje goedkoper kunnen zijn. Maar u zou deze moeten vermijden als u niet 100% vertrouwd bent met alle ins en outs van sommige specifieke hardtop panelen.

  Zijn Porsche 996 Turbo's betrouwbaar?

Porsche 981/718 hardtop

Na de 987 Boxster, stopte Porsche met het aanbieden van een hardtop paneel voor alle toekomstige Boxster generaties. De opvolger van de 987.2 was de 2013 981 generatie, en hoewel een hoop klanten een hardtop optie verwachtten voor de 981, is het er nooit van gekomen.

Het is er nooit van gekomen omdat het niet paste in de strategie van Porsche in 2013 en het is vrij begrijpelijk waarom Porsche het nooit heeft aangeboden. Ten eerste moet er een hardtop paneel ontwikkeld worden, wat wel geld en tijd kost. En waarom zou Porsche dat geld uitgeven nadat ze al een softtop en een coupé hebben ontwikkeld?

Bovendien heeft Porsche ook een strengere gewichtsreductiestrategie toegepast, en extra bevestigingspunten voor een hardtop waren een van de eerste dingen die moesten verdwijnen. Een hardtop voegt meestal 40-50 pond toe aan de bovenkant van de auto, waardoor het zwaartepunt toeneemt en het aerodynamische profiel en het rijgedrag van de auto worden verstoord.

Het is hetzelfde verhaal met de 718, en Porsche heeft geen hardtop voor de 718 Boxster ook. Je zou in staat zijn om de bron uit een aftermarket hardtop paneel voor deze Boxster modellen, maar dat is zeer af te raden, want er zijn geen boutpunten voor een hardtop, wat betekent dat je zou waarschijnlijk moeten boren in je auto.

FAQ Sectie

Waar kan ik een hardtop voor mijn 986/987 Boxster kopen?

U moet altijd eerst contact opnemen met uw dealer als u geïnteresseerd bent in specifieke onderdelen voor uw Boxster. De prijzen kunnen wat opgedreven zijn, maar het is altijd goed om het verschil te kennen tussen dealerprijzen en prijzen van gespecialiseerde onderdelenwinkels.

  Is de Porsche Boxster snel?

Maar er zijn een paar online websites zoals Suncoastparts.com en design911.com, die beide gespecialiseerd zijn in meestal echte/OEM Porsche onderdelen. Een hoop extra materiaal voor uw 986/987 vindt u hier.

Wat zijn de nadelen van een hardtop op een niet-fabrieksmatig geproduceerde hardtop cabriolet?

Dit is een belangrijke vraag die u zich moet stellen als u besluit een hardtop voor uw Boxster aan te schaffen. De Boxster was nooit bedoeld om een hardtop aan te bieden, en de hardtop panelen waren een bijzaak, en er zijn een aantal implicaties die het vermelden waard zijn.

Ten eerste klagen een aantal eigenaars over veel kraken en geluiden die uit het hardtop paneel komen. Bovendien hebben sommige eigenaars zelfs waterlekkage gemeld. Een hardtop voegt ook onnodig gewicht toe en vermindert de dynamische capaciteiten van de wagen.

Moet ik gewoon een Cayman kopen als ik een hardtop Porsche Boxster wil?

Dat moet u zeker doen, want de hardtop van de Boxster is niet inklapbaar en kan nergens in de auto worden opgeborgen. Dit betekent dat als u op reis gaat met uw hardtop op zijn plaats, u deze waarschijnlijk aan zult houden omdat er geen plaats is om deze op te bergen.

Maar als u in de eerste plaats voor een Cayman kiest, krijgt u een sportwagen die er aantoonbaar beter uitziet, lichter is en waarschijnlijk leuker is om in te rijden in vergelijking met een Boxster. Ofwel accepteer je het feit dat de soft-top 981/718 Boxster voorlopig je enige optie is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts