Is Audi TT een goede auto?

Is Audi TT een goede auto?

De Audi TT is een tweedeurs sportcoupé voor wie dynamisch wil rijden in een compacte vorm. De TT is al een tijdje op de markt, maar het lijkt erop dat Audi hem binnenkort van de markt zal halen. Dus, is de Audi TT een goede auto?

Dat hangt er vanaf wat je van een auto verwacht. Als je van compacte, stijlvolle, dynamische auto’s met veel high-end technologie houdt, is de TT iets voor jou. Als u echter niet van compacte sportwagens houdt, dan is de TT niet de auto voor u. Hoe dan ook, het is een echt goed in elkaar gestoken product dat opwinding, luxe en een gevoel van opwinding belooft.

Het aanbod motoren is groot, de TT is verkrijgbaar in een aantal carrosserievarianten en het interieur is bekleed met hoogwaardige materialen en scherpe designelementen. Wat betrouwbaarheid betreft, is de TT behoorlijk, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. De waarden van deze auto’s zijn niet bijzonder stabiel, aangezien tweedeurs compacte auto’s langzaam aan een teloorgang bezig zijn.

Praktisch is de TT ook niet, want hij biedt slechts 2 deuren, slechts 2 zitplaatsen en een vrij matige kofferbak. Hoe dan ook, als je meer wilt weten over de TT, lees dan zeker dit artikel.

Audi TT – De aandrijflijn

De TT is verkrijgbaar in een paar verschillende 4-cilinder turbobenzinemotoren en een snelle 5-cilinder baby Audi R8 motor die zowel klinkt als verbazingwekkend goed rijdt. Het instapmodel TT wordt geleverd met een 2.0L 4-cilinder turbomotor die tussen 200 pk en 320 pk levert voor het krachtigste 4-cilinder TT S-model.

  Audi Q8 betrouwbaarheid

De topversie van de Audi TT RS is uitgerust met een 2,5 liter vijfcilindermotor met 400 pk, die in vele opzichten zeker tot de top in zijn klasse behoort. De TT RS kan vanuit stilstand in ongeveer 3,5 seconden naar 100 km/u en haalt een begrensde topsnelheid van 155 km/u. De TT RS legt ook de kwartmijl af in minder dan 12 seconden, wat inderdaad prijzenswaardig is.

Al deze motoren zijn gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic met dubbele koppeling en Audi’s eigen Quattro AWD-systeem. Qua verbruik haalt de TT maximaal 30 MPG, terwijl het topmodel, de RS, het aanzienlijk slechter doet.

Audi TT – Ontwerp en onderstel

De Audi TT werd eind jaren negentig geïntroduceerd en de TT van de eerste generatie zag er nooit erg aantrekkelijk uit. De nieuwste TT heeft een veel strakkere designtaal, waardoor de auto spannender oogt en meer aandacht trekt. Het interieur is erg goed ontworpen, vooral de Virtual Cockpit is nog steeds het beste digitale instrumentenpaneel in de industrie.

De TT RS is de auto die je moet hebben als je van autorijden houdt, omdat hij lager bij de grond staat en het onderstel stug is, maar helemaal niet afstraffend. De TT is een kleine auto met een sportief onderstel, zodat hij zelfs bij stilstand op zijn tenen loopt.

Audi TT – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, is de TT min of meer zoals elke andere Audi, wat betekent dat hij lang mee kan gaan als je hem goed genoeg onderhoudt. Deze auto’s zijn inderdaad zeer onderhoudsvriendelijk, maar dat hoort erbij aangezien het hier toch om luxewagens gaat.

  Is de Audi SQ5 een goede auto?

De meest voorkomende TT problemen hebben te maken met de motor, de ophanging, de stuurinrichting, de elektrische installatie en de remmen.

Audi TT – Waarde en praktische bruikbaarheid

De TT begint bij ongeveer 50.000 dollar voor een kaal instapmodel, terwijl een goed uitgerust RS-model ongeveer 80.000 dollar kost. Voor dat geld krijg je een echte Audi-luxe-ervaring, maar dat weerhoudt de auto er niet van om als een gek af te schrijven.

Praktisch gezien is de TT echt slecht, want hij heeft slechts 2 deuren, 2 zitplaatsen en een kleine kofferruimte. De binnenruimte is ook relatief krap, vooral voor langere bestuurders die zich zeker claustrofobisch zullen voelen. Als dagelijkse bestuurder zou de TT geschikt zijn voor iemand die meestal alleen reist of iemand die bereid is compromissen te sluiten.

FAQ Sectie

Moet ik de Audi TT kopen?

Na het lezen van dit artikel zou u moeten weten of de auto geschikt is voor u of niet. Maar aangezien het belangrijkste aspect van het kopen van iets het prijspunt is, moet u in gedachten houden dat u serieus geld betaalt voor een auto die niet in staat is om al dat veel te bieden. Behalve als je een enorme Audi 5-cilinder fan bent en je prestaties belangrijker vindt dan gezond verstand.

Al met al is het uw persoonlijke mening die u moet laten beslissen of u de auto moet kopen of niet. Wij kunnen alleen maar zeggen dat de TT een veelzijdig pakket is voor wie bereid is compromissen te sluiten op het vlak van waarde, en nog belangrijker, praktisch nut.

  Veelvoorkomende problemen met Audi Q7

Is de Audi TT beschikbaar als cabriolet?

De Audi TT is er ook als cabriolet en sommige markten verkiezen de cabriolet boven de coupé. De cabriolet TT is nog praktischer en moeilijker te verkopen. Maar als hij past en de auto u bevalt, is er geen reden waarom u geen proefrit zou maken.

Het cabriomodel wordt meestal geleverd met een premie van 4.000 tot 5.000 dollar ten opzichte van de coupé, wat zeker een stijging is. Het is ook vermeldenswaard dat de TT RS in cabriovorm wordt geleverd, wat alleen maar aantoont dat de cabriolet even populair is als de coupé.

Gaat Audi stoppen met de TT?

Audi begint zijn modellenmarktstrategie volledig te herevalueren en het lijkt erop dat ze in de niet al te verre toekomst heel wat modellen zullen schrappen, terwijl ze meer EV’s, SUV’s en crossovers zullen toevoegen. Dit is een voortdurende trend in de hele industrie, dus Audi speelt slechts een rol.

Audi heeft onlangs gezegd dat ze de TT gaan stopzetten en waarschijnlijk vervangen door iets “emotionelers” en groters. We weten niet zeker of de opvolger van de TT elektrisch zal zijn of niet, maar we houden wel van meer sportwagens op de weg. De tijd van de TT is helaas voorbij, en dat wordt duidelijk als je naar de verkoopstatistieken kijkt.

Recent Posts