Is Audi S7 een goede auto?

Is Audi S7 een goede auto?

Als u een stijlvolle vierdeurs coupé wilt die zowel canyonrijden aankan als uiterst ontspannen zijn op een langere reis, dan is de Audi S7 misschien de perfecte auto voor u. Hij zit tussen de snelle Audi RS7 en de meer gewone Audi A7 line-up in, wat betekent dat hij snel en comfortabel is. Dus, is Audi S7 een goede auto?

De Audi S7 is veel dingen, maar een slechte auto is het zeker niet. Dit betekent dat de Audi S7 net zo goed de sweet spot van het hele Audi A7-gamma zou kunnen zijn. De hele aandrijflijn van de S7 is ontworpen om krachtig en fors te zijn, maar toch comfortabel, naadloos en zelfs behoorlijk efficiënt, iets wat je niet kunt zeggen van de V8 in de RS7.

De S7 ziet er van binnen en van buiten opwindender uit dan de gewone A7, maar hij schreeuwt niet zo veel als de RS7 doet. De rijervaring is merkbaar meer gefocust omdat de auto lager bij de grond zit en het onderstel iets stugger is, maar nog steeds comfortabel. De betrouwbaarheid kan ook goed zijn, maar alleen als je ze voldoende onderhoudt.

De Audi S7 is een stuk goedkoper dan de RS7, waardoor hij voor iedereen een logische keuze is, behalve voor wie het topmodel wil. De praktische bruikbaarheid is net zo goed als bij elke andere A7 dankzij een grote kofferruimte en genoeg zitruimte voor maximaal vier volwassenen.

Audi S7 – De aandrijflijn

Het motorenpalet van de Audi S7 bestaat uit zowel een diesel- als een benzinemotor en de beschikbaarheid daarvan hangt af van waar je woont, want sommige markten krijgen alleen het benzinemodel, terwijl andere markten beide krijgen. De 3.0L V8 benzinemotor met turbocharger levert 444pk en 443lb-ft koppel, waarmee de S7 in slechts 4 seconden van 0 naar 100 km/u kan rijden.

  Is Audi Q4 e-tron een goede auto?

De diesel S7 krijgt een 3.0L TDI V6 turbomotor met 350pk, maar het koppel is genoteerd op 516lb-ft koppel waarmee de diesel S7 vanuit stilstand in ongeveer 5 seconden 60mph kan bereiken. Beide krijgen Audi’s Quattro AWD-systeem, dat hen in staat stelt om de kracht neer te zetten, ongeacht de omstandigheden of de tijd van het jaar.

Beide modellen hebben ook een automatische 8-versnellingsbak met koppelomvormer, die past bij het comfortabele en naadloze karakter van de auto, maar niet zo snel is als een moderne versnellingsbak met dubbele koppeling. De diesel S7 is een stuk zuiniger en kan tot 35MPG halen, terwijl de benzine S7 misschien 25MPG haalt op een goede dag.

Audi S7 – Ontwerp en onderstel

De Audi S7 verschilt van de gewone A7 met een flink aantal exterieur- en interieurdesign-upgrades. De S7 krijgt een licht herziene bodykit, wielen met een laag profiel, grotere remmen, vier uitlaten, een paar S7-badges en een Audi S7-specifieke grille aan de voorzijde. Het interieur krijgt een sportief stuurwiel, gekleurde stiksels en een paar gerichte sportstoelen voor.

De rijbeleving houdt het midden tussen de gewone A7 en de snelle Audi RS7. Dat betekent dat de ophanging en onderstelafstemming van de S7 gericht zijn, maar absoluut niet afstraffend. De auto rijdt nog steeds erg lekker over glooiingen, maar blijft vlak in de bochten.

Audi S7 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is het veilig om te zeggen dat de S7 min of meer gelijk is aan zowel de A7 als de Audi S6/A6. Dit betekent dat de auto lang mee kan gaan, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. Auto’s als deze zijn complex en zitten boordevol met allerlei functies die helaas op een gegeven moment stuk gaan.

  Is het kopen van een tweedehands Audi een slecht idee?

De meest voorkomende problemen met de Audi S7 hebben te maken met de motor, de transmissie, olielekkage/verbruik, niet-motorische elektronica of problemen met het achterdifferentieel. De meeste van deze kunnen worden aangepakt door preventief onderhoud.

Audi S7 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Audi RS7 begint bij bijna $30.000 meer dan de S7, wat betekent dat je voor de prijs van een RS7 een S7 en bijna ook een Audi A3 kunt kopen. Sommigen vinden dat de RS7 zo’n enorme prijsstijging niet verdient, maar het is moeilijk om een prijskaartje te hangen aan een V8-motor, zeker in 2022.

Praktisch gezien is de S7 gelijk aan een gewone A7, wat betekent dat er veel ruimte binnenin is, een enorme kofferruimte, fatsoenlijk zicht en veel opbergvakken in het interieur.

FAQ Sectie

Is de Audi S7 het waard?

Als u iemand bent die gewend is om gewone auto’s te rijden en geen performance auto’s, zult u waarschijnlijk meer dan tevreden zijn met de S7. De S7 biedt immers 444pk en dat is een behoorlijk aantal, zelfs in een auto die zo zwaar is als de S7. Echter, als u gewend bent om te rijden performance auto’s, met name Audi RS auto’s, BMW M auto’s, en Mercedes AMG auto’s, de S7 is misschien niet zo spannend.

We weten allemaal dat Audi Sport-producten vaak wat ingetogener zijn in vergelijking met BMW M en Mercedes AMG, vooral als de auto in kwestie een S-model is en geen RS-model. Als u dus vindt dat de S7 spannend genoeg is, is hij het geld waard.

  Is Audi S4 een goede auto?

Is de Audi S7 beter dan de Mercedes CLS 53AMG?

Sinds Mercedes met de AMG GT 4-Door op de markt kwam, heeft de CLS een zijsprong gemaakt, waardoor Mercedes geen CLS 63 AMG meer aanbiedt. Daarom is de top-spec CLS het 53 AMG model dat direct concurreert met de S7. De CLS is voor de meeste mensen misschien iets luxueuzer, en hij biedt een iets nettere binnen- en buitenkant.

De S7 is echter de snellere auto en als je van hoekige vormen en futuristische looks houdt, zal de S7 je beter staan. Deze auto’s zijn ongelooflijk aan elkaar gewaagd, en de winnaar van deze competitie is die van het merk waar u meer waarde aan hecht.

Is de Audi S7 snel?

De Audi S7 haalt vanuit stilstand 60 km/u in ongeveer 4 seconden en dat is inderdaad echt snel, zelfs in de huidige tijd van EV’s met sub-2 seconden. De S7 kan een begrensde topsnelheid van 155 km/u bereiken en de kwartmijltijd bedraagt ongeveer 12,5 seconden, wat even snel is als veel echte sportwagens.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts