Is de Ford C-Max een goede auto?

Ford C Max

De Ford C-Max is een van de meest betrouwbare multifunctionele auto’s op de markt. Hij is ook betrouwbaar, praktisch en zuinig. Maar is de Ford C Max een goede auto?

De Ford C Max is een goede auto als je op zoek bent naar een betrouwbare, efficiënte, praktische en onderhoudsarme MPV. Aan de andere kant is hij niet ideaal als je op zoek bent naar een krachtige, luxueuze en snellere MPV. Desondanks is het nog steeds een goede auto omdat hij veel fascinerende functies biedt en duurzaam is.

Geschiedenis van de Ford C Max

De Ford C Max is een vijfdeurs compacte MPV geproduceerd door Ford Motor Company. Deze auto is in productie geweest van 2003 tot 2019. Hoewel hij tegenwoordig Ford C-Max wordt genoemd, stond hij voorheen bekend als Ford Focus C-Max. Bovendien is er ook een model met langere wielbasis, de Ford Grand C-Max.

De Ford C-Max is in twee generaties geproduceerd: de eerste generatie van 2003 tot 2010 en de tweede generatie van 2011 tot 2019. Ford biedt verschillende keuzes, waaronder benzine- en dieselmotoren en hybride en plug-in hybride opties.

Kenmerken van de Ford C Max

Uiterlijk

Qua uiterlijk is de Ford C-Max stijlvol, maar het is niet de best ontworpen MPV in zijn klasse, want die titel gaat naar de Citroen C4. Enkele opvallende kenmerken van de Ford C-Max zijn 16-inch legeringen, een panoramisch schuifdak, Bluetooth, USB, een achteruitrijcamera, een verwarmde voorruit, een DAB-radio en een met leer bekleed stuurwiel.

Al met al is de Ford C-Max goed ontworpen en heeft hij een mooi en ruim interieur.

  Is de Ford F-150 Lightning een goede auto?

De Ford C-Max heeft een wielbasis van 104,3 inch, een lengte van 172,4 inch, een breedte van 72,0 inch en een hoogte van 64,0 inch.

Prestaties

De Ford C-Max presteert ongelooflijk goed met meerdere motoropties. Gebruikers kunnen kiezen uit de zeer geavanceerde en levendige 1.0-liter benzinemotor met turbocompressor of de 2.0-liter dieselmotor met heel veel vermogen. Bovendien kunnen ze kiezen voor een hybride of plug-in hybride optie met een beter brandstofverbruik en lage emissies.

De krachtigste motor is de 2.0 Duratoq met een totaal van 168 pk bij 3500 tpm en 295 lb-ft koppel bij 2000 tot 2750 tpm.

Comfort en laadruimte

Op het gebied van comfort is de Ford C-Max niet zo comfortabel. Dat komt omdat hij maar vier personen comfortabel kan vervoeren en niet vijf zoals de meeste MPV’s. Daarentegen heeft hij wel voldoende laadruimte. Daarentegen heeft hij veel hoofdruimte, wat betekent dat langere mensen comfortabeler zitten dan in de kleinere Ford Focus.

Bovendien is er ook voldoende laadruimte, want met alle stoelen in de auto is er in totaal 432 liter bagageruimte beschikbaar. Maar als de achterbank wordt neergeklapt, neemt deze ruimte toe tot 1.684 liter, wat ongelooflijk is voor zijn grootte.

Brandstofefficiëntie

De Ford C-Max is niet zo zuinig als de meeste van zijn rivalen. Dat komt omdat hij een gecombineerd brandstofverbruik heeft van gemiddeld 37 mpg, waarvan 35 mpg in de stad en 38 mpg op de snelweg. Desondanks is de zuinigste uitvoering de handgeschakelde 1.5 TDCi diesel met 118 pk en een WLTP-gemiddeld brandstofverbruik van 48,7 km/u.

  Veel voorkomende Ford F150 transmissieproblemen

Veiligheid

Ford mag dan niet populair zijn als fabrikant van de veiligste auto’s op de markt, toch scoort de Ford C-Max behoorlijk goed in deze categorie. Hij heeft een Euro NCAP crashtest met vijf sterren gehad. Bovendien beschikt hij over verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals zeven airbags, tractiecontrole, AdvanceTrac Stability Control, stabiliteitscontrole, antiblokkeerremmen, tractiecontrole en 4-wiel antiblokkeerremmen.

Prijs

De Ford C-Max is een van de meest betaalbare auto’s in zijn klasse. De verkoopprijs ligt tussen $ 21.587 en $ 35640, wat heel betaalbaar is. Een gebruikte Ford C-Max is echter nog goedkoper met prijzen vanaf $8708.

FAQ

Is de Ford C-Max het kopen waard?

Ja, de Ford C-Max is het kopen waard omdat hij betrouwbaar, ruim, praktisch en goedkoop in onderhoud is. Deze auto is ook leuk om in te rijden en presteert aanzienlijk beter dan de meeste van zijn rivalen. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een high-end, high-performance en luxueuze MPV, is deze auto niet het kopen waard.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Ford C-Max?

De Ford C-Max mag dan een uitstekende MPV zijn, hij heeft ook een aantal problemen. Enkele daarvan zijn defecte turbo, slippende koppeling, problemen met de achterrem en problemen met de ophanging. Bovendien hebben verschillende eigenaars melding gemaakt van stuurbekrachtigingsproblemen, defecte passagiersdeuren, defecte airconditioners en doorgebrande koplampen.

Wat is de hoge kilometerstand van de Ford C-Max?

Hoewel de Ford C-Max een betrouwbare en onderhoudsarme auto is, ontwikkelt hij toch problemen na het afleggen van bepaalde kilometers. Als u echter goed voor uw Ford C Max zorgt, zult u misschien niet vroeg met ernstige problemen te maken krijgen. De meeste ernstige problemen met de Ford C Max ontstaan na meer dan 100 km.

  Veel voorkomende problemen met Ford Kuga

Als je dus een tweedehands Ford C Max koopt, probeer er dan geen te kopen met meer dan 150.000 km, want dan heb je meer problemen dan normaal.

Is de Ford C-Max een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Ford C-Max is een uitstekende dagelijkse bestuurder omdat hij fijn rijdt. Bovendien is deze auto zuinig, betrouwbaar en onderhoudsarm, waardoor hij zeer geschikt is voor dagelijks gebruik. Bovendien is hij ruim en praktisch, waardoor het een heerlijke gezinsauto is voor dagelijks gebruik.

Welke auto’s lijken op de Ford C-Max?

De Ford C-Max is een van de beste auto’s in zijn klasse. Toch heeft hij te maken met hevige concurrentie, waardoor gebruikers hun favoriete MPV kunnen kiezen uit een competitieve klasse. Enkele van zijn grootste rivalen zijn de Renault Scenic, Citroen C4 Picasso, VW Touran, Opel Zafira Tourer, Chevrolet Spark EV en BMW 2 Series Active Tourer.

Samenvatting

Al met al is de Ford C Max een goede auto als je een onderhoudsarme, zuinige en betrouwbare multifunctionele auto wilt. Maar voordat je in deze MPV investeert, is het cruciaal om te weten met welke problemen je onderweg te maken kunt krijgen, zoals een defecte turbo, defecte passagiersdeuren, een defecte airconditioner en koppelingsproblemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts