Is de Porsche 944 betrouwbaar?

Is de Porsche 944 betrouwbaar?

Een Porsche 944 is een 2-zits sportwagen geproduceerd van 1982-1991. De 994 vertegenwoordigt een andere benadering van het bouwen van een Porsche sportwagen, omdat deze modellen met de voorste motor zijn gemonteerd, in tegenstelling tot een middenmotor gemonteerde Cayman/Boxster of een met de achterste motor gemonteerde 911.

De 994 was een van de meest succesvolle Porsche sportwagens in de geschiedenis, met meer dan 163k geproduceerde auto’s. Het is ook redelijk om een sportieve 944 te overwegen voor de dagelijkse ritten. Hoewel de 944 sterk gedateerd is als het gaat om technologie en comfort, zijn de betrouwbaarheid en betrouwbaarheid nog steeds vrij robuust.

De 944 modellen waren oorspronkelijk bedoeld voor massaproductie, en Porsche wilde dat deze auto’s nog jaren mee zouden gaan. Sommige eigenaren hebben gemeld dat de turbo-versies van de 944 niet zo betrouwbaar zijn als een 944 met natuurlijke aanzuiging, maar zelfs de turbo wordt algemeen beschouwd als een betrouwbare auto.

Als u een 944 wilt kopen, probeer er dan een te vinden die goed is onderhouden, want hoe betrouwbaar een bepaald platform ook is, de specifieke auto die u op het oog hebt, deelt die kenmerken misschien niet. Dat gezegd zijnde, een 944 dagelijkse bestuurder is een leuk vooruitzicht.

Carrosserie, interieur en elektronica: Punten om te controleren op uw Porsche 944

Je kunt gerust zeggen dat de Porsche 944 betrouwbaar is, maar er zijn een aantal aspecten van de 944 die meer aandacht vragen. Ten eerste zijn 944’s oudere auto’s. Dit betekent dat je de auto altijd moet controleren op tekenen van roest of corrosie, en een 944 heeft een paar aangewezen probleempunten, meestal op de zichtbare delen van de carrosserie.

  Wat is het beste jaar Porsche Boxster om te kopen?

Een van de bepalende kenmerken van de 944 zijn de pop-up koplampen, en deze werden in die tijd beschouwd als nogal high-tech. Na verloop van tijd kunnen ze problemen veroorzaken, dus wees bereid om de mechaniek te controleren voor je een beslissing neemt.

Een blik op de lederen zetels kan je veel vertellen over de auto, en in de meeste gevallen bieden alle Porsche modellen een goed gebouwd, robuust interieur dat de tand des tijds heel goed kan doorstaan, vooral in vergelijking met veel andere Duitse fabrikanten.

Kijk goed naar het zonnedak, want er zijn een paar gevallen bekend van binnendringend water rond het zonnedak. Een 944 motorkap, bijvoorbeeld, kan soms meer dan $1300 kosten, dus zorg ervoor dat alle carrosserie openingen op elkaar aansluiten.

Mechaniek, aandrijving en ophanging van een Porsche 944

Een Porsche 944 motor zal gemakkelijk duren u meer dan 250k mijl, als het goed wordt onderhouden. Dit betekent dat uw nummer een drivetrain prioriteit moet een zorgvuldige motor inspectie zijn. Porsche 944’s zijn niet de meest waardevolle Porsches die er zijn, dus sommige eigenaren kunnen niet zo enthousiast zijn om ze goed te onderhouden.

Sommige eigenaars hebben gerapporteerd dat de turbo rookte of rommelde in sommige gevallen, maar de algemene motor en turbo configuraties zijn vrij betrouwbaar. De 944 motoren zijn over het algemeen lekvrij, maar controleer altijd op lekken, en een bewijs van goed onderhoud wordt altijd op prijs gesteld.

De ophanging van de 944 is altijd betrouwbaar geweest, maar er zijn enkele gevallen van gerapporteerde slijtage van kogelgewrichten. De transmissie van de 944 is ook vandaag nog behoorlijk, maar versleten synchro’s, gejank en olielekken zijn vrij duur om te reviseren.

  Mercedes vs BMW betrouwbaarheid, wat is betrouwbaarder?

Porsche 944: Waarde en onderhoudskosten

Als je dan toch besluit om een Porsche 944 te kopen, hoeveel moet je dan uitgeven voor een fatsoenlijk exemplaar? Een goedkope Porsche is immers niet bepaald een alledaags iets. Veel mensen geloven echter dat Porsches als goede wijn zijn, ze worden goed oud, ook al bezorgen ze je misschien wat hoofdbrekens.

Een fatsoenlijke Porsche 944 kost rond de $30k, en als je een veiling-klare 944 wilt, zit je zo rond de $50k. Of een 944 een goede langetermijninvestering is, is op dit moment onduidelijk, maar sommige 944-modellen hebben een aardige waardestijging doorgemaakt.

Een 944 is betrouwbaar en relatief goedkoop om te kopen, maar is hij ook goedkoop om te rijden? Het is vrij ongebruikelijk om een Porsche model tegen te komen dat geen $1000+ jaarlijkse onderhoudskosten heeft. Hoewel een 944 een in massa geproduceerd Porsche model is, liggen de jaarlijkse onderhoudskosten voor de 944 om te beginnen nog steeds ergens rond de $1000.

Jaarlijkse onderhoudskosten van $1000 zijn waarschijnlijk het gunstigste scenario als u kiest voor een goed onderhouden auto met een lage kilometerstand. Als u een 944 van $20-30k koopt, kunt u de jaarlijkse onderhoudskosten vrij gemakkelijk verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

FAQ

Wat is het beste Porsche 944 model?

Vrijwel alle Porsche 944 modellen worden als goed beschouwd, maar het beste 944 model is waarschijnlijk de latere productieversie van de Porsche 944 Turbo Cabriolet. Er werden er slechts 625 van verkocht, en de aantrekkingskracht is vooral te danken aan de 250 pk sterke turbomotor.

De 1990 Porsche 944 S2 Coupe is ook zeer geprezen vanwege de 3L motor. Deze versie van de 944 was de duurste door de prestaties, het comfort en de styling upgrades. De 1988 Porsche 944 S Coupe was ook vrij geavanceerd voor 1988, en veel liefhebbers geloven dat de 944 S Coupe de beste 944 is die er is.

  Is de Cayman een hardtop Boxster?

Is de Porsche 911 beter dan een 944?

Dit is een zeer moeilijke vraag om te beantwoorden, maar sommige Porsche liefhebbers zijn van mening dat de 944 een all-round betere auto is in vergelijking met een 911. De 944 was langzamer dan een 911 uit 1983, maar bood wel meer comfort en betere technologie.

Het is moeilijk om een winnaar aan te wijzen, want beide auto’s zijn zeer geliefd in de autoliefhebbersgemeenschap. Als we moeten kiezen, is de 911 een betere sportwagen en de 944 een betere auto in het algemeen.

Stijgen Porsche 944 modellen in waarde?

Het voorspellen van de waarde van een auto is vrij lastig en soms onmogelijk. Het is redelijk veilig om te zeggen dat de Carrera GT of een 2.7RS de komende jaren in waarde zullen stijgen, maar een 944 is niet zo beroemd als sommige 911 modellen zijn. Dat gezegd zijnde, sommige 944 modellen zijn verdubbeld of zelfs verdrievoudigd in prijs.

Op dit moment is een 944 soms nog steeds een goede koop. De goed onderhouden 944 modellen zullen de komende jaren waarschijnlijk in waarde stijgen, maar de mate van waardestijging is moeilijk te voorspellen. Sommige liefhebbers vinden dat de 944 al veel te duur is om nog als een sportwagenkoopje te worden beschouwd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts