Wat is het beste jaar Porsche Boxster om te kopen?

Wat is het beste jaar Porsche Boxster om te kopen?

Door de vier verschillende generaties van de Porsche Boxster line-up, zijn er veel meer en minder levensvatbare aankoopopties. Maar het kiezen van de allerbeste is sterk afhankelijk van wat u het meest waardeert.

Als je houdt van een klassieke ervaring, een tijdloos mechanisch gevoel, en geur, een goed bewaard gebleven eerste generatie 1996 Porsche 986 Boxster is altijd zal een verleidelijke propositie als gevolg van lage prijzen zijn. Per slot van rekening zijn deze 986 modellen de modellen waarmee het allemaal begon.

Het is vermeldenswaard dat Porsche 3 jaar heeft gespendeerd aan de ontwikkeling van de eerste-gen Boxster. Maar als je het allerbeste Porsche Boxster-model aller tijden wilt, dan kijk je onvoorspelbaar naar het nieuwe Porsche Boxster Spyder-model vanwege de auditieve zaligheid van de 911-motor.

Objectief gezien is de nieuwe Boxster Spyder het beste Boxster-model aller tijden, en eerlijk gezegd is die titel welverdiend. De Boxster Spyder zal in de loop der jaren waarschijnlijk ook zijn meeste waarde behouden, en het is vrij veilig om te voorspellen dat de 718 Boxster Spyder een toekomstige Porsche-klassieker wordt.

1e generatie 986 Boxster

De 986 Porsche Boxster werd geproduceerd tussen 1996-2004, en tijdens de levensduur van de 986, waren er enkele modellen die beter waren dan anderen. Degene om te kopen zou waarschijnlijk een handgeschakelde 2.7L model dat vaak wordt geprezen als de liefhebbers keuze van het stel. Prijzen variëren van $ 5-20k, afhankelijk van de modellen in kwestie.

986 Boxster zijn vrij goedkoop, maar ze zijn duur in onderhoud, dus als er iets groots misgaat, zoals de transmissie, kan de auto worden afgeschreven. Daarom is de beste optie de 2.7L 986 met vijf versnellingen, omdat de transmissie in dit model superieur is in vergelijking met andere 986 modellen.

  Wat is een Porsche Doppelkupplung met 7 versnellingen?

Er zijn ook een heleboel aftermarket-onderdelenbedrijven, wielen en banden zijn gemakkelijk te koop, en als je de auto niet volledig sloopt, is de 986 waardegewijs een fatsoenlijke optie. Je moet de 986 modellen met zes versnellingen vermijden omdat ze niet zo betrouwbaar zijn als de modellen met vijf versnellingen.

Maar het grootste probleem van de 986 generatie was de mogelijke motorrevisie als gevolg van falende lagerassen. En hierdoor is de 986 niet koopzeker ook al is het onderhoud niet zo duur.

2de generatie 987 Boxster

De 987 Boxster werd geïntroduceerd in 2004, en de productie duurde tot 2012. U kunt een 987 gen Boxster kopen voor zo laag als $15 of zo hoog als $60k. Maar degene die je moet kiezen is de Porsche Boxster Spyder.

De waarde van de 987 Boxster Spyder is redelijk veilig, en hij zou in de komende jaren zelfs in waarde kunnen stijgen. De 987 is veel verfijnder dan de 986, en bijna alle aspecten van het autobezit zijn een stuk beter met de 987 generatie.

De beste 2e generatie Porsche Boxster is de eerder genoemde Boxster Spyder, dit model van de Boxster was het allereerste echt verzamelbare Boxster model. Velen geloven dat het 2010-2012 987 Boxster Spyder model extreem ondergewaardeerd is en dat het in feite het beste Boxster model aller tijden is.

3e generatie 981 Boxster

De 981 generatie van de Boxster was Porsche die de Boxster introduceerde tot de grote competitie. De prijzen variëren nu van $35k tot $120k voor sommige modellen, en het beste Boxster model van de 981 generatie was de Boxster 2014 GTS.

  Porsche vs. Ferrari Betrouwbaarheid - Wat is beter?

Waarde-wise zal de GTS waarschijnlijk stijgen in waarde, en misschien zelfs de klassieke auto cult-status bereiken, maar de rest van de 981 Boxster modelreeks zal waarschijnlijk waarde verliezen naarmate de tijd vordert. De GTS wordt ook beschouwd als een van de beste Boxster modellen aller tijden, maar de prijzen liggen ruim boven de $100k.

4e generatie 718 Boxster

De 718 generatie van de Boxster werd al in 2016 uitgebracht, en stopt binnenkort met de productie met de aanstaande komst van de Cayman GT4RS. De 718 was vrij controversieel omdat Porsche een 4-cilinder turbomotor ging gebruiken die lang niet zo spannend is als de vorige zescilinder Boxster-motoren.

Maar voor de GTS- en Boxster Spyder-modellen heeft Porsche vastgehouden aan de sonore uit de 911 afkomstige zescilinder. Ook al is de Boxster GTS een geweldige auto, de 718 Boxster Spyder is een klasse apart. De 718 Boxster Spyder is voorbestemd om een toekomstige klassieker te worden en zou net zo goed de allerlaatste echte old-school Boxster met natuurlijke aanzuiging in beperkte oplage kunnen zijn.

Hoewel de 2014 Boxster GTS en de 2012 Boxster Spyder vergelijkbaar zijn met de 2021 Boxster Spyder, heeft de 2021 Boxster Spyder veel meer kwaliteiten en is hij in alle opzichten een betere auto. Maar deze drie zijn waarschijnlijk de beste Boxster modeljaren aller tijden.

FAQ Sectie

Is een Porsche Boxster het geld waard?

Het antwoord op deze vraag is sterk afhankelijk van het specifieke model waarin u geïnteresseerd bent. $ 60k betalen voor een 4-cilinder 718 Boxster aan het einde van zijn productie is niet bepaald aan te bevelen.

  Porsche vs. Lexus: Betrouwbaarheid

Maar als u er toch in slaagt een 718 Boxster Spyder te kopen aan de detailhandelsprijs, dan is dat zeker de prijs waard, omdat deze modellen meestal verhandeld worden aan een premie boven de stickerprijs. Maar in het algemeen zijn Boxsters meestal een goede koop, ze verliezen niet te veel waarde, en als u voor meer beperkte modellen gaat, is het een veilige optie.

Moet ik een Boxster GTS van $100k+ of een 911 kopen?

Sommige mensen geloven inderdaad dat de Boxster een arme mans 911 is, maar dit is uiterst ongegrond. Een Boxster/Cayman platform is veel anders, en de gelijkenissen tussen de 911 en de Boxster zijn er, maar ze zijn niet zo uitgesproken als sommigen misschien denken.

Een 2014 Boxster GTS is aantoonbaar een betere auto dan de meeste 911 modellen. Misschien heb je meer plezier als je een 991 GT3 van $100k in goede staat kunt bemachtigen, als je het 911-platform verkiest. Maar op de lange termijn, is de Boxster GTS zeker een betere investering.

Welk model Porsche Boxster is de beste investering?

2012 Boxster Spyder, 2014 Boxster GTS, 2021 Boxster Spyder. Deze drie zijn voorbestemd voor toekomstige klassiekerstatus, en misschien worden een paar jubileum sub-2000 eenheden, limited-edition modellen zoals de 2004 550 S AE ook toekomstige klassiekers als gevolg van extreem beperkte productieaantallen.

Maar we moeten van deze auto’s genieten zolang het kan, laat ze niet in je garage staan als investering. De moderne tijd is onvergeeflijk voor auto’s met inwendige verbranding, en wie weet zijn ze binnenkort wel verouderd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts