Is de Renault Trafic een goede auto?

Renault Trafic

De Renault Trafic is een lichte bestelwagen geproduceerd door de Franse autofabrikant Renault. Hij wordt al sinds 1980 geproduceerd en is verkrijgbaar in verschillende configuraties zoals een bestelwagen, minibus, personenwagen en pick-up, maar is de Renault Trafic een goede auto?

De Trafic wordt veel gebruikt als werkvoertuig, wat betekent dat de meeste bedrijven vertrouwen hebben in zijn capaciteiten. Daarom is de Renault Trafic inderdaad een goede auto. We moeten ons er ook van bewust zijn dat de Trafic al bijna 40 jaar op de markt is, wat op zich al bewijst hoe goed hij is.

Hij heeft in de loop der jaren diverse updates ondergaan en het huidige model is uitgerust met een reeks moderne voorzieningen zoals geavanceerde veiligheidssystemen, zuinige motoren en connectiviteitsopties. Het design is misschien wat aan de oude kant sinds het nieuwste model in 2014 werd geïntroduceerd, vooral aan de binnenkant waar de Trafic zijn leeftijd het meest laat zien.

Als je meer wilt weten over alle aandrijflijnopties, het design, de rijervaring, de betrouwbaarheid, de prijs en de praktische kant, lees dan zeker dit artikel.

De aandrijflijn

De Renault Trafic is leverbaar met een ruime keuze aan motoren, allemaal dieselmotoren. Eerdere modellen zijn overwegend uitgerust met de 1.6L 4-cilinder diesel met 90 tot 140 pk of een grotere 2.0L 4-cilinder diesel met 114 pk maar met een veel lagere CO2-uitstoot.

Renault heeft de 2.0L 4-cilinder in 2019 echter geüpdatet, waardoor hij 170 pk heeft en dat is de krachtigste fabrieksmotor die je in de Trafic kunt krijgen. De allernieuwste Trafic-modellen zijn alleen verkrijgbaar met de 2.0L 4-cilinder die nu 140 pk levert en de Dci 130 heet.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Arkana

Alle Trafic-modellen hebben uitsluitend voorwielaandrijving en worden geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Qua zuinigheid kun je rekenen op zo’n 40-45 km/u in Groot-Brittannië, wat het allerbeste cijfer is dat de Trafic kan halen. Al met al is de Trafic niet echt uitgerust met een 21e-eeuwse aandrijflijn, want hij wordt niet geleverd in benzine- of hybride-uitvoering.

Er gaan geruchten dat de volgende generatie Trafic wel eens een EV zou kunnen zijn, maar daar moeten we nog even op wachten.

Ontwerp en rijervaring

Wat het design betreft, is de Trafic ook nogal gedateerd, maar niemand koopt echt een bestelwagen om te pronken met een geweldig design. Het interieur is zowel qua uiterlijk als qua functies gedateerd, wat te verwachten is van een vrij oud platform.

De rijervaring is zo gewoon als het maar zijn kan, want de Trafic is tenslotte een bestelwagen. Positief is dat hij de weg goed vasthoudt, niet te veel overhelt in bochten en het weggeluid goed isoleert. Hij is niet zo stil als de Mercedes Vito en ook niet zo comfortabel als de nieuwste VW Transporter, maar de verschillen zijn niet al te groot.

Betrouwbaarheid en algemene problemen

De betrouwbaarheid van de Renault Trafic kan variëren afhankelijk van het specifieke model, het bouwjaar en het gebruik. Over het algemeen wordt de Renault Trafic beschouwd als een betrouwbare bestelwagen, vooral in de afgelopen jaren. Er zijn echter enkele problemen gemeld met oudere modellen, met name die uit het begin van de jaren 2000.

  Is de Renault Kadjar een goede auto?

Deze Renault Trafic problemen omvatten falende koppelingsplaten, slippende versnellingen, elektrische storingen, motorproblemen en problemen met de ophanging. Als je de Trafic goed onderhoudt, zou je er tientallen jaren van moeten kunnen genieten. Het is de moeite waard om te vermelden dat de nieuwere Trafic-modellen veel betrouwbaarder zijn en daarom zou je voor die modellen moeten gaan.

Prijs en gebruiksgemak

De basisprijs voor een nieuwe Renault Trafic in het Verenigd Koninkrijk lag een paar jaar geleden rond de £23.000, terwijl een gebruikte Renault Trafic in goede staat en met een lage kilometerstand tussen de £5.000 en £20.000 of meer kan kosten, afhankelijk van het specifieke voertuig.

De Renault Trafic is een praktische bestelwagen die geschikt is voor verschillende commerciële toepassingen. Hij heeft een ruim en veelzijdig interieur, waardoor hij ideaal is voor het vervoeren van vracht, uitrusting of passagiers. De Trafic is verkrijgbaar in verschillende carrosserieën, waaronder gesloten bestelwagens, bestelwagens met bemanning en personenwagens, zodat hij aan verschillende behoeften kan worden aangepast.

FAQ

Wordt de Renault Trafic niet meer verkocht?

Voor de meeste markten stopte de productie van de Renault Trafic in zijn huidige vorm in 2021, maar op sommige markten zoals Afrika wordt hij nog steeds verkocht. Er is geen informatie over een spoedige terugkeer, maar er gaan geruchten dat hij in plaats daarvan een elektrische aandrijflijn zou kunnen krijgen.

We zullen moeten afwachten of dat echt het geval is, maar Renault is erg stil als het gaat om de terugkeer van de Trafic. Hoe dan ook, Renault kan geen diesel Trafic meer aanbieden omdat diesel op dit moment een taboe is in Europa.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Espace

Wat is het laadvermogen van de Renault Trafic?

Een van de sterkste punten van de Renault Trafic is zijn laadvermogen. Hij heeft een royaal laadvolume, met tot 8,6 kubieke meter beschikbare ruimte in de versie met lange wielbasis. De Trafic heeft ook een hoog maximaal laadvermogen, variërend van 1.002 tot 1.280 kg afhankelijk van het model.

Het is vermeldenswaard dat het laadvermogen van een Trafic ook kan worden beïnvloed door het gewicht en de grootte van de items die worden vervoerd, evenals eventuele wijzigingen of extra functies die aan het voertuig zijn toegevoegd. Hoewel de Trafic een grote lading kan vervoeren, moet u er wel rekening mee houden dat dit het rijden op steile hellingen veel moeilijker maakt.

Hoe veilig is de Renault Trafic?

Een van de belangrijkste veiligheidskenmerken van de Trafic zijn de geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), die ontworpen zijn om ongelukken te voorkomen en de ernst van eventuele botsingen te verminderen. Enkele van de ADAS-functies die beschikbaar zijn op de Trafic zijn Lane Departure Warning, dodehoekassistent, achteruitrijcamera en Hill Start Assist.

Naast deze ADAS-functies heeft de Trafic ook een reeks standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags, veiligheidsgordels met gordelspanners en elektronische stabiliteitscontrole. De Trafic heeft ook een 4 sterren Euro NCAP veiligheidswaardering gekregen, wat duidt op een goed beschermingsniveau voor inzittenden in geval van een aanrijding.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts