Veelvoorkomende problemen met de Renault Trafic

Renault Trafic

De Renault Trafic is een lichte bestelwagen die voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren 1980 en nog steeds in productie is. Het is een van de langstlopende bedrijfswagens in de catalogus van Renault, wat betekent dat het nog steeds kopers weet aan te trekken van een grote verscheidenheid aan meestal kleine en middelgrote bedrijven.

In dit artikel gaan we het hebben over de meest voorkomende problemen met de Renault Trafic, waaronder problemen met de versnellingsbak, de motor, de ophanging, een aantal elektrische systemen en problemen met de turbocompressor. Sommige van deze problemen zijn inderdaad ernstig en kostbaar, maar de meeste zijn kleinere probleempjes en dat is maar goed ook.

De derde generatie van de Renault Traffic is veruit de meest betrouwbare van het stel, deels omdat het de nieuwste is, maar ook omdat hij niet zo verwaarloosd is als de oudere. Als je dus een van de latere modellen koopt en er goed voor zorgt, zul je er waarschijnlijk nog lang plezier van hebben.

Als je meer wilt weten over deze specifieke problemen met de Renault Trafic, lees dan zeker dit artikel!

Problemen met de versnellingsbak

Problemen met de versnellingsbak zijn gemeld voor bijna alle modeljaren van de Trafic. Deze omvatten problemen met schakelen, lawaaierige werking en slippen van de versnellingen. Sommigen denken dat deze problemen te wijten zijn aan algemene slijtage en dat ze niet voorkomen kunnen worden, maar dat is nogal twijfelachtig omdat regelmatig onderhoud meestal de oplossing is.

Wat de nieuwere Traffic betreft, is het koppelingspedaal niet het prettigste om te gebruiken, terwijl het ook te lijden heeft onder slijtage van de koppelingsplaat. Dat gezegd hebbende, als je je bewust bent van deze problemen en je zorgt goed voor je bestelwagen, dan zit je goed.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Arkana

Motorproblemen

Sommige Renault Trafic-eigenaren hebben olielekkages gemeld, die kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder defecte pakkingen, afdichtingen of andere motoronderdelen, meestal als gevolg van veroudering en gebrek aan onderhoud. Ontstekingsfouten zijn iets verontrustender omdat ze kunnen leiden tot verminderde prestaties en een slecht brandstofverbruik. Ontstekingsfouten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder defecte bougies, brandstofinjectoren of andere motoronderdelen.

Last but not least moeten we ook de distributieriem noemen. De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor dat helpt om de kleppen en zuigers van de motor synchroon te houden. Als de distributieriem het begeeft, kan dit ernstige schade aan de motor veroorzaken en dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder onjuist onderhoud of een defecte distributieriem.

Problemen met de ophanging

Sommige eigenaren van Renault Trafic hebben ook problemen met de ophanging gemeld. Enkele van de meest gemelde problemen met de ophanging zijn geluiden van de voorwielophanging, voortijdige slijtage van de schokdempers en ongelijkmatige bandenslijtage. De voorwielophanging van de Trafic kan na verloop van tijd een krakend geluid ontwikkelen, wat meestal wordt veroorzaakt door versleten onderdelen van de wielophanging.

Voortijdige slijtage van de schokdempers kan ervoor zorgen dat de auto slecht stuurt en ongelijkmatig rijdt. Ongelijkmatige bandenslijtage kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder verkeerde uitlijning van de ophanging, versleten ophangingscomponenten of problemen met de bandenspanning.

Elektrische problemen

Elektrische problemen zijn een gemeenschappelijk kenmerk van veel Renault-modellen, ook al staan nieuwere modellen bekend als veel veerkrachtiger. De meest voorkomende elektrische problemen zijn echter problemen met de centrale vergrendeling, het instrumentenpaneel op het dashboard en de elektronische stabiliteitscontrole.

  Veel voorkomende problemen met de Renault Koleos

De centrale vergrendeling kan defect raken en dan moet je de actuators van de elektrische deurvergrendeling een paar keer vervangen tijdens de levensduur van de auto. Een defect dashboard instrumentenpaneel is een ander punt om rekening mee te houden, omdat het verkeerde informatie kan geven. Tot slot kan de elektronische stabiliteitscontrole defect raken en zo de kans vergroten dat je bij een ongeval betrokken raakt.

Problemen met de turbolader

Enkele van de meest gerapporteerde problemen met de turbolader zijn turbogat, lawaaierige werking en defecte turbo. Turbogat kan een vertraging in de vermogensafgifte veroorzaken, terwijl een luidruchtige werking kan duiden op een probleem met de lagers van de turbolader of andere onderdelen. Turbostoringen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder onjuist onderhoud, een gebrek aan smering of andere problemen met de motor of het turboladersysteem. Regelmatig onderhoud en tijdige reparaties kunnen deze problemen met de turbolader voorkomen en verhelpen.

FAQ

Moet ik de Renault Trafic kopen?

Er is een goede reden waarom zoveel mensen nog steeds geïnteresseerd zijn in de Renault Trafic, ook al is hij pas twee keer volledig vernieuwd. Als je op zoek bent naar een eenvoudig stuk gereedschap, een lichte bedrijfswagen die al je kleinere logistieke behoeftes aankan, dan is de Renault Trafic zeker je aandacht waard.

Aan de andere kant, als je het beste wilt wat de huidige bedrijfswagenindustrie te bieden heeft, kun je de Renault Traffic beter overslaan, want hij is nogal gedateerd. Hoe dan ook, je zult waarschijnlijk een Renault Traffic vinden voor een prijs waar bijna geen enkele andere nieuwere bestelwagen aan kan tippen.

  Is de Renault Captur een goede auto?

Welke bestelwagens concurreren met de Renault Trafic?

Het segment van lichte bestelwagens zit boordevol opties, wat betekent dat de Trafic deel uitmaakt van een nogal concurrerend gezelschap. De populairste alternatieven voor de Renault Trafic zijn de Ford Transit Custom, die wel nieuwere technologie biedt maar niet al te veel verschilt van de Trafic.

De VW Transporter is een van de populairste opties omdat hij betaalbaarheid, technologie, functionaliteit en een goed ontworpen interieur combineert. De Mercedes Benz Vito is de populairste voor VIP-vervoer, terwijl de Citroen Dispatch en de Peugeot Expert min of meer hetzelfde zijn als de Transit Custom.

Komt Renault met de nieuwe Trafic?

De huidige generatie Renault Trafic werd gelanceerd in 2014 en kreeg een facelift in 2019, dus het is mogelijk dat Renault in de komende jaren een nieuwe versie van de Trafic uitbrengt.

Renault heeft echter geen officiële plannen aangekondigd voor een nieuwe generatie van de Trafic, dus je kunt het beste de officiële aankondigingen en het nieuws van Renault over de Trafic in de gaten houden om op de hoogte te blijven van eventuele toekomstige releases of updates.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts