Mercedes E450 – alles wat u moet weten

De Mercedes E450 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2017 met de W213-generatie als het E-Klasse-model van het hogere middenniveau dat zowel efficiëntiekopers als krachtkopers tevreden wil stellen. Het instapmodel E350 is niet zo krachtig als de E450, terwijl de E63 AMG lang niet zo efficiënt is als de E450, waardoor de 450 de keuze van het gamma is.

De E450 is ook verkrijgbaar met de gloednieuwe W213 2021 facelift E-Klasse, die een lichtjes nieuw design biedt om hem in lijn te brengen met de rest van het Mercedes-gamma. Zowel het pre-facelift als het post-facelift E450 model maken gebruik van een 3.0L V6 motor, terwijl het post-facelift model een beetje sneller lijkt te zijn.

Qua design zien ze er allebei luxueus, statig en futuristisch tegelijk uit. Bijna niemand kan zeggen dat de pre-facelift E450 gedateerd oogt, maar naast het gefacelifte model oogt hij ouder. Wat het interieur betreft, is het enige verschil tussen deze twee het nieuwe MBUX infotainmentsysteem en een nieuw stuurwiel.

Beide kosten nog steeds veel geld, maar u kunt eerdere W213-modellen kopen voor een relatief betaalbare prijs. Praktisch gezien zijn ze wat je zou verwachten van een middelgrote luxe sedan. De E450 is over het algemeen een betrouwbare auto, maar er zijn enkele punten die het vermelden waard zijn.

Mercedes E450 – De aandrijflijn

De Mercedes E450 beschikt over een 3.0L 6-cilinder turbomotor met 367pk en 368lb-ft koppel. De E450 van na de facelift maakt gebruik van dezelfde motor met toevoeging van de milde hybride Mercedes EQ Boost-technologie, die de motor helpt om brandstof te besparen en de vermogenstekorten van de motor op te vullen.

  Mercedes Benz CL-Klasse Betrouwbaarheid

Alle Mercedes E450-versies zijn uitgerust met de snelle en soepele Mercedes 9G-Tronic 9-traps automatische versnellingsbak. De E450 beschikt ook over het Mercedes 4MATIC AWD-systeem dat zorgt voor optimale tractie in uiteenlopende rijomstandigheden zoals ijs, sneeuw en regen.

Dankzij de toevoeging van de EQ Boost-technologie kan de E450 na de facelift een gecombineerde MPG van 29 MPG halen, terwijl de W213 vóór de facelift maximaal 27 MPG haalt. De post-facelift E450 is ook sneller 0-60mpg voor een halve seconde en hij stoot minder CO2 uit.

Mercedes E450 Design en onderstel

De Mercedes E450 ziet eruit en voelt aan zoals het een echte luxesedan betaamt, want hij volgt de designessentie van zijn grotere en opvallender ogende full-size S-Klasse. De voorgefacelifte E450 oogt misschien nog luxueuzer dankzij de interessanter ogende koplampen en statiger ogende achterlichten.

Hoe dan ook, als het op design aankomt, is vrijwel geen enkel ander luxemerk in staat om een auto te maken die qua luxe kan wedijveren met een Mercedes. Dit geldt ook voor het interieur, want zowel de E450 van voor als na de facelift biedt het meest futuristisch ogende interieurdesign.

De post-facelift E450 profiteert ook van de nieuwste generatie van het Mercedes MB UX infotainmentsysteem, een nieuw stuurwiel en hier en daar wat extra’s. Het chassis van de E450 is speciaal ontworpen voor comfort, wat betekent dat u niet hoeft te verwachten dat hij aanvoelt als een sportsedan.

Mercedes E450 betrouwbaarheid en mogelijke problemen

De Mercedes E450 is een redelijk betrouwbare auto, wat betekent dat er geen gevreesde problemen zijn die de E450 op grotere schaal plagen. De post-facelift E450 lijkt het kleine aantal problemen van de W213 van voor de facelift te hebben opgelost, wat betekent dat de huidige E-Klasse over het geheel genomen een betrouwbare auto is.

  Welke Mercedes heeft de meeste beenruimte?

Veel eigenaars hebben echter problemen met de elektronica in de auto gemeld, zoals een leeg infotainmentscherm, GPS-problemen en problemen met de connectiviteit. Ook het afslaan van de auto en mogelijke problemen met de transmissie zijn het vermelden waard.

Mercedes E450 waarde en praktische bruikbaarheid

De Mercedes E450 W213 kan worden gevonden in de hoge $ 20k en $ 30k mark, maar alleen als u geïnteresseerd bent in hogere kilometerstand pre-facelift exemplaren. De post-facelift E450 is nog steeds een vrij nieuwe auto, wat betekent dat hij nog steeds veel geld kost.

Wat het praktische aspect betreft, is de E450 meer dan voldoende voor de meeste mensen, omdat er zonder problemen plaats is voor vijf passagiers. Ook de laadruimte is riant en het kost weinig of geen moeite om een kinderzitje of een op het dak gemonteerde laadbak te installeren. Al met al is de E450 een heel praktische auto.

FAQ Sectie

Is de Mercedes E450 een veilige auto?

Omdat de E450 een auto van deze tijd is, voldoet hij moeiteloos aan alle 2022 veiligheidsnormen. De E450 biedt niet alleen behoorlijke veiligheidsresultaten, maar is zelfs een van de veiligste auto’s in zijn segment.

Het is een bekend feit dat Mercedes altijd probeert de veiligste en meest betrouwbare auto’s aan te bieden. De E450 is leverbaar met alle state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen zoals automatisch remmen, dodehoekassistent, lane keep assist, Mercedes Pre-sense, geautomatiseerde cruise control, botsingpreventie, botswaarschuwing, enzovoort.

  Welke Mercedes heeft de grootste kofferbak?

Hoeveel kost het onderhoud van de Mercedes E450?

De Mercedes E450 is een vrij nieuwe auto, wat betekent dat de meeste nog onder garantie zijn. Hoe dan ook, het lijkt erop dat de E450 onderhoudskosten ergens tussen de $95-$890 liggen, afhankelijk van het probleem, de kilometerstand, en hoe vaak de auto gerepareerd moet worden.

In sommige staten bedragen de gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten voor een E450 160 dollar, wat een heel goed cijfer is als je bedenkt dat de E450 een luxe auto is. Al met al is het onderhoud geen zorgelijke factor van de E450 omdat de E450 nog nieuw is, maar deze zullen de komende jaren waarschijnlijk wel toenemen.

Moet ik de Mercedes E450 kopen?

Als u op zoek bent naar een middelgrote luxesedan, is de E450 eigenlijk een van de beste opties waarvoor u kunt gaan. Het is een van de meest luxueuze en comfortabele middelgrote luxesedans ter wereld met veel vermogen, ruimte, technologie en merkuitstraling.

Vermeldenswaard is ook dat de E450 verkrijgbaar is als sedan, coupé, stationwagon, cabriolet en als terreinwagen die de kloof overbrugt tussen een SUV en een gewone E-Klasse stationwagon. Het is een indrukwekkende auto die zeker uw aandacht verdient als u op zoek bent naar een middelgrote luxe auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts