Moet ik een tweedehands Tesla kopen?

Niet iedereen kan zich een nieuwe Tesla veroorloven. Maar als u verliefd bent op het merk en niet het geld hebt om een nieuwe Tesla te kopen, kunt u nog altijd een tweedehands Tesla van hoge kwaliteit aanschaffen.

Een tweedehands Tesla kopen heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van een nieuwe Tesla. Zo betaalt u bijvoorbeeld minder, maar krijgt u wel dezelfde luxueuze kenmerken en technologie als andere Tesla-gebruikers.

U moet echter wel uw huiswerk goed doen voordat u een tweedehands Tesla kiest. U wilt niet eindigen met een slecht onderhouden auto die allerlei problemen zal veroorzaken. Een goede tweedehands Tesla moet in fantastische staat zijn en een goede geschiedenis hebben.

Hoe inspecteert u een gebruikte Tesla?

Voordat u de papieren tekent en betaalt voor een gebruikte Tesla auto, moet u de auto inspecteren en ervoor zorgen dat deze in een goede staat verkeert. Zorg ervoor dat u een gecertificeerde Tesla-specialist een kijkje laat nemen, vooral als u niet bekend bent met Tesla. Hier zijn de dingen die u moet controleren:

Paneelopening en verkeerd uitgelijnde sierlijsten

Dit is een veel voorkomend Tesla probleem. Dus, als u de paneelkloof en verkeerd uitgelijnde sierlijsten ziet op de Tesla die u van plan bent te kopen, moet dit niet als een verrassing komen. Zelfs veel nieuwe Tesla modellen hebben dit probleem.

Deuken of barsten in het dak

Als u scheuren in het dak tegenkomt, ga dan uit de weg of laat de verkoper het dak eerst repareren. Bovendien moet u uitkijken naar deuken in de vloer of het accupakket. Beide onderdelen zijn op de een of andere manier duur om te repareren.

Achter-klink actuators

Andere onderdelen om te inspecteren zijn de kreunende achterklep actuators en luchtbellen in het hoofd touchscreen. Praat met de verkoper om deze onderdelen te repareren voordat u de auto aan u overdraagt. Natuurlijk, tenzij u dure reparaties wilt uitvoeren nadat u de EV hebt overgenomen.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

Testrit

Last but not least, moet je altijd een proefrit maken in de auto. Dit is universeel voor alle kopers van tweedehands auto’s. En aangezien Tesla een EV is, moet u ook overgaan tot het opladen van de auto en zien of de batterij goed functioneert en nog wat goede actieradius over heeft.

Waarom u een tweedehands Tesla zou kopen

Een nieuwe Tesla kopen is geweldig. Maar als je niet het geld hebt om te spetteren op een nieuwe Tesla, kun je nog steeds uitgeven wat je hebt in je autobudget aan een kwaliteit gebruikte Tesla. Hier zijn enkele van de voordelen waarvan u kunt genieten:

Luxe merk

Tesla is het meest populaire luxueuze EV merk op de markt. Dus, of u nu een nieuwe of gebruikte Tesla rijdt, mensen zullen u nog steeds een hoge status geven. Aangezien Tesla een luxemerk is, is het mogelijk dat de vorige eigenaars hem goed onderhouden hebben en de tweedehands auto in onberispelijke staat is.

Het is iets goedkoper

Wanneer u een tweedehands Tesla Model koopt, hoeft u niet meer de volledige prijs van een nieuwe auto te betalen. Dit betekent dat u kunt wachten tot uw droomauto op de tweedehandsmarkt komt en ervoor kunt gaan. Uiteindelijk bespaart u dus wat geld, maar geniet u van dezelfde kenmerken die kopers van nieuwe auto’s genieten.

Klaar markt

Een ding dat u geen zorgen hoeft te maken over Tesla is de doorverkoop. Tesla is momenteel de heetste luxe auto op de markt. Dit betekent dat veel mensen op zoek zijn naar tweedehands auto’s van goede kwaliteit. U kunt uw auto gemakkelijk verkopen nadat u hem een paar jaar in bezit heeft gehad.

  Wat is de beste oude BMW om te kopen?

Duurzaam gebouwd

Wat de meeste autoliefhebbers leuk vinden aan Tesla is de duurzaamheid. Of ze nu nieuw of oud zijn, Tesla voertuigen zijn goed gebouwd en zouden vele jaren mee moeten gaan. Dit geldt ook voor hun duurzame en krachtige lithium-ion batterijen. Verwacht dus dat uw auto vele jaren meegaat en vele kilometers aflegt.

Waarom een tweedehands Tesla vermijden?

Duur onderhoud en reparaties

Een tweedehands Tesla mag dan goedkoop zijn, maar u moet er wel op voorbereid zijn dat u te maken krijgt met dure reparaties en onderhoud. Als u een auto koopt die al een lange tijd geen upgrades heeft gehad, moet u misschien veel uitgeven om hem up-to-date te laten upgraden.

Verminderde levensduur van de batterij

Een van de nadelen van het bezitten van een gebruikte elektrische auto is dat de levensduur van de batterij elke dag afneemt naarmate de auto meer kilometers maakt. Dus, als de gebruikte auto veel kilometers heeft gemaakt, betekent dit dat het batterijpakket minder efficiënt is en zal blijven slinken naarmate u meer kilometers maakt.

Wat is het beste tweedehands Tesla model?

Als u op zoek bent naar een tweedehands Tesla model, kunt u overwegen om de Tesla Model 3 te kopen. Dit is het goedkoopste Tesla model op de markt. Daarnaast heeft het een lange-afstandsbatterij en snellaadmogelijkheid. Maar als u een familieman bent, overweeg dan de aankoop van een tweedehands Tesla Model X.

FAQ

Is het beter om een nieuwe of gebruikte Tesla te kopen?

Dat hangt af van uw budget. Als u het geld heeft om een nieuwe Tesla te kopen, ga er dan voor. Maar als u het geld niet heeft om een nieuwe Tesla te kopen, dan kunt u beter wachten en een gebruikte Tesla van uw keuze kopen.

  Moet ik een 10 jaar oude Volvo kopen?

Waar koop ik een tweedehands Tesla?

Net als bij alle andere automerken zijn er veel plaatsen waar u een tweedehands auto kunt kopen. Dit omvat de autofabrikant, een particuliere verkoper, of zelfs een gerenommeerde dealer. U moet altijd overwegen uw auto bij een fabrikantdealer te kopen, omdat deze meestal aan de minimumeisen voldoen en meestal garanties hebben.

Is een tweedehands Tesla het waard?

Ja, een gebruikte Tesla is elke cent waard. Dit komt omdat Tesla zijn waarde niet veel verliest. U kunt hem dus na een paar jaar voor een goede prijs doorverkopen. Daarnaast is Tesla een duurzaam merk en kun je hem upgraden naar de nieuwste software.

Go for it!

Als je je afvraagt of je een gebruikte Tesla moet kopen of niet, aarzel dan niet. Een gebruikte Tesla is nog steeds een kwaliteitsauto die u nog vele jaren van dienst zal zijn. U zult genieten van de lagere uitstoot, de uitstekende prestaties, het comfort, de acceleratie en de status die een Tesla met zich meebrengt. Zorg er gewoon voor dat u de tweedehands auto grondig evalueert voordat u hem koopt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts