Tesla VS Bugatti – Wat is beter?

Tesla en Bugatti zijn twee van de meest prestigieuze automerken op de markt. Ze kunnen bogen op enkele van de snelste auto’s op de markt, waardoor het voor liefhebbers van sportwagens enigszins moeilijk is om te kiezen tussen de een of de ander. Maar welke auto is beter tussen deze twee?

Tesla is de beste luxe elektrische auto op de markt, terwijl Bugatti door velen wordt beschouwd als het beste hypercar merk op de markt. Hoewel beide merken luxueuze auto’s aanbieden, staat Bugatti toch op een heel ander niveau. Tesla ligt daar echter niet ver achter, want ook dit merk kan bogen op een aantal krachtige auto’s.

Dus, als u op zoek bent naar een luxueuze, snellere en krachtige auto, dan is Bugatti de beste. Maar als u op zoek bent naar comfort, een uitstekende actieradius en lage emissies, dan is Tesla de auto voor u. Bovendien is Bugatti duurder dan Tesla, wat betekent dat u veel meer krijgt als u een Tesla aanschaft.

Hoe verhoudt Tesla zich tot Bugatti?

Uiterlijk

Bugatti is zeker een van de mooiste auto’s op de markt. Dit geldt zowel voor het interieur als het exterieur. Aan de andere kant zit Tesla er ook niet ver naast, aangezien het een aantal gestroomlijnde en moderne ontwerpen maakt waar veel mensen verliefd op zijn geworden.

Bugatti heeft in het algemeen een aantal wereldvreemde auto-ontwerpen. Bugatti ziet er niet alleen mooi en prachtig uit, maar ze stralen ook luxe en prestige uit. Qua uiterlijk heeft Bugatti dus een streepje voor op Tesla. Maar als het op variëteit aankomt, hebben beide automerken een beperkt gamma aan automodellen.

Prestaties

Het hangt er vanaf wat u zoekt. Wil je sneller accelereren, dan wint Tesla het. Maar wil je topsnelheid, dan is Bugatti koning. Zo accelereert de nieuwe Tesla Roadster van 0 naar 60 mph in 1,9 seconden, terwijl de Bugatti Chiron er maximaal 2,3 seconden over doet om van 0 naar 60 te accelereren.

  Wordt de bouwkwaliteit van Tesla beter?

Technologie

De Bugatti biedt auto’s met een geavanceerd design, innovatieve technologie en high-end prestaties. Aan de andere kant staat Tesla ook bekend om zijn futuristische auto’s, snellere acceleratie, en high-end technologie. Maar ook al komt Bugatti ook met veel luxe en technologisch geavanceerde functies, Tesla heeft toch een kleine voorsprong.

Comfort

Bugatti is een exclusieve auto en een tweezitter, terwijl Tesla een luxe auto is met de meeste van zijn modellen met vier zitplaatsen. Als het op comfort aankomt, biedt Tesla dus meer ruimte en comfortabele zitplaatsen dan Bugatti. Het enige probleem is dat de achterbank niet groot genoeg is om volwassenen comfortabel te laten zitten.
Als het op luxe aankomt, biedt Bugatti meer dan Tesla. Het interieur van de Bugatti heeft een C-vormig design dat in de zijpanelen is gegraveerd. Bovendien is het interieur voorzien van hoogwaardige materialen en een unieke styling, waardoor het spectaculairder oogt dan het interieur van de Tesla.

Betrouwbaarheid

Tesla bespaart u niet alleen de kosten van brandstof, maar is ook betrouwbaar. Een van de uitdagingen van het bezitten van een Bugatti is dat het een brandstofverslinder is. Dat is niet het geval met de Tesla’s, die enkel moeten worden opgeladen om op gang te komen. Bovendien hebben Bugatti’s veel bewegende onderdelen, waardoor ze veel gemakkelijker stuk gaan dan Teslas.

Veiligheid

Beide auto’s zijn niet getest op botsingen, maar omdat het luxe auto’s zijn, zijn ze zeer veilig. Bovendien zijn ze uitgerust met enkele van de beste veiligheidsvoorzieningen op de markt. Tesla heeft echter een licht voordeel ten opzichte van Bugatti omdat de auto is uitgerust met Autopilot, een belangrijke veiligheidsfunctie.

  Zijn Tesla's goed voor road trips?

FAQ

Welke auto is duurder – Tesla of Bugatti?

Bugatti is natuurlijk duurder dan Tesla. In tegenstelling tot Tesla, dat een luxe automerk is, is Bugatti een hypercar merk. Daarom is het zeer exclusief en is de prijs bijna vier keer zo hoog als die van de meeste Teslas. De prijs van de nieuwe Tesla Roadster is bijvoorbeeld ongeveer 200.000 dollar, terwijl die van de Bugatti Chiron ongeveer 2.990.000 dollar bedraagt.

Welke auto is sneller – Tesla Roadster of Bugatti Chiron?

Beide auto’s zijn supersnel, maar de Tesla Roadster accelereert beter dan de Bugatti Chiron, terwijl de laatste een betere topsnelheid heeft. De Tesla Roadster kan van 0 tot 60 optrekken in slechts 1,9 seconden, terwijl de Bugatti Chiron van 0 tot 60 optrekt in 2,3 seconden.

Wat de topsnelheid betreft, haalt de Bugatti Chiron echter 261 km/u, terwijl de nieuwe Tesla Roadster een topsnelheid van 250 km/u haalt. Verrassend genoeg heeft de Tesla Roadster een betere actieradius dan de Bugatti Chiron, want hij kan tot 620 mijl afleggen op een volle lading, terwijl de Bugatti Chiron slechts tot 286 mijl kan afleggen op een volle benzinetank.

Wat is de snelste auto ter wereld?

Het zal u verbazen dat noch de Bugatti Chiron, noch de Tesla Roadster de lijst van de top vijf snelste auto’s in 2021 haalt. Die titel gaat naar Devel Sixteen met een topsnelheid van 347 mph. Hij wordt gevolgd door SSC Tuatara met 331 mph, en op de derde plaats staat Koenigsegg Jesko Absolut met 330 mph.

  Staat de vierwielaandrijving van Tesla altijd aan?

Op de vierde plaats staat Bugatti Bolide met 310 mph, die ook gelijk staat met Hennessey Venom F5. Bugatti Chiron Super Sport 300+ staat op de zesde plaats met een topsnelheid van 304 mph. Daarentegen haalt de nieuwe Tesla Roadster niet eens de lijst van de top 10 snelste auto’s op de lijst.

Maakt Bugatti een elektrische auto?

Nee, Bugatti maakt geen elektrische auto’s. Maar daar komt binnenkort verandering in, want Volkswagen is van plan om een volledig elektrische Bugatti te gaan produceren, Bugatti-Rimac genaamd. Naast dit model is het bedrijf ook van plan om meerdere volledig elektrische Bugatti modellen te bouwen.

Heeft de Tesla Roadster Autopilot?

Ja, de nieuwe Tesla Roadster wordt geleverd met Autopilot. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van de oude Tesla Roadster. De eerste generatie Tesla Roadster beschikt niet over Autopilot. Maar de nieuwste generatie komt niet alleen met Autopilot, maar het heeft ook augmented driving mode, die de bestuurder op de weg helpt.

Slotgedachten

Kiezen tussen Tesla en Bugatti is niet eenvoudig. Dit komt omdat Bugatti een exclusief automerk is, terwijl Tesla een luxe automerk is. Al met al is Bugatti meer geschikt voor mensen die prestige, snelheid en prestaties willen, terwijl Tesla ideaal is voor mensen die comfort, een uitstekende actieradius en lage emissies willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts