Veel voorkomende BMW beeldschermproblemen

BMW maakt enkele van de technologisch meest geavanceerde auto’s op de markt. Het display is een van de beste met veel nuttige functies. Als het display echter problemen ontwikkelt, kan dat zeer frustrerend zijn voor de gebruiker. Met dat in gedachten, wat zijn enkele van de veel voorkomende BMW display problemen?

Veel voorkomende BMW display problemen zijn schade aan het scherm, losgeraakte voedingskabel, doorgebrande zekering, softwarefout, schade aan de kabelboom en storingen aan het BMW iDrive Multi-Function Display satelliet navigatiesysteem.

Het goede nieuws is dat de meeste BMW beeldschermproblemen eenvoudig te verhelpen zijn en niet vaak voorkomen. Bovendien komen de meeste van deze problemen vaker voor bij oude BMW’s dan bij nieuwe auto’s.

Wat zijn de meest voorkomende display problemen bij BMW?

Losse voedingskabel

Een van de belangrijkste oorzaken van problemen met het beeldscherm van een BMW is een losgeraakte voedingskabel. Als de voedingskabel onder het dashboard losgekoppeld is, zal het display niet goed werken en de gebruiker niet in staat stellen verschillende functies uit te voeren. Op dezelfde manier kan een losse stroomkabel ook problemen met het display veroorzaken, omdat de videofunctie dan onderbroken wordt.

Als uw BMW een dood of onderbroken beeldscherm heeft, moet u beginnen met het controleren van de voedingskabel. De kabel moet correct worden aangesloten of bij beschadiging worden vervangen.

Schade aan het scherm

Iets anders dat problemen met het scherm van een BMW kan veroorzaken is schade aan het scherm. En een van de belangrijkste dingen die schade aan het BMW beeldscherm veroorzaken is warmte. Dit gebeurt vaak bij mensen die hun auto graag buiten in de zon laten staan of die in hete staten zoals Texas, Florida of Arizona wonen.

  2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne - Wat is beter?

Overmatige hitte in de auto zorgt ervoor dat het displayscherm slijt en vervaagt. Dit heeft echter geen invloed op de functionaliteit van de radio of andere functies. Het scherm zal snel vervagen en het moeilijk maken om instellingen of functies op het scherm te zien.

Merk op dat dit bij oude BMW-modellen vaker voorkomt dan bij nieuwe modellen. Zorg ervoor dat u het scherm van uw auto beschermt of parkeer de auto in een garage om schade aan het scherm te voorkomen.

Beschadiging van de kabelboom

De kabelboom van uw BMW is van vitaal belang voor de overdracht van besturingssignalen en elektrische stroom naar elektronische en elektrische toestellen. Als de kabelboom van uw beeldscherm dus gecorrodeerd of defect is, zal dat de functionaliteit van het beeldscherm beïnvloeden.

De enige manier om erachter te komen of de kabelboom slecht is, is door uw auto naar een professionele monteur te brengen. De monteur zal de gecorrodeerde draden vervangen en de defecte draden repareren.

Softwarefout

De software van BMW bepaalt een groot deel van de gebruikerservaring, inclusief de menu-indeling en de functieset via verschillende BMW iDrive apps. Dus als uw BMW software problemen heeft of niet up-to-date is, kunt u displayproblemen ervaren.

Breng uw auto naar de monteur voor inspectie. De monteur of BMW dealer zal bepalen of uw auto een software-upgrade nodig heeft of dat uw beeldscherm andere problemen heeft.

Software problemen oplossen is echter eenvoudig. Begin met het updaten van de software. Maar als uw wagen onder garantie valt, breng hem dan naar de concessiehouder om de software te laten updaten of herstellen.

  Is de BMW X5 betrouwbaar?

Een doorgebrande zekering

Een zekering is een onderdeel dat de elektrische stroom door draden beperkt om bepaalde onderdelen te beschermen. Als uw BMW display dus een kortsluiting heeft gehad, kan de zekering die hem met andere elektrische onderdelen verbindt, doorslaan om hem of andere elektrische onderdelen te beschermen. Het gevolg kan zijn dat de werking van het display wordt beïnvloed of helemaal niet meer werkt.

Als uw BMW een doorgebrande zekering heeft, moet een professionele monteur of BMW dealer deze door een nieuwe zekering vervangen.

Storingen aan het satellietnavigatiesysteem BMW iDrive Multi-Function Display

BMW gebruikers met een BMW iDrive MFD Multi Function Display satelliet navigatiesysteem hebben gemeld dat het scherm volledig uitvalt. In sommige gevallen bleef het scherm leeg en vroegen ze zich af wat ze nu moesten doen.

Omdat het lege scherm van BMW vaak voorkomt, is er een snelle oplossing. U kunt dit oplossen door de auto uit te zetten en opnieuw te starten. Maar als hij niet start, moet u misschien het hele display vervangen.

FAQ

Waarom gaat mijn BMW scherm steeds uit?

Volgens de meeste BMW technici wordt uw scherm uitgeschakeld omdat het iDrive systeem zichzelf opnieuw opstart. Sommige BMW gebruikers hebben gemeld dat het BMW logo verschijnt en bevriest. Als u een dergelijk probleem vaststelt, laat dan een professionele technicus naar uw auto kijken.

Hoe reinig ik mijn BMW iDrive scherm?

De beste manier om uw BMW iDrive scherm te reinigen is met een microvezeldoekje. Vermijd het gebruik van een reinigingsmiddel op alcoholbasis, want dat kan de beschermlaag van uw scherm beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een glasreiniger of ruitenreiniger, omdat die minder schurend zijn.

  BMW iX3 - Alles wat u moet weten

Hoe kan ik mijn BMW iDrive naar de fabrieksinstellingen resetten?

Om uw persoonlijke gegevens en instellingen in uw BMW met besturingssysteem 7 te resetten, volgt hier de procedure:

  • Ga naar het menu Auto
  • Klik op instellingen
  • Algemene instellingen
  • Voertuiggegevens resetten
    Als uw auto echter over besturingssysteem 8 beschikt, volgt u de volgende procedure:
  • Bezoek Menu
  • Klik op systeeminstellingen
  • Voertuiggegevens resetten

Welk is het beste BMW iDrive systeem?

Hoewel het meest recente BMW iDrive systeem de iDrive 8.0 is, is de iDrive 7.0 nog steeds het beste systeem dat BMW ooit heeft geproduceerd. Dankzij zijn uitstekende functies zoals het BMW live cockpit instrumentenpaneel, de gebarenregeling, de BMW rijhulpdiensten, de intelligente persoonlijke assistent en het aanpasbare BMW iDrive infotainment display.

Conclusie

BMW auto’s zijn leuk om in te rijden vanwege hun uitzonderlijke prestaties en hoogwaardige technologie. Maar wanneer sommige van hun functies, zoals het beeldscherm, problemen ontwikkelen of niet functioneren, kunnen ze een nachtmerrie worden. Problemen met het scherm worden vaak ervaren door mensen die in warme gebieden wonen in vergelijking met degenen die in koele plaatsen wonen.

Net als alle andere BMW onderdelen zijn goed onderhoud en zorg nodig om de meeste problemen met het BMW beeldscherm te voorkomen. Dus, als u uw auto regelmatig naar een professionele monteur brengt voor controle of onderhoud, hoeft u zich geen zorgen te maken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts