Veel voorkomende Ford Transit 2.2 TDCi problemen

Ford Transit

In de wereld van de lichte bedrijfswagens is er geen enkele zo prominent aanwezig als de goede oude Ford Transit. De Transit is over de hele wereld te vinden voor zowel commerciële als privédoeleinden en is een van de populairste bestelwagens in het algemeen, niet alleen in het segment van de lichte bestelwagens.

Wil een bestelwagen zo populair en succesvol zijn als de Transit, dan moet hij uitblinken in een groot aantal categorieën, waarvan betrouwbaarheid de belangrijkste is. Daarom gaan we alle veel voorkomende problemen met de Ford Transit 2.2 TDCi op een rijtje zetten en proberen uit te leggen, dus als u in de markt bent voor een exemplaar, bent u hier aan het juiste adres!

Deze omvatten problemen met de auto niet willen starten, problemen met overmatige zwarte rook uit de uitlaat, problemen met de distributieketting, problematische brandstof injectoren, en problemen met olielekken. Om precies te zijn lijkt de 2.2 TDCi een redelijk betrouwbare motor, maar perfect is hij zeker niet.

Nu is het tijd om dieper in te gaan op al deze problemen, waarbij we ook ingaan op de oorzaken ervan en hoe u ze kunt oplossen.

Opstartproblemen

Een van de meest voorkomende problemen met de 2.2 TDCi is dat de motor niet wil aanslaan als u de sleutel omdraait. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt doordat de startmotor geen consistente verbinding krijgt met het vliegwiel. Er wordt gezegd dat dit gebeurt door overmatige condensatie in de behuizing van de startmotor, vooral tijdens koude periodes wanneer de starter zelfs zichzelf kan bevriezen.

  Veel voorkomende Ford Ranger 3.2 Motorproblemen

Omdat dit de stroom verhindert, zal de startmotor er niet in slagen de auto te starten. Om dit probleem op te lossen, kunt u het beste de startmotor vervangen, maar probeer te kiezen voor een aftermarket exemplaar met krachtigere solenoïden, want dit probleem zal zich zeker opnieuw voordoen.

Overmatige zwarte rook uit de uitlaat

Nu we het toch hebben over zwarte rook uit de uitlaat, moeten we vermelden dat dit het enige echt “gewone” probleem van de 2.2 lijkt te zijn, want de forums staan er vol mee. Het vervelende is dat dit probleem aan een paar dingen kan liggen. Je moet eerst de intercooler, de turbobuizen, het luchtfilter en de EGR-klep inspecteren.

De kans is groot dat een deel hiervan de oorzaak is, wat betekent dat u dit probleem zou moeten kunnen verhelpen. Een lektest kan u ook helpen om na te gaan of er ergens in het systeem een lek zit. Ook het controleren van de SCV en de PRV terwijl u de auto scant op codes zou moeten helpen om dit alles te beperken.

Problemen met de distributieketting

Distributiekettingen zijn een bekend probleem voor een groot aantal motorvoertuigen, wat betekent dat ze niet nieuw zijn. De realiteit is dat de meeste problemen met de distributieketting het gevolg zijn van een gebrek aan goed en tijdig onderhoud, wat betekent dat u op de hoogte moet blijven van vreemde geluiden die uit de ketting en de spanner komen.

Zorg er altijd voor om de ketting te vervangen als het begint te rammelen of je kunt visueel vaststellen dat het is beschadigd of is slippen in sommige plaatsen. Als je niet om het te vervangen in de tijd, zal de ketting uiteindelijk breken en veroorzaken immense schade aan alle van de omliggende onderdelen, terwijl het vergrendelen van de motor op zijn plaats.

  Ford Explorer Betrouwbaarheid

Problemen met de brandstofinjector

Problemen met brandstofinjectoren komen ook voor bij de 2.2 TDCi, maar worden meestal veroorzaakt door brandstof van lage kwaliteit, wat betekent dat u altijd de aanbevolen brandstof voor uw auto moet gebruiken. Wanneer een injector het begeeft, merkt u een ernstig gebrek aan vermogen en inconsistentie, waarnaar moet worden gekeken en dat moet worden getest door een ervaren monteur.

Alle injectoren vervangen is soms een goed idee, dus zorg voor het juiste advies van een Ford service center of een Ford specialist.

Problemen met olielekkage

De oliepan en de timing cover zijn de twee meest kwetsbare onderdelen als het gaat om motorolielekken. Beide staan bekend om het gebruik van pakkingen van mindere kwaliteit, die de neiging hebben snel te verslechteren en dus zeker lekken.

Als u olieplassen opmerkt of als de motor een beetje ingehouden lijkt, controleer de auto dan onmiddellijk op olielekkage en voer een druktest uit om uit te vinden waar het lek zich bevindt. Soms gebeurt het ook op andere plaatsen en daarom is een luchtdruktest de aangewezen weg.

FAQ Sectie

Is de Ford Transit 2.2 TDCi een goede motor?

De Ford Transit 2.2 TDCi is een 2,2-liter turbodieselmotor met een vermogen tussen 100 en 155 pk. Omdat dit een dieselmotor is, krijgt hij ook een behoorlijk koppel bij lage temperaturen en dat is meer dan genoeg voor wat hij moet doen. Een goede eigenschap van deze motor is dat hij redelijk lang meegaat en niet te veel brandstof verbruikt.

  Veel voorkomende problemen met Ford Focus Ecoboost

Al met al is het een goede motor en daarom heeft Ford besloten de 2.2. in bijna al zijn Transit-uitvoeringen aan te bieden. Het is misschien geen krachtpatser of de meest geavanceerde van het stel, maar hij doet het.

Welke is de beste Ford Transit-motor?

De bovengenoemde 2.2 TDCi is zeker een van de beste Transit-motoren, terwijl de latere 2.0L ook heel goed is. De V6 3.7 liter modellen of de 3.5 EcoBoost zijn volgens Ford “best-in-class” voor efficiëntie en vermogen, maar ze kosten wel meer om mee te leven, in te schrijven en te verzekeren.

Al met al voldoet de 2.2 TDCi voor de meeste mensen, omdat hij een geweldige combinatie van kracht, betrouwbaarheid en efficiëntie biedt.

Is de Ford Transit beschikbaar met een benzinemotor?

De twee V6-motoren (3.0 en 3.7) zijn verkrijgbaar als benzinemotor en zijn de krachtigste motoren die meestal in de best uitgeruste Transit-modellen worden geleverd. Deze zijn echter minder geschikt voor werk- en wagenparkdoeleinden, omdat ze dorstiger zijn en meer onderhoud vergen.

De 3.0L motor met natuurlijke aanzuiging is waarschijnlijk de beste keuze.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts