Veel voorkomende problemen met BMW 320i

BMW 320i

De BMW 320i is een van de beste midsize luxe sedans op de markt. In tegenstelling tot andere high-end BMW 3-serie modellen, is deze auto iets goedkoper en zuiniger. Toch heeft hij ook een aantal problemen die geïnteresseerde kopers zouden moeten kennen. Maar wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW 320i?

Enkele veel voorkomende problemen met de BMW 320i zijn transmissieproblemen, elektrische problemen, problemen met de distributieketting en roestproblemen. Bovendien meldden sommige eigenaars dat ze last hadden van gevoelige carrosserielak, trillende stuurkolomproblemen, olielekken en snelle slijtage van remschijven.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW 320i?

Problemen met de transmissie

Dit is een van de meest voorkomende problemen bij de BMW 3 reeks. Daarom hebben eigenaars van de BMW 320i ook geklaagd over transmissieproblemen. Merk op dat de meeste transmissieproblemen bij deze auto worden veroorzaakt door een laag peil van de transmissievloeistof of door lekkage. Daarom is het van vitaal belang dat u niet alleen de slechte vloeistof doorspoelt, maar ook steeds het juiste en ideale vloeistofpeil heeft.

Problemen met de distributieketting

Een ander veel voorkomend probleem waarover gebruikers hebben bericht, is een slechte distributieketting of distributieriem. Problemen met de distributieriem komen vaak voor nadat de auto verscheidene kilometers heeft gereden. Gebruikers hebben gemeld dat de distributieriem losraakt, waardoor deze een tand overslaat op het tandwiel en de motor slecht loopt.

Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte distributieketting of riem strakker zetten of vervangen als hij beschadigd is.

Olielekken

Ook bij de BMW 320i komt olielekkage vaak voor. Naarmate uw auto meer kilometers maakt, worden verschillende onderdelen broos, zoals de pakking van het oliefilterhuis. Als dit gebeurt, kan de olie gaan lekken. Het goede nieuws is dat dit onderdeel vervangen kan worden en verdere olielekkage kan voorkomen.

  Krachtigste BMW motor

Elektrische problemen

Verschillende BMW 320i gebruikers hebben ook elektrische problemen gemeld. Enkele van de meest voorkomende elektrische problemen zijn een defecte motorregelmodule, een niet goed functionerend centraal vergrendelingssysteem en defecte achterlichten. Voordat u een elektrisch probleem oplost, is het essentieel om het onderliggende probleem op te sporen.

Als de motorbesturingsmodule bijvoorbeeld defect is, moet u die vervangen. Als het achterlicht daarentegen uitvalt, zult u de aansluitstekkers in de achterlichten moeten vervangen.

Gevoelige carrosserielak

Dit is een ander veel voorkomend probleem bij de BMW 3 reeks. Ook de BMW 320i kampt met dit probleem. Eigenaars van deze auto hebben geklaagd dat de carrosserielak op hun auto snel en gemakkelijk afbladdert, waardoor ze sneller dan verwacht een andere lak moeten aanbrengen. Dit is iets waaraan de fabrikant zou moeten werken.

Roestproblemen

Roest is een ander veelvoorkomend probleem waarmee eigenaars van deze auto rekening moeten houden. Dit probleem komt echter vaak voor bij oudere BMW 320i modellen. Roest is te vinden rond de dorpels, op de wielkasten en aan de onderkant van de auto. Het is essentieel om dit probleem sneller aan te pakken voordat het uit de hand loopt en structurele schade veroorzaakt.

Snelle slijtage van remschijven

Een ander probleem waarover veel BMW 320i gebruikers hebben geklaagd, is de snellere slijtage van de remschijven. Verrassend genoeg is dit een van de eerste onderdelen die u zult moeten vervangen, want de remschijven van deze auto zijn niet erg duurzaam.

  Veel voorkomende problemen met BMW M850

Als u de remschijven niet op tijd vervangt, zult u merken dat de auto minder goed kan afremmen en dat er trillingen door het rempedaal komen.

Trillende stuurkolom problemen

Last but not least, problemen met de stuurkolom komen ook vaak voor bij deze BMW 3-serie. Veel gebruikers hebben geklaagd dat ze een lawaaierige en vibrerende stuurkolom ervaren bij lage snelheden tussen 35 en 45 mph. Het verhelpen van dit probleem is echter vrij kostbaar.

FAQ

Is de BMW 320i een goede auto?

Dat hangt af van wat u zoekt. Bent u op zoek naar een luxueuze, performante, geavanceerde en stijlvolle auto, dan is de BMW 320i een uitzonderlijke auto voor u. Wilt u daarentegen een onderhoudsarme, betaalbare en goedkopere auto, dan is dit niet de auto voor u.

Is het onderhoud van de BMW 320i duur?

Natuurlijk wel! Het onderhoud van de BMW 320i is niet goedkoop, want de onderdelen en onderhoudskosten liggen ver boven het gemiddelde van middelgrote luxewagens. Gemiddeld moet de gebruiker meer dan 770 dollar op jaarbasis betalen. Dat is meer dan het gemiddelde van ongeveer 750 dollar voor luxewagens.

Wat is de meest betrouwbare motor van de BMW 3-serie?

De BMW 3-serie beschikt over verschillende motoren, waaronder de 1,5-liter inline-3 turbomotor, een 1,6-liter inline-4 turbomotor en een 3,0-liter inline-6 turbomotor. Een van de beste en meest betrouwbare motoren van de BMW 3-serie is echter de 2,0-liter TwinPower turbo lijn-4 motor.

Merk op dat de 2.0-liter inline-4 motor niet alleen in de BMW 3-serie modellen te vinden is, maar ook in de BMW 4-serie, X1 en 5-serie. Het is een van de krachtigste en betrouwbaarste BMW motoren op de markt.

  Is de BMW i8 een goede auto?

Hoe lang gaat de BMW 320i mee?

Ondanks het feit dat BMW een van de minst betrouwbare auto’s op de markt is, is de BMW 320i toch behoorlijk betrouwbaar. Bij goed onderhoud kan de BMW 320i tussen de 200.000 en 250.000 mijl meegaan. Maar om de auto zo lang te laten meegaan, moeten de eigenaars zich houden aan de door BMW aanbevolen periodieke onderhoudsbeurten.

Is de BMW 320i zuinig met brandstof?

Ja, de BMW 320i is een van de zuinigste sedans in zijn klasse. Het is ook een van de zuinigste modellen van de zesde generatie BMW 3-serie. Hij heeft een gecombineerde brandstofefficiëntie van 28 mpg in de stad en op de snelweg. In de stad rijdt hij 24 mpg en op de snelweg 35 mpg.

Definitieve gedachten

Nu u enkele van de veel voorkomende problemen met de BMW 320i kent, is het belangrijk om goed voor uw auto te zorgen als u wilt dat hij lang meegaat. De meeste problemen die we hebben besproken, kunnen worden voorkomen als de eigenaar zich houdt aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurt.

Al met al is de BMW 320i een uitstekende middelgrote luxe sedan met uitstekende moderne en luxueuze voorzieningen. Bovendien is hij zuinig en zeer praktisch.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts