Is de BMW i8 een goede auto?

Is de BMW i8 een goede auto?

De BMW i8 is een plug-in hybride sportwagen met twee deuren. Niettemin biedt hij plaats aan vier personen en is hij uitgerust met geavanceerde functies. Zoals de meeste BMW’s heeft ook de i8 diverse problemen en is hij niet zo betrouwbaar. Maar is de BMW i8 een goede auto?

De BMW i8 is een goede auto voor wie op zoek is naar een snelle, zuinige, gestroomlijnde, moderne en veilige auto. Aan de andere kant is het een slechte auto als je op zoek bent naar een betaalbare, goedkoop te onderhouden, en betrouwbare auto. Dat komt omdat de initiële kosten hoog zijn en de onderhoudskosten ook.

Geschiedenis van de BMW i8

De BMW i8 maakte deel uit van het geëlektrificeerde wagenpark van BMW en hij werd op de markt gebracht onder het submerk BMW i. BMW begon met de productie van deze auto in april 2014, maar hij werd stopgezet in juni 2020. De BMW i8 is een plug-in hybride auto, wat betekent dat hij zowel op brandstof als elektriciteit rijdt.

Deze tweedeurs coupé werd geassembleerd in Saksen, Leipzig. Net als de BMW i3 heeft ook deze coupé vlinderdeuren, die stijlvol en modern zijn. Merk op dat de BMW i8 wordt geleverd met een B38K15T0 1,5-liter I3 turbomotor. Hij heeft ook een 93 kWh batterij die meer dan 23 mijl levert.

Kenmerken van de BMW i8

Uiterlijk

De BMW i8 heeft een futuristische stijl en uitstekende afwerkingen. Het exterieur ziet er goed uit, terwijl het interieur stijlvol, comfortabel en met verfijnde functies is. Enkele opvallende kenmerken zijn 20-inch wielen, LED remlichten, een zwarte BMW grille met een metaal-look rand en licht getint glas.

  Wat is beter, Mercedes of BMW?

Wat het interieur betreft, is deze auto voorzien van verwarmbare voorstoelen, elektrisch verstelbare stoelen, een sportstuur met leder, 6-voudig verstelbare bestuurders- en passagiersstoelen, en volledig geperforeerde lederen bekleding.

De BMW i8 heeft een wielbasis van 110,2 inch, een lengte van 184,6 inch, een breedte van 76,5 inch en een hoogte van 51,1 inch.

Prestaties

Zoals eerder gezegd, is de BMW i8 uitgerust met een verbrandingsmotor en een accupakket. Hij is uitgerust met een intercooled turbo gas/electric inline-3 motor die een maximum van 369 pk en 420 lb-ft koppel levert. Bovendien kan hij in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en heeft hij een topsnelheid van 155 km/u.

Behalve snel is de BMW i8 ook voorzien van vierwielaandrijving en een automatische 6-versnellingsbak. Zijn rijgedrag is echter wat stug, waardoor hij voor veel sportwagenliefhebbers ongewenst is.

Comfort en laadruimte

Ondanks een comfortabel, luxueus en ruim interieur beschikt de BMW i8 niet over een riante bagageruimte. Hij heeft in totaal 5,4 kubieke meter en dat is wat weinig in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten. Als gevolg daarvan is deze auto alleen geschikt voor plezier en niet voor reizen of picknicks.

Actieradius

De BMW i8 is uitgerust met een 7,1 kWh lithium-ion batterij. De 2018 tot 2020 modellen zijn echter uitgerust met een 11,6 kWh lithium-ion batterij. De eerste accu levert een actieradius tot 23 mijl, terwijl de tweede accu een actieradius tot 34 mijl oplevert.

Naast een uitstekende actieradius in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten, heeft de i8 ook een gecombineerde brandstofefficiëntie van 27 mpg, wat uitzonderlijk is.

  Zijn BMW's goede auto's?

Prijs

De BMW i8 is geen doorsnee coupé of sportwagen. Dat komt omdat hij hoge initiële kosten heeft, die veel mensen zich niet zullen kunnen veroorloven. De BMW i8 heeft een vanafprijs van rond de $148.495. Als u deze prijs vergelijkt met die van zijn concurrenten, zult u merken dat hij behoorlijk hoog is.

FAQ

Wat is er zo bijzonder aan de BMW i8?

Het meest bijzondere aan de BMW i8 is dat hij sportwagencijfers haalt bij het accelereren. Dankzij het koppel van 250 Nm van de elektromotor en de 320 Nm van de verbrandingsmotor. Bovendien kan de hybride sportwagen hoge snelheden tot 75 mph halen, wat uitzonderlijk en emissievrij is.

Hoe snel is de BMW i8?

De BMW i8 is een van de snelste plug-in hybride coupés op de markt. Deze auto kan in slechts 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 155 km/u, wat uitmuntend is. Als het op rechtuit rijden aankomt, is de BMW i8 vergelijkbaar met die van een echte BMW M.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW i8?

Voor u de BMW i8 aanschaft, is het belangrijk om enkele problemen te kennen die u onderweg kunt tegenkomen. Enkele veel voorkomende problemen bij de BMW i8 airbag problemen zijn elektrische problemen, oververhitting van de motor, een defecte sensor, brandstoflek en grote deuren.

Is de BMW i8 een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de BMW i8 is een goede dagelijkse bestuurder. Dat komt omdat de auto zuinig is, want hij rijdt zowel op brandstof als op elektriciteit. Bovendien is de i8 zeer comfortabel, heeft hij een uitstekend zicht en is hij eenvoudig te manoeuvreren in het verkeer. De enige uitdaging die de BMW i8 kent, is het ongemak bij het parkeren. Afgezien daarvan is het een goede dagelijkse bestuurder.

  Alles over de betrouwbaarheid van de BMW 335i

Waarom is de BMW i8 niet meer op de markt?

Zoals de meeste auto’s op de markt werd de BMW i8 uit de productie genomen vanwege de lage verkoopcijfers. Bovendien was het een van de meest onbegrepen BMW modellen. Bovendien kwam elk modeljaar met zijn eigen problemen die ook bijdroegen aan zijn einde.

Zo had de 2014 i8 problemen in verband met het brandstoflek, terwijl het 2015 model een defecte sensor had, en het 2016 modeljaar problemen had met de airbag.

Conclusie

Over het geheel genomen is de BMW i8 een fantastische plug-in hybride sportwagen. Niet alleen verbruikt hij minder brandstof, maar hij stoot ook minder gassen uit in de atmosfeer. Bovendien levert hij uitmuntende prestaties en heeft hij een futuristische styling waardoor toeschouwers hem zullen bewonderen terwijl u over de snelweg scheurt.

Zoals verwacht heeft de BMW i8 ook een aantal problemen die geïnteresseerde kopers niet over het hoofd mogen zien. Zo rijdt hij stroef en zijn de initiële kosten vrij hoog. Al met al is de BMW i8 nog steeds een uitstekende auto, ook al is hij uit productie genomen vanwege de lage verkoopcijfers.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts