Veel voorkomende problemen met BMW M760i

BMW M760i problemen

Wanneer u besluit te investeren in een krachtige, luxueuze en high-performance auto als de BMW M760i, is goed onderhoud een vereiste. Het niet goed onderhouden van de auto zal leiden tot verschillende ernstige problemen die u duizenden euro’s zullen kosten. Maar wat zijn enkele van de meest voorkomende problemen met de BMW M760i?

Veel voorkomende problemen met de BMW M760i zijn het afslaan van de motor, defecte deursloten, defecte airconditioning, lage oliedruk, problemen met de elektrische ramen, oncomfortabele passagiersstoel en verlies van remkracht. Daarbovenop kunnen gebruikers motor- en motorkoelingsproblemen ervaren waardoor BMW verschillende 2017 tot 2018 BMW M760i modellen heeft teruggeroepen.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW M760i?

Motor- en motorkoelingsprobleem

BMW’s N74-motor is een van de krachtigste en betrouwbaarste BMW-motoren op de markt. Dat is waarom het niet veel terugroepacties had zoals andere BMW motoren. De fabrikant gaf echter toe motor- en motorkoelingsproblemen te hebben.

Als gevolg daarvan moesten verschillende 2017 tot 2018 BMW M760Li xDrive modellen worden teruggeroepen. Deze auto’s werden teruggeroepen omdat ze waren uitgerust met de verkeerde motoroliekoelerleiding. Daardoor veroorzaakte de fout een olielek in de motorruimte. Dit probleem werd verholpen door de motoroliekoelerleiding te vervangen.

Ontstekingsfout in de motor

Een ontstekingsfout zorgt ervoor dat de motor zeer slecht stationair draait, waarbij de toerentalnaald op en neer beweegt in plaats van een constant toerental te behouden. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is een slecht bobine pack, een slechte nokkenas, of een defecte krukassensor. Om het probleem op te lossen, zoek uit welk onderdeel slecht is en laat het vervangen.

Lage oliedruk

U kunt merken dat de oliedruk van uw auto drastisch is gedaald. Bovendien kan het controlelampje gaan branden om u te waarschuwen. Wanneer dit gebeurt, is er een grote kans dat u een versleten of beschadigde oliefilterpakking hebt die lekt. Vervang de beschadigde oliefilterpakking.

  Veel voorkomende problemen met BMW F31

Storing in de airconditioning

In sommige gevallen blaast de airco alleen ijskoude lucht uit in de koudste stand. Dit is een teken dat uw M760i een defecte condensor heeft. Om het probleem te verhelpen, moet u deze door een nieuwe airco-condensor vervangen.

Problemen met de elektrische ramen

Een ander veel voorkomend probleem bij BMW M760i modellen is het uitvallen van de elektrische ramen. Dit komt door een defecte regelaar die voorkomt dat de elektrische ramen soepel op en neer gaan. U zult de raamregelaar moeten vervangen om dit probleem op te lossen.

Oncomfortabele passagiersstoel voorin

Hoewel dit probleem niet vaak voorkomt, hebben sommige gebruikers van de M760i het gemeld. Getroffen gebruikers zeggen dat de passagiersstoel voorin oncomfortabel is voor langere ritten omdat de hoofdsteun vrij moeilijk te verstellen is. Een andere gebruiker zei dat de hoofdsteun niet alleen oncomfortabel maar ook onveilig was.

Bovendien is de voorstoel niet voorzien van lendensteun, die wel beschikbaar is voor de bestuurdersstoel en de achterbank. BMW moet het comfort van de passagiersstoel voorin verbeteren.

Deursloten defect

Sommige BMW M760i gebruikers meldden dat hun deur weigerde te vergrendelen wanneer de sleutelhanger werd gebruikt, maar wel vergrendelde wanneer de autosleutels werden gebruikt. Dit is een teken van een defecte deurvergrendelingsmotor of een lege batterij in de sleutelhanger. Probeer de batterij te vervangen en als het probleem aanhoudt, vervang dan de deurvergrendelingsmotor.

Verlies van remkracht

Dit probleem werd waargenomen door 2020 BMW M760i eigenaars. De meeste gebruikers klaagden dat ze een dramatisch verlies van remkracht hadden, waardoor de auto er lang over deed om volledig tot stilstand te komen. Het is een gevolg van een defecte geïntegreerde hydraulische eenheid van het remsysteem. Om het probleem te verhelpen, moet u de hele hydraulische eenheid van het geïntegreerde remsysteem vervangen.

  Welke BMW motor is de beste?

FAQ

Is de BMW M760i betrouwbaar?

Nee, de BMW M760i behoort tot de minst betrouwbare BMW modellen op de markt. De meeste betrouwbaarheidsbureaus hebben deze auto met een benedengemiddelde betrouwbaarheid beoordeeld. Repairpal gaf hem bijvoorbeeld een score van 2,5 op 5,0. Bovendien kost deze auto veel onderhoud en als hij niet wordt onderhouden, kan hij ernstige problemen krijgen voordat hij meer dan 150k mijl heeft gereden.

Is het duur om de BMW M760i te onderhouden?

Ja, het onderhoud van de BMW M760i is zeer duur. Dit model wordt geleverd met dure onderdelen die duur zijn om te vervangen wanneer ze verslijten of slecht worden. Daarnaast zijn de onderhoudskosten redelijk hoog, waardoor de totale kosten van reparatie en onderhoud oplopen.

Gemiddeld moet een BMW M760i eigenaar jaarlijks minstens $1.000 uitgeven om zijn auto te repareren. Dit is meer dan de gemiddelde jaarlijkse onderhoudskosten van een sedan, die $792 bedragen.

Na hoeveel kilometer begint de BMW M760i problemen te vertonen?

Als u uw BMW M760i goed onderhoudt, zal hij niet veel problemen hebben voor hij meer dan 150.000 mijl heeft afgelegd. Met dat gezegd, de meeste BMW M760i beginnen kleine problemen te krijgen vanaf 50.000 mijlen. Dingen zoals bougies en bobines verslijten sneller dan andere onderdelen. U moet er dus op letten dat u ze tijdig vervangt voor ze andere onderdelen aantasten.

Wat is het beste jaar voor BMW 7-Serie?

BMW 7-Serie heeft in de loop der jaren verschillende uitstekende automodellen gehad. Het meest uitzonderlijke modeljaar van de BMW 7 Reeks is echter het model 2012. Het wordt gevolgd door de modeljaren 1993, 2011, 2008, en 2016. Het modeljaar 2012 van de BMW 7-Serie registreert minder problemen, maar presteert uitstekend.

  BMW 550i - alles wat u moet weten

De BMW 7-Serie van 2012 is uitgerust met de 4,4-liter N63 twin-turbo V8-motor, die tot de fijnste BMW motoren behoort.

Met welke motor is de BMW M760i uitgerust?

De BMW M760i is uitgerust met een 6,6-liter N74 V12 twin-turbo gasmotor. Deze motor is zeer krachtig want hij levert een maximum van 600 pk bij 5500 t/min en 627 lb-ft koppel bij 1550 t/min. Over het algemeen is de BMW N74 motor betrouwbaar als hij goed wordt onderhouden. Hij moet regelmatig worden vervangen en de juiste olie moet worden gebruikt voor duurzaamheid en efficiënte prestaties van de motor.

Conclusie

De BMW M760i is geen doorsnee sedan. Niet alleen de aanschafprijs is hoog, maar ook de onderhoudskosten zijn vrij hoog. Maar als u de totale kosten van reparatie en onderhoud wilt beperken, is een goede verzorging van uw high-end luxe sedan van cruciaal belang.

De bovenstaande problemen komen vaak voor bij de BMW M760i, maar ze kunnen worden voorkomen door de BMW onderhoudsbeurten te volgen. Afgezien van deze problemen, biedt de BMW M760i nog steeds weelde, uitstekende prestaties, comfort en high-tech functies.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts