Is BMW M760i een goede auto?

BMW produceert veel luxe sedans van topklasse met krachtige motoren. De BMW M760i is zo’n auto. Bovendien heeft hij een sportieve uitstraling met uitstekende prestaties, maar biedt hij toch het comfort van een luxe sedan. Maar is de BMW M760i een goede auto?

Dat hangt af van wat u wenst. De BMW M760i is een goede auto voor wie op zoek is naar een krachtige, luxueuze, praktische, ruime en technologisch geavanceerde auto. Daarentegen is deze auto niet ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare, efficiënte, onderhoudsarme en betaalbare luxe full-size sedan.

Geschiedenis van de BMW M760

De BMW M760 maakt deel uit van de BMW 7-Serie. De BMW 7-Serie kenmerkt full-size luxe sedans en is van 1977 tot heden op de markt geweest. De BMW M760 maakt deel uit van de 6e generatie van deze serie. Wat meer is, de M760 is in productie van 2016 tot heden.

Bovendien wordt de BMW M760 geleverd met twee carrosserie-opties, dat zijn de G11 of korte wielbasis en de G12 voor de lange wielbasis. Daarnaast zal de BMW M760Li de laatste auto uit de BMW serie zijn met een V-12 motor. De BMW M760 is uitgerust met een krachtige 6,6-liter N74 V12 twin-turbo motor.

Kenmerken van de BMW M760i

Uiterlijk

Qua uiterlijk straalt de BMW M760i luxe en weelde uit. Het elegante design trekt de aandacht als deze luxe sedan over de straat of snelweg rijdt. Enkele opvallende kenmerken zijn ceriumgrijze accenten, 20-inch wielen, een grote grille en elektrisch inklapbare, verwarmbare buitenspiegels.

Ook het interieur van de BMW M760i is van topklasse, met veel luxe en hightech voorzieningen. Daarnaast is de BMW M760i ook veilig en beschikt hij over functies als dodehoek-bewaking, waarschuwing bij onbedoeld verlaten van de rijstrook, bandenspanningsmeter, achteruitrijcamera en nog veel meer.

  Veelvoorkomende problemen met de BMW 520d

Prestaties

De BMW M760i mag dan een full-size luxueuze sedan zijn, hij presteert voortreffelijk. Dat is te danken aan de krachtige 6,6-liter twin-turbo V12-motor. Bovendien is hij standaard uitgerust met een automatische 8-versnellingsbak en een vierwielaandrijving. Met zo’n krachtige motor levert deze auto tot 600 pk en 627 lb-ft koppel.

Comfort en laadruimte

Als het op comfort en entertainment aankomt, biedt de BMW M760i ze ruimschoots. Ondanks dat het een vijfzitter is, is deze auto echt ruim en comfortabel. Dankzij zijn grote cabine en grote laadruimte. Bovendien biedt hij uitstekende beenruimte op de voorstoelen en achterbank. Dus, ongeacht de lengte van de passagiers, ze zullen comfortabel zitten.

Bovendien is hij uitgerust met tal van top-interieurkenmerken die hem boven de meeste van zijn rivalen plaatsen. Hij heeft lederen zetels, een zonnedak, een lederen stuurwiel, climate control, een verwarmd stuurwiel, zetelgeheugen, cruise control, telematica, kuipstoelen, houtnerf interieurbekleding, en nog zoveel meer.

Hij wordt ook geleverd met een ruime kofferbak, zodat de eigenaar veel bagage kan meenemen als hij op reis gaat of gaat picknicken. Hij heeft een totaal van 18,2 kubieke meter ruimte.

Brandstofefficiëntie

De BMW M760i is een van de minst zuinige wagens op de markt. Dit komt omdat het wordt geleverd met een EPA rating van 13 mpg in de stad, 20 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 16 mpg. Wanneer u zijn beoordeling vergelijkt met zijn belangrijkste concurrenten, zult u merken dat het de minst efficiënte auto is.

  Wat is het verschil tussen de BMW X7 en X8?

Mercedes-Benz S-Klasse heeft een EPA-rating van 21 mpg in de stad, 30 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 24 mpg. Aan de andere kant, de Audi A8 heeft een EPA-rating van 19 mpg in de stad, 27 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 22 mpg.

Prijs

De BMW M760i is een van de duurste luxe sedans op de markt. Hij heeft een basisprijs van 157.800, dat is meer dan de Mercedes-Benz S-Klasse op 112.150 dollar, en Audi A8 op 87.600 dollar. Hoewel de M760i krachtiger is dan zijn concurrenten, bieden ze meer luxe en hightech functies.

FAQ

Is de BMW M760i het kopen waard?

De BMW M760i is het kopen waard als u een stijlvolle, comfortabele, ruime, krachtige en technologisch geavanceerde auto wenst. Maar voor wie een betaalbare, betrouwbare en zuinige executive sedan wenst, is de BMW M760i niet de ideale auto.

Hoe lang gaat de BMW M760i mee?

De BMW M760i wordt geleverd met een zeer betrouwbare motor. Dus, als de motor goed wordt onderhouden, zal hij meer dan 200.000 mijl meegaan. Het onderhoud is echter vrij duur, maar het is het waard omdat het de kans verkleint dat de auto ernstigere problemen ontwikkelt.

Houdt de BMW M760i zijn waarde?

Nee, de BMW M760i houdt zijn waarde niet goed vast. Zijn belangrijkste concurrent, de Mercedes-Benz S-Klasse houdt zijn waarde beter. In tegenstelling tot de BMW M760i die over een periode van 5 jaar 72,6% in waarde daalt, daalt de Mercedes-Benz S-Klasse met 67,1%. De kans is dus groot dat een BMW M760i die dit jaar ongeveer $157.800 kost, over 5 jaar onder de $40.000 wordt verkocht.

  2022 BMW X5 VS Tesla Model Y - Wat is beter?

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M760i?

Investeren in zo’n dure en luxueuze wagen is een enorm offer. Als gevolg daarvan is het belangrijk te weten wat uw auto in de toekomst kan overkomen, omdat u dan weet hoe u uw auto moet onderhouden als dat nodig is. Enkele van de meest voorkomende problemen die BMW M760i gebruikers zouden moeten weten zijn motorstoringen, defecte deursloten, lage oliedruk, defecte airconditioning, verlies van remkracht, en nog veel meer.

Hoe snel is de BMW M760?

De BMW M760 is dan wel geen sportwagen, maar hij presteert wel zo. Dankzij de krachtige 6,6-liter twin-turbo V12 gasmotor die een maximum van 600 pk en 627 lb-ft koppel levert. Daarmee heeft de BMW M760i een topsnelheid van 189, terwijl de BMW M760Li een topsnelheid van 196 mph heeft. Bovendien accelereren beide auto’s van 0 naar 60 in 3,6 seconden.

Samenvatting

De BMW M760i behoort tot de beste full-size luxe BMW sedans op de markt. Het is een goede auto, want hij biedt uitstekende rijeigenschappen, uitstekende prestaties, een top cabine, high-tech functies, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, en een soepele rit.

De BMW M760i is echter niet erg betrouwbaar en heeft een aantal problemen. Bovendien is hij duur in onderhoud en heeft hij een laag brandstofverbruik. Over het geheel genomen is het een leuke auto met een sportieve uitstraling en veel luxe kenmerken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts