Veel voorkomende problemen met Citroën Berlingo

Citroën Berlingo problemen

De Citroën Berlingo is een van de langst bestaande Citroën modellen, want hij werd voor het eerst geïntroduceerd in het midden van de jaren 1990 en is sindsdien continu in productie geweest. De Citroën Berlingo is een grotere MPV (multi-purpose vehicle) die meestal wordt gebruikt voor ofwel personenvervoer ofwel vervoer in de commerciële versie, aangezien deze in beide richtingen beschikbaar zijn.

De betrouwbaarheid van de Citroën Berlingo is beter dan die van sommige Citroën-modellen, maar wordt nog lang niet als een betrouwbare auto beschouwd. De Berlingo heeft last van een grote verscheidenheid aan problemen, waarvan vele echt duur kunnen zijn om te repareren. Als u er echter goed voor zorgt, is de kans groot dat beide versies van de Berlingo u heel lang van dienst zullen zijn.

Om te beginnen hebben de meest voorkomende problemen met de Berlingo te maken met de ophanging, de elektronica, de uitrusting, de motor en vaak ook de besturing/uitlijning. Al met al, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Citroën Berlingo, zorg dan voor een grondige inspectie vóór de aankoop, want dat is de enige manier om er zeker van te zijn dat de auto het overwegen waard is.

De reden waarom de Berlingo tientallen jaren is blijven bestaan, is dat mensen geneigd zijn ze te kopen. Deze Citroën-modellen zijn niet noodzakelijkerwijs de populairste Citroën-modellen, althans niet wat de meeste mensen denken. Maar ze zijn echt populair over de hele wereld, behalve in Noord-Amerika, waar je ze niet kunt kopen.

Citroën Berlingo – Ophangingsproblemen

De Berlingo heeft vaak last van allerlei problemen met de ophanging, maar de nieuwere modellen lijken het in vergelijking een stuk beter te doen. De voorste veerpoten zijn een zwak punt voor veel Berlingo-modellen en gaan relatief vaak stuk. De enige manier om dit probleem op te lossen is het vervangen van de veerpoten en hopen dat de problemen zich niet snel meer zullen voordoen.

  Veelvoorkomende problemen met Citroën C4 Aircross

Eigenaren hebben ook problemen gemeld met de schroefveren, die het ook kunnen begeven en ook vervangen moeten worden. Het goede nieuws is dat u heel gemakkelijk vervangende ophangingscomponenten voor de Berlingo kunt vinden, maar het slechte is dat dit niet iets is wat u zelf kunt doen, omdat ophangingsreparaties gespecialiseerde apparatuur vereisen om ze veilig uit te voeren.

Citroën Berlingo – Elektrische problemen

De Citroën Berlingo heeft ook de neiging om te lijden aan een breed scala van elektrische problemen die echt gemeenschappelijk zijn met een heleboel andere Citroën modellen. Het is bekend dat het airco systeem faalt omdat de pomp die de lucht regelt stroom kan verliezen, wat gerepareerd of vervangen moet worden. Veel eigenaren hebben verklaard dat er water in de zekeringkast kan komen, waardoor alle waarschuwingslampjes kunnen gaan branden en de auto helemaal niet meer start.

Andere elektrische problemen die typisch zijn voor veel generaties Berlingo, hebben te maken met de elektrische ramen die het vaak begeven, maar vooral bij oudere modellen. U moet ook letten op condenserende koplampen en problemen met de telefoonverbinding in de auto bij nieuwere Berlingo-modellen.

Citroën Berlingo – Motorproblemen

De 1.6L dieselmotor is erg populair bij de Citroën Berlingo, maar hij heeft wel last van krakende en puffende geluiden. Krakende geluiden worden meestal veroorzaakt door falende rolgordels die het op een gegeven moment begeven. Piepende geluiden worden meestal veroorzaakt door defecte injectoren in de motor zelf.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C4 Picasso

De enige manier om deze plofgeluiden te herstellen is door de injectoren helemaal te vervangen, wat vaak duur kan zijn. Het is echter altijd beter om alle injectoren in één keer te vervangen, omdat u er dan zeker van bent dat u gedurende langere tijd geen storingen aan de injectoren zult krijgen.

Citroën Berlingo – Uitrustingsproblemen

Problemen met de uitrusting van de Berlingo houden vaak verband met het binnendringen van water in de auto als gevolg van slechte afdichtingen rond het dak en mogelijk zelfs rond de deuren. Als water de dakantenne heeft beschadigd, moet u deze zo snel mogelijk vervangen, omdat water enorme schade kan aanrichten als het in contact komt met de elektronica in de auto.

De schuifdeuren van zowel de nieuwe als de oudere Berlingo-modellen staan erom bekend dat ze het begeven, omdat de deurvergrendeling niet de meest duurzame op de markt is. Ook de handgrepen van de binnendeuren vallen er na verloop van tijd af en moeten dus worden vervangen.

Citroën Berlingo – Problemen met de stuurinrichting

Veel eigenaren hebben geklaagd over het feit dat het stuurwiel van de Citroën Berlingo niet rechtdoor wil. Dit kan relatief eenvoudig worden verholpen door een paar bouten los te draaien en het stuurwiel in de juiste stand te zetten. Dit kan op de lange termijn leiden tot ongelijke slijtage van de banden en ophanging en daarom moet u dit zo snel mogelijk verhelpen.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën DS4

FAQ Sectie

Is de Citroën Berlingo een bestelwagen?

De Citroën Berlingo is verkrijgbaar als bestelwagen of als MPV, wat betekent dat hij zowel een bestelwagen als een monovolume kan zijn. De Berlingo bestelwagen is een zeer populaire bedrijfswagen voor bedrijven van alle soorten en maten, terwijl de Berlingo MPV vooral populair is bij grotere gezinnen die op zoek zijn naar comfort, veiligheid en gebruiksgemak zonder een enorm prijskaartje.

Moet ik een Citroën Berlingo kopen?

Als u een niet te dure bedrijfswagen of monovolume wilt kopen, is de Berlingo een goede keuze. Aan de andere kant, als u nog nooit in dit soort auto’s hebt gereden en u niet echt van het uiterlijk houdt, zult u de Berlingo ook niet leuk vinden.

De Berlingo is een auto ontworpen voor wie functie belangrijker vindt dan vorm, en daarom zult u hem meestal zien rijden door gezinsleden of werkende mensen, niet door iemand die van auto’s op zich houdt.

Welke auto’s concurreren met de Citroën Berlingo?

De meeste Citroën Berlingo modellen worden verkocht in Europa, waar de Berlingo moet concurreren met de Peugeot Partner en de Opel/Opel Combo Cargo. De populairste auto’s in dit segment zijn echter de Ford Transit Connect, de VW Caddy en de Renault Kangoo omdat deze drie de felste concurrenten zijn in dit specifieke segment.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts