Veelvoorkomende problemen met de BMW i8

BMW i8 Problemen

Met zijn kleinste interne verbrandingsmotor was de BMW i8 meer een showcase dan een sportwagen. Bovendien was het ’s werelds eerste in serie geproduceerde auto die was uitgerust met innovatieve laserkoplampen. Maar zoals alle auto’s had ook de BMW i8 met diverse problemen te kampen.

Maar wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW i8? De BMW i8 heeft te maken met problemen als brandstoflekkage, een defecte sensor, airbag-problemen, oververhitting van de motor, grote deuren en elektrische problemen. Over het algemeen was de BMW i8 een prima auto met weinig vervuiling omdat het een plug-in hybride auto is.

Wat zijn de veel voorkomende problemen met de BMW i8?

Brandstoflek

Een van de veel voorkomende problemen van de BMW i8 is een brandstoflek. Dit probleem ontstaat doordat een bout die wordt gebruikt om een massakabel tussen de tank en het chassis van de auto aan te sluiten, tijdens de fabricage niet is gelast zoals nodig. Hierdoor kan de brandstoftank een brandstoflek veroorzaken.

Wat beangstigend is, is dat als er een ontstekingsbron is, een brandstoflek tot brand kan leiden. Merk op dat dit probleem vaker voorkomt bij de 2014 BMW i8 modellen geproduceerd tussen 16 mei 2014 ad 16 september 2014. Er werd gemeld dat meer dan 223 BMW i8’s dit probleem hadden en sommige werden teruggeroepen.

Grote deuren

De vlinderdeuren van de BMW i8 zijn strak en stijlvol, maar ze kunnen ook een enorm probleem zijn, vooral als het gaat om parkeren in openbare parken met minimale ruimte om te manoeuvreren. De meeste BMW i8 eigenaren hebben geklaagd over problemen met het openen van de vleugeldeuren, omdat ze veel ruimte nodig hebben.

  2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne - Wat is beter?

Dus als u van plan bent de i8 in een parkeergarage te parkeren, bent u wellicht gedwongen om aan het einde van de rij te parkeren, zodat u de deur gemakkelijk kunt openen.

Elektrische problemen

Een ander veel voorkomend probleem bij de meeste BMW i8s zijn elektrische problemen. Merk op dat de meeste elektrische problemen waar BMW i8 eigenaars mee te maken krijgen, gelinkt zijn aan de hoogspanningsbatterij van de BMW i8. Wanneer deze problemen zich voordoen, gaan de waarschuwingslampjes branden. Echter, niet alle BMW i8s hebben dit probleem, aangezien het slechts een select aantal modeljaren betreft.

Airbag probleem

Dit probleem komt vaak voor bij BMW i8s die een ongeluk hebben gehad. Als uw auto in een ongeval was en de codes niet worden gereset, dan zult u airbag problemen hebben. Merk op dat de foutcodes die komen op veroorzaken de veiligheidsgordels te vergrendelen en de airbags te mislukken. U zult dit probleem moeten corrigeren door een airbag module reset te doen.

Defecte sensor

De sensor van de motorkoelvloeistoftemperatuur is een essentieel onderdeel van uw motor. Dus, als het beschadigd, versleten, of gebroken is, kan het verschillende problemen veroorzaken. Enkele tekenen van een slechte sensor zijn waarschuwingslampjes die gaan branden, slechte motorprestaties en oververhitting van de motor.

Als u ontdekt dat u een defecte motorkoelvloeistoftemperatuursensor hebt, moet u deze zo snel mogelijk vervangen om verdere problemen te voorkomen.

Oververhitting van de motor

Het is belangrijk om uw motor in de gaten te houden om een langere levensduur van uw auto te garanderen. Met dat gezegd, motor oververhitting is een ander veel voorkomend probleem dat BMW i8 gebruikers moeten klaar zijn om geconfronteerd te worden. Enkele redenen waarom de motor van de BMW i8 oververhit kan raken zijn een lek in de koelvloeistof, een defecte thermostaat of een defecte radiateur.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - wat is beter?

Zorg ervoor dat u de slechte onderdelen vervangt om verdere schade aan uw motor te voorkomen. Als de motor te lang oververhit raakt, kan hij afslaan of defect raken, wat uiteindelijk duur kan uitvallen.

FAQ

Is de BMW i8 een betrouwbare auto?

BMW staat bekend als een van de minst betrouwbare auto’s op de markt. De BMW i8 is echter behoorlijk betrouwbaar, want hij registreert een paar problemen. Desalniettemin is het bezit van deze auto nog steeds een uitdaging omdat de kosten voor reparatie, onderhoud en reserveonderdelen vrij hoog zijn.

Hoe lang is de levensduur van de accu van de BMW i8?

Hoewel BMW een standaardgarantie van drie jaar en onbeperkte kilometers op de auto geeft, is de hoogspanningsbatterij voor 8 jaar of 100.000 mijl gedekt. Dus, de BMW i8 batterij gaat meer dan 8 jaar mee, maar zal niet meer zo krachtig zijn als voorheen na meer dan 100.000 mijl te hebben gereden.

Is het duur om een BMW i8 te onderhouden?

De BMW i8 is een van de meest betrouwbare BMW modellen op de markt. Toch is hij duur in reparatie en onderhoud door de kostbare onderdelen en hoge onderhoudskosten. Bovendien moeten sommige onderdelen uit Duitsland komen, wat de kosten kan opdrijven. Over het geheel genomen is het een van de goedkoopste plug-in hybride auto’s om te onderhouden.

Gemiddeld kost het onderhoud van de BMW i8 u ongeveer 979 dollar. Dit kan echter variëren naargelang het model, het bouwjaar, de leeftijd en de locatie.

  Veelvoorkomende problemen met BMW 523i

Hoeveel kilometer gaat een BMW i8 mee?

De BMW i8 kan meer dan 150.000 mijl meegaan. Het is echter belangrijk te weten dat de hoogspanningsbatterij minder krachtig wordt nadat de wagen 100.000 mijl heeft afgelegd. Dus tussen 100.000 en 150.000 mijl moet u mogelijk de batterij vervangen om de auto op elektriciteit te laten rijden.

Hoeveel kost het om een BMW i8 batterij te vervangen?

De kostprijs voor het vervangen van de BMW i8 plug-in hybride hoogspanningsbatterij ligt tussen $2.677 en $3.020. Afgezien van de initiële kosten, heeft het ook een vervangingskost van tussen de $1.320 en $1.665. Ten slotte zullen onderdelen u ongeveer $1.355 kosten. Merk op dat deze kosten niet inclusief belastingen of vergoedingen zijn. Bovendien variëren ze afhankelijk van het modeljaar van uw BMW i8.

Conclusie

Ondanks dat de BMW i8 met verschillende problemen te maken heeft, kunnen de meeste worden verminderd of voorkomen door goed voor uw auto te zorgen. Zorg ervoor dat u zich houdt aan de door de fabrikant aanbevolen onderhoudsbeurten. Los problemen bovendien op tijd op om te voorkomen dat ze escaleren en eindigen met kostbare reparaties.

Over het geheel genomen is de BMW i8 een mooie en luxueuze auto met top-notch functies. Hij spaart ook het milieu, want hij stoot niet veel gassen uit in de atmosfeer, omdat het een plug-in hybride auto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts