Veelvoorkomende problemen met Mercedes W204

De W204 Mercedes C-Klasse vertegenwoordigt een keerpunt in de levensloop van de Mercedes C-Klasse, want het was de allereerste C-Klasse die een grondig gemoderniseerde rijervaring bood met een enorme verandering in het design, het eerste bruikbare infotainmentsysteem met Mercedes-scherm, en met het allereerste scherm dat in het combi-instrument was ingebouwd.

Dit betekent dat de W204 een van de grootste sprongen is die Mercedes tussen twee verschillende modelgeneraties heeft gemaakt. Dit betekent ook dat zulke grote sprongen vaak een prijs hebben, en dat is betrouwbaarheid. De meest voorkomende problemen met de W204 hebben te maken met de stuurinrichting, roest, allerlei soorten lekken, motorproblemen en af en toe een elektrisch probleem.

De W204 is verkrijgbaar in veel verschillende motorconfiguraties die ook zowel RWD en AWD varianten omvatten. De W204 is nu een relatief oude auto, wat betekent dat hij de juiste zorg nodig heeft als je wilt dat hij zo lang mogelijk meegaat.

Al met al is de W204 een relatief betrouwbare auto, terwijl hij ook goedkoper in onderhoud is dan de meeste Mercedes modellen. Dit is de reden waarom de W204 is nog steeds een echt populaire gebruikte auto optie. Echter, omdat hij tegenwoordig zo goedkoop te krijgen is, doen veel mensen geen moeite om hem goed te onderhouden.

Mercedes W204 stuurinrichting problemen

De W204 staat bekend om allerlei problemen met de stuurinrichting, zoals knarsende geluiden, afslaan van het stuurwiel, blokkeren van het stuurwiel, en mogelijk zelfs een verlies van de stuurbekrachtiging. Deze zijn nog duidelijker bij het nemen van een bocht, wat betekent dat problemen zoals deze nauwelijks onopgemerkt kunnen blijven.

  Beste kleine Mercedes sedan

De meest voorkomende oorzaak van dit soort problemen is een defecte stuurbekrachtigingspomp die de neiging heeft om lekken te ontwikkelen. Lekken zoals deze beginnen meestal geleidelijk maar zijn gemakkelijk merkbaar wanneer u problemen met de stuurinrichting begint te ondervinden.

Mercedes W204 roestproblemen

De W204 is nu een auto van 15 jaar oud, wat betekent dat veel van deze auto’s problemen met roest beginnen te krijgen. Hoewel Mercedes uitgebreide roestbeschermingsgaranties en pakketten aanbiedt, spelen deze alleen een rol als de auto niet zo oud is als de W204 en als u uw auto altijd direct bij een dealer heeft onderhouden.

Roestplekken verschijnen meestal op plaatsen zoals de achterklep, het onderste deel van de deuren, onder de auto, in de wielkuipen, en rond de ramen. Deze zijn moeilijk te repareren zodra ze beginnen te verspreiden, maar als je in staat bent om ze vroeg genoeg te vangen, bent u in staat om ze te herstellen zonder al te veel problemen.

Mercedes W204 lekkageprobleem

Gebruikte Europese luxe auto’s zijn bekend dat veel olie verbruiken, en een van de redenen waarom dat gebeurt is omdat ze ook de neiging om te lekken. De meest voorkomende lekken worden geassocieerd met de olie en soms zelfs de brandstof zelf. Als dit inderdaad gebeurt, zult u waarschijnlijk de “O”-ring moeten vervangen, die na verloop van tijd verslechtert.

De W204 staat ook bekend om brandstoflekken als gevolg van defecte brandstoffilters. Deze worden meestal veroorzaakt door vuile brandstof als het filter verstopt raakt in een vroeg stadium. Als u dit probleem niet vroeg oplost, zult u waarschijnlijk op een bepaald punt een brandstoflek ervaren.

  2022 Mercedes GLA vs BMW X1

Mercedes W204 motor problemen

De W204 biedt veel verschillende motor opties, beginnend met 4-cilinder motoren en oplopend tot turbocharged V8’s met meer dan 500pk. De meeste van deze motoren zijn betrouwbaar, zelfs na een groot aantal kilometers, maar ze zijn niet zonder fouten. Het meest voorkomende motor-gerelateerde probleem van de W204 is een gebrek aan vermogen.

Dit is meestal te wijten aan een verstopt brandstoffilter of een defecte krukas-sensor. Sommige eigenaars hebben ook lage luchtcompressie, defecte bougies, defecte injectiepompen, en MAF problemen als mogelijke oorzaken van dit probleem gemeld.

Mercedes W204 elektrische problemen

De W204 heeft ook de neiging om soms problemen te ondervinden met verschillende elektrische systemen zoals buitenverlichting, binnenverlichting, en veel van de in-car systemen en accessoires. Deze zijn niet meer dan een hoofdpijn omdat ze geen ernstige problemen veroorzaken, hoewel ze uiterst vervelend zijn.
Modellen met een hogere kilometerstand hebben de neiging om deze vaker te hebben, dus zorg ervoor dat u op zoek gaat naar een relatief lage kilometerstand als u geïnteresseerd bent in het kopen van de W204.

FAQ Sectie

Welke Mercedes W204 motor is het meest betrouwbaar?

Volgens vele online bronnen is de M272 benzinemotor de meest betrouwbare W204 motor die u kunt kopen, althans voor zover het benzinemotoren betreft. De M272 komt in drie verschillende displacements, de 2.5L 4-cilinder, de 3.0L 4-cilinder, en de 3.5L 4-cilinder.

Dit betekent dat de 2007-2009 C230, 2007-2009 C280, en de 2009-2011 C300 modellen zijn degenen om te krijgen. Deze motoren zijn ontworpen om een zeer lange tijd mee te gaan zonder grote revisies, wat betekent dat zelfs exemplaren met een hoge kilometerstand nog mee zouden moeten kunnen gaan.

  Wat is de krachtigste Mercedes?

Is de Mercedes W204 een betrouwbare auto?

Als u een goed onderhouden exemplaar met een lage kilometerstand vindt en hem goed onderhoudt, is de W204 C-klasse inderdaad een heel betrouwbare auto. Veel Mercedes auto’s worden voortdurend bekritiseerd als zijnde onbetrouwbaar, maar de realiteit is dat de meeste mensen zich niet realiseren dat ze gebouwd zijn om onderhouden te worden.

Een Mercedes is veel complexer in vergelijking met een Toyota of een Subaru, wat betekent dat er gewoon veel te veel onderdelen zijn die waarschijnlijk zullen falen als ze niet goed worden onderhouden. De W204 is dus een betrouwbare auto, maar alleen als u hem goed onderhoudt.

Is de Mercedes W205 beter dan de W204?

De Mercedes W205 is een veel nieuwere en mooiere versie van de W204, wat betekent dat het inderdaad een betere auto is. De W205 is nog steeds min of meer een hedendaagse Mercedes, aangezien de W206 C-Klasse pas een paar maanden geleden is uitgebracht. Als zodanig is de W205 een duidelijke upgrade ten opzichte van de W205.

De W206 C-Klasse vertegenwoordigt een nog hoger niveau van verfijning in vergelijking met de twee vorige generaties, wat betekent dat de W206 een klasse apart is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts