2022 Mercedes GLA vs BMW X1

De Mercedes Benz GLA is eigenlijk een A-klasse op stelten, wat betekent dat het onlangs een complete revisie kreeg die eindelijk zowel de A-klasse en de GLA SUV hun Mercedes badge waardig maakte. De oudere A-Klasse was een beetje een mixed bag omdat het ontbrak aan zowel luxe en comfort, wat betekende dat het niet aan de taak was.

Het segment van de luxe kleine/subcompacte SUV’s is ongelooflijk competitief en populair, en daarom doen autoconstructeurs hun best om indrukwekkende auto’s aan te bieden die niet duur zijn. De BMW X1 nadert het einde van zijn levenscyclus en moet binnenkort worden vervangen, maar het is nog steeds een concurrerende SUV die kan worden gekocht voor aanzienlijke kortingen.

De Mercedes Benz GLA is dan ook een betere optie dan de X1, omdat hij een meer futuristische en luxueuze ervaring biedt. Zowel de styling van het interieur als die van het exterieur zijn veel beter uitgevoerd en de rijervaring is ook verfijnder en meer premium.

De BMW X1 is nog steeds een heerlijke SUV voor wie op zoek is naar meer passagiers- en laadruimte en een interieur dat intuïtief is en waar je gemakkelijk aan kunt wennen. De X1 is nog steeds competitief als het gaat om de rijervaring en biedt een meer dynamische ervaring als hij is uitgerust met de juiste uitrusting.

2022 Mercedes Benz GLA – Een enorme upgrade ten opzichte van het oude model

De 2022 Mercedes Benz GLA begint bij $36.230 voor de GLA 250 uitgerust met een 2.0l inline 4-cilindermotor die 221pk en 258lb-ft aan koppel levert. Als u $2000 extra betaalt, kunt u upgraden naar het 4MATIC-model, dat AWD omvat en de GLA beter bestand maakt tegen slechte weersomstandigheden.

  Beste olie voor Mercedes dieselmotoren

U kunt ook kiezen voor de topmodellen van AMG, maar die kosten vaak meer dan $55.000. De GLA ziet er zowel van binnen als van buiten indrukwekkend uit en als u van de elegantie van Mercedes houdt, dan is de GLA de auto voor u. Een van de meest in het oog springende kenmerken van de GLA is het futuristisch ogende interieur met twee grote schermen.

Wil je echter dat die schermen er allebei zo goed mogelijk uitzien, dan moet je flink wat geld neertellen, want het standaardsysteem ziet er nogal treurig uit. De GLA biedt ook niet de beste passagiersruimte in zijn klasse en de laadruimte is zelfs met afstand de slechtste in zijn klasse.

De GLA rijdt comfortabel en met een uitstekende geluidsisolatie. Het maakt niet uit voor welk uitrustingsniveau je gaat, je profiteert van comfort in zijn klasse.

2022 BMW X1 – Bijna aan het einde van zijn levenscyclus

De 2022 BMW X1 kost 35.400 dollar voor het 28i-model met een 2,0-liter viercilinder-in-lijnmotor die goed is voor 228 pk en een koppel van 258 Nm. Voor 2000 dollar kunt u upgraden naar de xDrive-variant met AWD, waardoor de X1 qua vermogen en motorkeuze min of meer gelijk is aan de GLA.

U kunt ook kiezen voor de topmodellen van BMW M, die kunnen wedijveren met de AMG-modellen van Mercedes. Zoals eerder gezegd, is de huidige generatie van de BMW X1 een van de oudste huidige BMW modellen die beschikbaar zijn en is toe aan een complete revisie dit jaar of het volgende.

  Hebben BMW's veel problemen?

Dit betekent niet dat de X1 archaïsch aanvoelt, want hij biedt nog steeds een fris exterieurdesign, ook al begint het interieurdesign zijn leeftijd een beetje te tonen. Als u niet houdt van uitgebreide infotainmentsystemen met aanraakscherm en een gebrek aan knoppen, dan is de X1 de auto voor u.

De X1 is nog steeds een ruimere SUV, zowel wat de passagiersruimte als wat de laadruimte betreft. De M Sport modellen voelen het meest dynamisch aan, zonder overheersend te zijn. Het is een meer dynamische optie, maar het kan niet tippen aan de GLA voor zowel on-road elegantie en comfort.

Conclusie – De Mercedes Benz GLA is een betere auto

Dankzij een nieuwer platform met alle hedendaagse luxe- en comfortvoorzieningen verslaat de Mercedes Benz GLA de BMW X1 in de meeste segmenten, vooral als het gaat om wenselijkheid, luxe en comfort.

De GLA ziet er 21e-eeuws uit en voelt ook zo aan, terwijl de X1 wel een auto uit het vorige decennium lijkt. Dat wil niet zeggen dat de X1 een slechte auto is, maar hij kan gewoon niet tippen aan de GLA. De vorige generatie van de GLA kon niet concurreren met de BMW X1, maar de huidige generatie verslaat de X1 zeker op de meeste gebieden.

BMW zal waarschijnlijk dit jaar of het volgende jaar een gloednieuwe X1 uitbrengen, die het gat tussen deze twee op de meeste gebieden moet dichten. Tot die tijd is de GLA de beste.

  4MATIC vs 4MATIC Plus - verschil, voordelen en nadelen

FAQ Sectie

Is de Mercedes Benz GLA een efficiëntere auto dan de BMW X1?

Zowel de BMW X1 als de Mercedes Benz GLA hebben indrukwekkende motoren die op bijna elk gebied, inclusief efficiëntie, tegen elkaar opgewassen zijn. De X1 is goed voor 24 MPG in de stad en 33 MPG op de snelweg, terwijl de GLA goed is voor 24 MPG in de stad en 34 MPG op de snelweg.

Dit betekent dat deze twee vrijwel identiek zijn wat betreft brandstofefficiëntie en het grootste verschil ligt in hoe u de auto rijdt.

Is de Mercedes Benz GLA een veiligere auto dan de BMW X1?

Zowel de BMW X1 als de Mercedes Benz GLA bieden indrukwekkende veiligheidsscores, want beide zijn beoordeeld met een veiligheidsscore van 5 sterren. Dit betekent dat ze passieve en actieve softwarematige veiligheidsvoorzieningen combineren die zorgen voor veiligheid van topniveau.

Ook hier zijn de verschillen marginaal, zodat je gerust kunt zeggen dat ze allebei even veilig zijn.

Is de Mercedes Benz GLA een betrouwbaardere auto dan de BMW X1?

Volgens enkele geloofwaardige bronnen zoals J.D. Power lijkt de BMW X1 inderdaad iets betrouwbaarder te zijn. Ook hier zijn de verschillen marginaal, maar de meeste bronnen geven een licht voordeel aan de X1. Dat is ook wel te verwachten, want de huidige generatie van de X1 is al een tijdje op de markt.

Al met al zijn ze allebei bovengemiddeld betrouwbaar, zeker in vergelijking met hun voorgangers.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts