Volvo C70 – Alles wat u moet weten

De Volvo C70 is een 2-deurs luxe coupé/convertible die in twee verschillende generaties is gemaakt. De eerste generatie van de C70 was verkrijgbaar van 1996 tot 2005 als coupé of als soft-top cabriolet. De tweede generatie van de C70 was van 2006 tot 2013 verkrijgbaar als cabriolet met intrekbare hard-top.

De C70 is verkrijgbaar met een paar verschillende motoropties op een vertrouwd Volvo inline 5-cilinder motorplatform. De C70 wordt geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak voor zowel de oudere als de nieuwere generatie en een automaat voor de tweede generatie C70.

De eerste generatie C70 is een fraai ogende cruiser, want hij vertegenwoordigt een designtijdperk dat niet meer aanwezig is op de huidige markt. De tweede generatie van de C70 ziet er een stuk moderner uit en is een van de meest Volvo-uitziende Volvo sedans ooit.

Betrouwbaarheid: de C70 is degelijk, maar er zijn een paar punten die de moeite waard zijn om over te praten. Wat de waarde betreft, bieden zowel de eerste als de tweede generatie van de C70 een tijdcapsule-ervaring voor niet al te veel geld, terwijl de praktische bruikbaarheid enigszins wordt belemmerd door de cabrioversies.

Volvo C70 – De aandrijflijn

De Volvo C70 is leverbaar met een aantal motoren die zijn opgebouwd rond het vertrouwde Volvo 5-cilinder platform. De startmotor is het 2.0L 5-cilinder model met 163pk terwijl de 2.0L ook leverbaar is met 225pk. De volgende motor in het gamma is de 2.3L 5-cilinder met naar keuze 240pk of 245pk. De C70 is ook verkrijgbaar met een 2.4L 5-cilinder met ongeveer 200pk.

De tweede generatie van de C70 is leverbaar met meer motorkeuzes, te beginnen met een 2.4L 5-cilinder met 140pk, een 2.4L inline 5-cilinder met 170pk, een 2.5L 5-cilinder met 230pk, een ontelbaar aantal dieselmotoren met vermogens tussen 136pk en 180pk, maar deze zijn niet allemaal even populair.

  Is Volvo een goede auto om te verkopen?

De C70 is een FWD auto die beschikbaar is met een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak voor de tweede generatie. De C70 is ook een relatief efficiënte auto gezien zijn grootte en leeftijd met sommige modellen die zelfs in staat zijn om bijna 40MPG te halen. Alle beschikbare motoren zijn soepel, verfijnd en naadloos en dat is precies wat u van een cabrioletcruiser verlangt.

Volvo C70 – Ontwerp en chassis

De eerste generatie van de Volvo C70 is redelijk goed verouderd, vooral de coupéversie die de laatste tijd een soort fanclub lijkt te hebben opgebouwd. Grote, snelle coupés hebben er altijd goed uitgezien, maar er zijn niet zo veel mensen die ze willen kopen omdat ze niet zo bruikbaar zijn als een vierdeurs sedan.

De tweede generatie van de C70 is een van de meest Volvo uitziende Volvo’s ooit, wat betekent dat als je iemand bent die houdt van de designtaal van Volvo, je de manier waarop de C70 eruitziet zeker zult waarderen. Het interieur van de tweede generatie C70 is een stuk verfijnder en voorzien van een geavanceerder infotainmentsysteem, terwijl het interieur van de eerste generatie C70 nogal gedateerd is.

Het design en onderstel van de C70 zijn wat aan de dynamische kant, vooral de eerste generatie coupé, terwijl de cabrioletmodellen meer op comfort zijn gericht. Al met al voelt de C70 comfortabel aan en is hij geschikt voor alle soorten rijomstandigheden, maar cruisen is waar deze auto’s over het algemeen in uitblinken.

  Maakt Volvo hybride auto's?

Volvo C70 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Het lijkt erop dat de Volvo C70 niet de meest betrouwbare auto is die Volvo heeft gemaakt, want veel mensen vinden hem tamelijk onbetrouwbaar. De C70 lijkt nogal wat problemen te ondervinden die te maken hebben met de elektronica, de motor en de koeling, de structuur, allerlei problemen met de uitrusting en problemen met de turbocompressor.

De C70 heeft nogal wat defecte systemen die erom bekend staan dat ze de eigendomservaring van de meeste C70-eigenaars verpesten. U moet uw C70 dan ook goed onderhouden, anders zult u veel problemen krijgen lang voordat de auto een hogere kilometerstand bereikt.

Volvo C70 – Waarde en praktische bruikbaarheid

U kunt een gebruikte Volvo C70 kopen tussen de $10.000 en $26.000 voor een meer degelijk model. U kunt een C70 kopen voor nog minder dan $ 10.000, maar die auto’s moeten worden vermeden ten koste van alles. De C70 is een fatsoenlijke waarde auto als het inderdaad werkt zonder grote problemen, dus zorg ervoor dat een goed onderhouden model te kopen als je het wilt.

Praktisch gezien is de C70 relatief ruim voor een cabriolet, maar dat maakt hem nog niet praktisch. De laadruimte wordt gehinderd door het dakmechanisme, terwijl de hoofdruimte met het dak op zijn plaats nogal beperkt is voor langere personen.

FAQ Sectie

Moet ik de Volvo C70 kopen?

De C70 is een nicheproduct, wat betekent dat mensen die er belangstelling voor hebben, dat ook daadwerkelijk zijn. Het kopen van een cabriolet van 20 jaar met twijfelachtige betrouwbaarheid is niet iets waar de meeste mensen in geïnteresseerd zijn, maar als u dat wel bent, zorg er dan voor dat u een model vindt met de nodige onderhoudshistorie en reparatierekeningen.

  Volvo vs. Jaguar: Betrouwbaarheid

De C70 kan een geweldige koop zijn als je je best doet en een goed onderhouden model vindt. De aanschaf van een C70 is echter riskanter dan de meeste Volvo-modellen die er zijn. Al met al, het is aan jou, als je het leuk vindt en je bent bereid om het risico te nemen, de C70 kan een redelijke aankoop zijn.

Waarom is Volvo gestopt met het maken van de C70?

De Volvo C70 is al in 2013 uit productie genomen omdat hij het einde van zijn voorspelde levensduur had bereikt. Volvo heeft geen vervolg gegeven aan de tweede generatie van de C70 omdat de verkopen een beetje ontmoedigend waren. De realiteit is dat mensen niet meer zo geïnteresseerd zijn in grote tweedeurs cabriolets.

Ook tweedeurs coupés in het algemeen worden schaars omdat ze praktisch gezien niet zo zinvol zijn.

Welke generatie van de Volvo C70 is beter?

Volgens de meeste Volvo-fora is de 1e generatie C70 de mooiste van de twee, vooral de coupéversie, terwijl de 2e generatie C70 de voordeligere aankoop is. Veel mensen hebben geklaagd dat de 2e generatie C70 er leuk uitziet, maar echt saai is om te rijden.

De 1e generatie C70 biedt dan ook een meer unieke rijervaring, en de meerderheid van de mensen vindt de eerste generatie C70 dan ook de interessantere aankoop.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts