Wat is de beste Mercedes voor brandstofbesparing?

Mercedes-Benz is populair voor het maken van zeer geavanceerde, verfijnde en luxueuze voertuigen. Helaas staan hun auto’s er ook om bekend veel brandstof te verbruiken, ook al zijn er enkele zuinige modellen.

De Mercedes-Benz C300 is het zuinigste model van Mercedes. Dit voertuig heeft een waardering van 24 mpg in de stad en 35 mpg op de snelweg. Als gevolg daarvan heeft het een totaal van 28 mpg, waardoor het de meest zuinige Mercedes auto op de weg.

Hij wordt op de voet gevolgd door de Mercedes-Benz CLA250 en Mercedes-Benz A220 die ook een brandstofverbruik hebben van 28 mpg. Ondanks dat deze Mercedes modellen zuinig zijn, bieden ze toch luxe kenmerken die ook in andere high-end Mercedes modellen te vinden zijn.

Mercedes-Benz C300

De Mercedes C300 combineert brandstofefficiëntie en kracht, waardoor het een van de meest gewilde zuinige luxe auto’s op de markt is. Hij concurreert gunstig met andere high-end luxe auto’s met een geweldig brandstofverbruik, zoals de BMW 530e en Audi A3. Deze auto kost rond de 41.600 dollar.

Uiterlijk

De auto is beschikbaar in drie verschillende modellen – sedan, coupe, of cabriolet. Onze focus ligt op de Mercedes C300 sedan. Zoals alle auto’s van de driepuntige ster, komt dit toestel met een prachtig uitzicht en luxueuze afwerkingen die klasse uitstralen. Hij heeft een groot exterieur met horizontale LED-verlichting en veel geavanceerde functies.

Het interieur is mooi en luxueus. Het is ook ruim, waardoor de inzittenden op de voorste en achterste stoelen comfortabel zitten. Bovendien heeft hij een panoramisch zonnedak, lederen zetels, een futuristisch ventilatie-uiterlijk en een intuïtief bedieningspaneel. De auto heeft een laadcapaciteit van 12,6 kubieke ft, wat genoeg is om heel wat in op te bergen.

  Welk model Mercedes is het meest betrouwbaar?

Prestaties

De Mercedes C300 wordt geleverd met een 2.0-liter 4-cilinder motor met een negentraps automatische transmissie. Deze bestaat uit een uitstekende 241 pk en 273 lb-ft koppel, waardoor de auto snel is. Hij heeft ook een vierwielaandrijvingssysteem, wat betekent dat hij zich aan verschillende terreinen kan aanpassen. Alles bij elkaar genomen is het een auto die hoge prestaties levert.

Deze prachtige en luxueuze Mercedes heeft slechts 5,6 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren. Hij trekt dus snel op, wat van levensbelang is voor een auto in deze klasse.

Veiligheid

Terwijl u brandstof bespaart op de weg, kunt u rustig rijden in de wetenschap dat deze Duitse auto is uitgerust met tonnen veiligheidsvoorzieningen. Hij beschikt over attentieassistentie, Pre-Safe technologie, een achteruitkijkcamera, zijwindassistentie, actieve remassistentie, anti-diefstal alarmsysteem, geavanceerd bandenspanningscontrolesysteem, en nog veel meer.

Mercedes biedt kopers een aantal extra functies die optioneel in de C300 kunnen worden ingebouwd, waaronder actieve snelheidslimietassistent, intelligent LED-verlichtingssysteem, actieve dodehoekassistent, Pre-Safe Plus, surround view-systeem, actieve rijstrookassistent en waarschuwing voor kruisend verkeer achteraan.

Andere zuinige Mercedes modellen

Als u in plaats van de C300 een andere zuinige Mercedes wilt aanschaffen, zijn hier nog enkele opties.

Mercedes-Benz CLA250

De Mercedes-Benz CLA250 is een andere hoog gewaardeerde luxe auto als het gaat om brandstofbesparing. Deze 2.0-liter motor met 4-cilinder en een negen-traps automatische transmissie heeft een gemiddelde gecombineerde brandstofverbruik van 28 mpg. De EPA schat het op 25 mpg in de stad en 35 mpg op de snelweg.

  Waarom zou ik geen Mercedes kopen?

Deze auto kost ergens tussen de $36.600 en $54.800. Voor deze prijs, het is heel betaalbaar in vergelijking met andere luxe auto’s. Bovendien zal de koper geld besparen op het brandstofverbruik.

Mercedes-Benz A220

Een ander zeer zuinig Mercedes automodel is de Mercedes A220. Net als de Mercedes CL250 heeft ook dit toestel een uitstekende gecombineerde score van 28 mpg (25 mpg in de stad en 45 mpg op de snelweg).

De Benz A220 heeft ook een 2.0-liter motor met 4 cilinders, maar hij heeft een 7-versnellingsbak, in plaats van een 9-versnellingsbak. Hij is ook iets goedkoper dan de CLA250, want zijn vanafprijs ligt rond de 32.800 dollar. Voor een dergelijke prijs, is dit de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare luxe auto met een uitstekende brandstofefficiëntie.

Mercedes GLC 350e 4-Matic

Als u niet van Mercedes sedans houdt maar wel van hun SUV’s, is er ook een voertuig voor u. De Mercedes GLC 350e 4-Matic plug-in hybride is de zuinigste Mercedes SUV op de weg. Wanneer u het hybride systeem van deze krachtige SUV oplaadt, zult u veel brandstof besparen.
Hij beschikt over een 2,0-liter 4-cilinder turbomotor. De EPA waardeert deze SUV met een gecombineerde 68 mpg wanneer opgeladen, wat uitzonderlijk is voor zijn pure kracht en prestaties. Hij kost ongeveer $50.650, maar de prijs varieert naargelang het model en het bouwjaar.

Meer over zuinige auto’s

Welk Duits luxe automerk heeft de zuinigste auto’s – BMW, Audi of Mercedes?

Duitse luxeauto’s worden beschouwd als brandstofverslinders. Hoewel deze bewering vrij waar is, verbruiken niet alle Duitse luxeauto’s veel brandstof. BMW maakt de zuinigste auto’s, maar wordt op de voet gevolgd door Mercedes en tenslotte Audi.

  Wat is de soepelst rijdende Mercedes SUV?

Welke auto is beter voor het brandstofverbruik BMW 530e of Mercedes-Benz C300?

De BMW 530e en Mercedes-Benz C300 behoren tot de zuinigste luxewagens op de markt. Toch is de BMW 530e zuiniger dan de Benz C300. Dat komt omdat hij tot 27 mpg gecombineerd haalt, terwijl de Mercedes C300 tot 28 mpg haalt.

Welke snelheid is het beste voor brandstofbesparing?

Heel snel of heel langzaam rijden kan meer brandstof verbruiken dan u zich kunt voorstellen. Als u brandstof wilt besparen als u naar een afgelegen plaats rijdt, moet u een snelheid tussen 50 en 80 km per uur aanhouden. Hoe sneller u gaat, hoe meer brandstof u verbruikt.

Hoe kan ik mijn brandstofverbruik verbeteren?

Als uw voertuig veel brandstof verbruikt, kunt u toch voor een zuiniger brandstofverbruik zorgen door verschillende dingen te doen. Zo kunt u vlot rijden, de motor afzetten bij stilstand, de wagen vertragen, de juiste motorolie kiezen, de tank regelmatiger reinigen en op de banden van uw wagen letten.

Slotgedachten

De aanschafprijs van een Mercedes-Benz is voor veel mensen niet vriendelijk. Sommige modellen kunnen de forse prijs echter goedmaken door de brandstofkosten te drukken. De Mercedes-Benz C300 is de zuinigste Mercedes op de markt.
Met een gecombineerd brandstofverbruik van 28 mpg, zult u niet de minste moeite hebben met het tanken van uw driepunter. Desondanks geniet u nog steeds van het comfort, de luxe en de vooruitgang die het merk Mercedes biedt. U zult hetzelfde stijlvolle gevoel hebben, maar met een lager brandstofverbruik.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts