Wat is de betrouwbaarste V8-auto?

Een 8-cilinder motor in een V-configuratie, ook wel V8 genoemd, is misschien wel de beste motorconfiguratie die de mens kent, althans wat auto’s betreft. Een goed geconstrueerde V8 kan namelijk zowel goed presteren als comfortabel cruisen. Bovendien kan hij met een druk op de knop zowel luid als stil zijn.

De meeste V8-motoren staan er echter om bekend dat ze meer liefde en zorg nodig hebben in vergelijking met kleinere 6-cilinder en 4-cilinder motoren. Dit komt omdat een V8-motor de neiging heeft krachtiger te zijn, wat op zijn beurt het brandstofverbruik verhoogt en de motor ook wat sneller doet verslijten.

Hoewel dit voor het grootste deel waar is, zijn er een paar echt betrouwbare V8 auto’s die er zijn. De Lexus GS F is een goed voorbeeld van zo’n auto en hetzelfde verhaal gaat op voor de verbluffend mooie Lexus LC 500. De Infiniti Q80 en de Ford Mustang GT zitten er ook niet ver naast.

Hoewel veel mensen geloven dat grote Europese executive V8 sedans slecht zijn als het op betrouwbaarheid aankomt, bewijst de Mercedes Benz S560 u het tegendeel. Als u echter een betrouwbare diesel V8 truck wenst, kijk dan zeker eens naar de Ford Super Duty line-up.

Lexus GS F/Lexus LC 500 – 5.0L N/A V8

Lexus is niet bepaald een merk dat bekend staat om zijn V8-motoren, maar dat zou het wel moeten zijn, want de 5.0L/303 motor die zowel in de GS F als in de LC500 te vinden is, is om verschillende redenen briljant. Om te beginnen is het nog steeds een natuurlijk aangezogen V8, dus de complexiteit van deze motor is veel minder in vergelijking met moderne turbo/twin-turbo V8’s.

  Buick LaCrosse Betrouwbaarheid

Dit betekent dat deze V8 zowel bij het starten als bij vol gas geweldig klinkt. Het beste aan deze motor is echter de betrouwbaarheid, want de 5.0L wordt vaak geplaatst in de top van de huidige meest betrouwbare V8 motoren op de markt. Dit komt niet als een verrassing want hij is tenslotte gebouwd door Toyota/Lexus, en iedereen weet hoe betrouwbaar Lexus/Toyota auto’s zijn.

Infiniti Q80 – 5.6L V8 N/A V8

Infiniti/Nissan biedt nog steeds een natuurlijk aangezogen V8 aan voor hun top-of-the-line producten zoals de Infiniti Q80 SUV. Deze motor heeft altijd een bovengemiddelde betrouwbaarheid gehad, maar volgens vele eigenaars, als u de motor volgens de aanbevelingen van de fabrikant onderhoudt, zou hij gemakkelijk een paar honderdduizenden kilometers mee moeten gaan.

Het is vermeldenswaard dat de Q80 bovenaan staat in de meeste betrouwbaarheidsgrafieken van full-size SUV’s, en een kwaliteitsmotor is van vitaal belang voor dat succes. Infiniti als merk is ook bovengemiddeld betrouwbaar, maar het komt niet in de buurt van Toyota of Lexus.

Ford Mustang – 5.0L N/A V8

Op het moment dat je de drie tot nu toe genoemde V8 motoren bekijkt, valt één ding nogal op. Het zijn allemaal natuurlijk aangezogen motoren. Dat is ook logisch, want N/A V8’s zijn stoer en eenvoudig gebouwd, en geen enkel ander merk omarmt die filosofie zo sterk als Ford.

De 5.0L V8 in de Mustang zou ook een paar honderdduizend kilometer mee moeten gaan zonder al te veel problemen. De motor zelf is ook relatief goedkoop te onderhouden, wat betekent dat als er ooit iets misgaat, het minder zou moeten kosten dan een vergelijkbare V8-motor van een ander merk.

Mercedes S560 – 4.0L BiTurbo V8

Mercedes bouwt de meest betrouwbare V8-motoren van het hele Duitse directietrio, dat blijkt zodra je een blik werpt op de meeste betrouwbaarheidsgrafieken van motoren. Ook al is de VAG 4.0L twin-turbo V8 een uiterst geavanceerde motor, de 4.0L Mercedes krachtbron overtreft hem als het op betrouwbaarheid aankomt.

  Ford Edge betrouwbaarheid

De motor in kwestie is de belangrijkste V8 van de hele Mercedes-familie, dus het is wel te verwachten dat de enige V8-optie redelijk betrouwbaar is. U vindt deze motor in vele Mercedes modellen, zowel in AMG’s als in Maybach versies.

Ford Super Duty – 6.7L Diesel V8

De laatste tien jaar of zo heeft Ford onafgebroken de 6.7L Powerstroke V8 aangeboden voor alle Super Duty F-Series trucks. Het is vermeldenswaard dat de eerste versies van deze motor niet allemaal even betrouwbaar waren, maar Ford is erin geslaagd om ze tot een van de meest betrouwbare vrachtwagenmotoren op de markt te maken op dit moment.

Als u de motor goed onderhoudt, zou u met deze motor gemakkelijk de kaap van 250.000 kilometer moeten overschrijden. Vele online bronnen geloven dat als u deze motor verder goed handhaaft, u gemakkelijk de 300k of zelfs de 400k mijlengrens zou moeten overschrijden.

FAQ Sectie

Worden V8’s binnenkort uit de roulatie genomen?

De auto-industrie evolueert langzaam maar zeker naar een meer duurzame bedrijfsbenadering en het lijkt erop dat dit uiteindelijk het einde zal betekenen voor grote motoren zoals V8, V10 en V12 motoren. V10 motoren zijn al ongelooflijk zeldzaam en naast de VAG 5.2L N/A V10, zijn er geen V10’s meer op de markt.

De vorige generatie van de C63 is uitgerust met een 4.0L BiTurbo V8, maar de nieuwe generatie van de C63 krijgt een miezerige 4-cilinder turbo. Het is duidelijk dat de V8 langzaam uitsterft nu de trend van downsizing en geforceerde inductie zich sneller dan ooit doorzet.

  Bentley Azure Betrouwbaarheid

Waarom zou ik een V8-auto kopen?

Deze vraag wordt steeds relevanter omdat motoren met kleine cilinderinhoud steeds krachtiger en efficiënter worden. Op papier heeft het geen zin om voor een V8 te kiezen tegenover een goed ontworpen 4-cilinder turbomotor of een even goed ontworpen 6-cilindermotor.

Een V8 is echter veel meer dan wat er op papier staat, want het V8-gevoel is niet na te bootsen, hoe geavanceerd een motor met een kleine cilinderinhoud ook kan zijn. Het enige wat u moet doen is een proefrit maken in de V8 waarin u geïnteresseerd bent, en als die u niet overtuigt, moet u geen V8-auto kopen.

Zijn V8-motoren de beste prestatiemotoren?

Alle motormaten hebben hun eigen voor- en nadelen, maar de V8 is misschien wel de beste van allemaal omdat hij in het midden ligt. Een kleinere 4/6 cilindermotor heeft geforceerde inductie nodig om te kunnen presteren zoals een V8 dat doet.

V10- en V12-motoren klinken misschien beter dan een V8, maar ze zijn ongelooflijk zwaar, en hun gewicht is niet goed voor de prestaties. Een fatsoenlijke V8 zoals die in moderne McLaren en Ferrari modellen te vinden is, is dan ook de allerbeste prestatiemotor op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts