Wat zijn de nadelen van een Tesla?

Tesla is zonder twijfel het beste elektrische automerk op de markt. Maar voordat u veel van uw zuurverdiende geld uitgeeft om een Tesla te kopen, moet u de voor- en nadelen kennen. Voordat we kijken naar de voordelen van Tesla, wat zijn enkele van de nadelen van het bezit van een Tesla?

Tesla heeft verschillende nadelen, waaronder hoge initiële kosten, hoge reparatiekosten, degeneratie van de batterij, gebrekkig interieur, gebrek aan servicecentra, degeneratie van de batterij, laag trekvermogen en hoge verzekeringspremie. Het is echter een goed idee om de voors en tegens tegen elkaar af te wegen voordat u beslist of u al dan niet tot aankoop overgaat.

Hier zijn enkele van de Tesla nadelen:

 • Hoge initiële kosten
  De belangrijkste tegenvaller van Tesla auto’s is hun initiële prijs. Daarom beloofde Elon Musk Tesla’s te bouwen die minstens 25.000 dollar kosten. Op dit moment kost de goedkoopste Tesla ongeveer 41.000 dollar, wat vrij hoog is.
 • Gebrek aan servicecentrum
  Een andere uitdaging voor Tesla autobezitters is het gebrek aan servicecentra. Tesla heeft weliswaar servicecentra in het hele land, maar die zijn niet gelijkmatig verdeeld zoals bij andere grote automerken. Bovendien duurt het lang voordat Tesla servicecentra reageren of onderhoud inplannen.
 • Hoge reparatiekosten
  Ook al is Tesla betrouwbaarder dan luxe merken als Mercedes en BMW, de auto kan duurder zijn om te repareren dan zelfs traditionele automerken. Dit komt omdat als u een ongeluk krijgt, u mogelijk veel geld moet betalen om de auto te laten repareren. Bijvoorbeeld, een eenvoudige deuk kost u meer dan $ 7.000.
 • Hoge verzekeringspremie
  Door de hoge kosten van reparatie en onderhoud, samen met het feit dat hij onbetrouwbaar is, zijn de verzekeringspremies van Tesla’s wat hoger. Daarom moet u bereid zijn om meer dan het industriegemiddelde te betalen om uw Tesla te laten verzekeren.
 • Degradatie van de batterij
  Een ander groot nadeel van het bezit van een Tesla is dat de batterij na verloop van tijd degradeert. Als gevolg daarvan verliest u actieradius en moet u een nieuwe accu kopen. Dit komt meer voor in koudere gebieden waar de batterij sneller degradeert.
 • Langere reparatietijd
  Als uw auto een probleem heeft en u moet naar het Tesla service center, kan het zijn dat u dagen of zelfs maanden moet wachten op de reparatie. Ondanks het feit dat Tesla zijn verkoop en autoproductie opvoert, zijn er maar weinig Tesla servicecentra.
 • Nogal gevaarlijk
  Zoals de meeste volledig elektrische auto’s, is Tesla ook stil in gebruik, wat gevaarlijk kan zijn voor de bestuurder en andere automobilisten. Aangezien een andere bestuurder de auto niet hoort naderen tenzij hij hem ziet, kan er op elk moment een ongeluk gebeuren.
 • Gebrekkig interieur
  Wanneer u Tesla vergelijkt met andere luxe automerken zoals Mercedes-Benz, zult u merken dat het interieur van Tesla enigszins tekort schiet. Dus als u een luxueuzer en comfortabeler interieur wenst, is Tesla niet de oplossing.
 • Laag trekvermogen
  Als u graag dingen achter uw auto aansleept, is Tesla geen goede keuze. Dat komt omdat hij een laag trekvermogen heeft. Het enige Tesla-model met een goed trekvermogen is de Tesla Cybertruck.
 • Slechte bouwkwaliteit
  Tesla mag dan populair zijn om zijn technologie, maar de bouwkwaliteit is slecht. Kopers hebben in het verleden geklaagd over gaten in panelen, lakproblemen en rammels. Dit kan ertoe leiden dat u de auto moet terugsturen naar de fabrikant om de problemen te verhelpen.
 • Banden slijten sneller
  Omdat Teslas bestaan uit accupakketten, zijn deze auto’s behoorlijk zwaar. Daardoor kan het zijn dat u na een paar kilometer al banden moet wisselen.
  Is Tesla beter dan BMW?

Wat zijn de voordelen van een Tesla?

 • Prachtige auto
  Tesla produceert enkele van de mooiste voertuigen op de markt. Dat is vooral te danken aan hun minimalistische design, waardoor ze bij veel autoliefhebbers in de smaak vallen.
 • Goed verspreide supercharger stations
  Een van de grootste verkoopargumenten van Tesla is dat ze over de hele wereld goed verspreide superchargerstations hebben. Dit betekent dat mensen die graag reizen onderweg niet gestrand zullen zijn omdat ze hun auto gemakkelijk kunnen opladen.
 • Lage afschrijvingswaarde
  Er zijn veel luxe auto’s die bijna 20% in waarde dalen als ze uit de showroom rijden. Een goed voorbeeld is een BMW. Dit is echter niet het geval bij Tesla, want zelfs een gebruikte Tesla kost veel.
 • Besparing op brandstofkosten
  In tegenstelling tot ICE-auto’s, heeft een Tesla geen brandstof nodig om te rijden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de stijgende of dalende brandstofprijzen, of zelfs over de wachtrijen aan de pomp.
 • Stillere werking
  In tegenstelling tot benzineauto’s zijn Tesla’s zeer stil in gebruik, wat betekent dat u geen last heeft van lawaai als u naar huis rijdt.
 • Veiligheid van het voertuig
  Als het op veiligheid aankomt, behoort Tesla tot de veiligste auto’s op de markt. Een groot deel hiervan is te danken aan de automatische pilootfunctie die Tesla biedt.
 • Geavanceerd infotainmentsysteem
  Tesla beschikt over een van de meest geavanceerde infotainmentsystemen op de markt. Elke Tesla wordt geleverd met een groot scherm dat de bediening van hun geavanceerde auto’s eenvoudig maakt.
 • Zelfrijdende technologie
  Dit is een van de functies waarmee Tesla zich onderscheidt van andere geavanceerde voertuigen. De self-driving functie maakt het rijden in deze auto leuk en veilig tegelijk.
  Kan Tesla Y parallel parkeren

FAQ

Zijn elektrische auto’s milieuvriendelijk?

In vergelijking met ICE-auto’s zijn elektrische auto’s milieuvriendelijk. Dit komt omdat ze geen benzine gebruiken die koolstofdioxide produceert, wat uiteindelijk het milieu vervuilt. Elektrische wagens kunnen dus bijdragen tot een schonere lucht en minder broeikasgassen.

Is het waar dat eigenaars van een elektrische wagen een belastingkrediet krijgen?

Ja, dat klopt. Eigenaars van Tesla of andere volledig elektrische wagens kunnen een belastingkrediet krijgen voor het bezit van een wagen die goed is voor het milieu. U moet echter wel de kleine lettertjes kennen die bij dergelijke belastingsituaties horen. Niettemin kunt u in sommige staten tot $7.500 aan krediet krijgen.

Waarom houden mensen van Teslas, zelfs met zijn tekortkomingen?

Ja, Tesla kan verschillende tegenslagen hebben, maar dit betekent niet dat het een slechte auto is. Over het algemeen wegen de voordelen van Tesla op tegen de nadelen. Bovendien houden de meeste mensen van Tesla vanwege zijn high-end technologie, zelf-rijden functie, en uitstekende actieradius. Bovendien beschikt Tesla over een uitstekend supercharger-netwerk.

Conclusie

Voordat u een Tesla koopt, is het van cruciaal belang om de voor- en nadelen te weten te komen. Dit zal u helpen om een weloverwogen keuze te maken en te zien of u kunt omgaan met de nadelen die Teslas met zich meebrengen. Enkele van de belangrijkste nadelen van Tesla-motoren zijn de hoge initiële kosten, de degradatie van de batterij, de hoge verzekeringspremies en de langere reparatietijd.

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Al met al, als u de voor- en nadelen van Tesla vergelijkt, zult u merken dat de voordelen opwegen tegen de nadelen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts