Alles over 2023 VW Passat

2023 VW Passat

De Volkswagen Passat is een van de langst bestaande VW-modellen en ook een van de bekendste VW-modellen aller tijden. De eerste versie van de Passat kwam uit in 1973 en het lijkt erop dat nu, 50 jaar later, de Passat sedan definitief wordt stopgezet. We krijgen echter nog wel een wagenversie en de reden waarom de sedan verdwijnt, is vanwege de Arteon en de ID. Aero.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de 2023 VW Passat, wanneer hij uitkomt en wat je ervan kunt verwachten. De sedanversie van de Passat wordt zeker gemist, maar de Arteon lijkt steeds populairder te worden, terwijl ID. Aero, de nieuwe elektrische sedan van VW binnenkort wereldwijd op de weg komt.

Daarom was het simpelweg niet nodig om drie sedans van vergelijkbare grootte aan te bieden met vergelijkbare prijskaartjes en een algemeen vergelijkbare ervaring. Bovendien verkiest de Europese markt de wagonversie van de Passat boven de sedanversie, wat betekent dat de markt krijgt wat de markt wil.

Al met al is het tijd om wat dieper in te gaan op de aanstaande VW Passat en je alles te vertellen wat je erover moet weten.

2023 VW Passat – De aandrijflijn

Vanaf nu zijn we niet 100% welke motoren zullen worden aangeboden met de Passat, maar we weten wel dat dieselmotoren nergens heen gaan en dat de Passat ook in PHEV vorm zal komen. Wat de dieselmotoren betreft, zal de Passat waarschijnlijk de bekende 2.0L TDI-motor krijgen in verschillende uitvoeringen, variërend van 148 tot 200 pk.

  Veel voorkomende problemen met de Volkswagen E-Golf

Volgens de laatste berichten krijgt de nieuwe Passat “Euro 7”-motoren, wat betekent dat ze minder CO2 uitstoten dan de vorige Passat-modellen, die slechts aan de Euro 6-norm voldeden. Wat de benzinemotoren betreft, kunnen we een 4-cilinder met een cilinderinhoud tot 2,0 l verwachten.

De meeste hype gaat uit naar de twee hybride aandrijflijnen, waarvan de ene ongeveer 200 pk zal bieden en de andere dichter bij 250 pk. De 250 pk sterke PHEV Passat krijgt de naam “GTE” om aan te geven dat dit het krachtigste hybride model van de Passat is.
Een DSG-transmissie met dubbele koppeling wordt waarschijnlijk voortgezet in de nieuwe Passat, terwijl de basismodellen met aandrijving FWD zullen hebben en AWD 4MOTION als optie beschikbaar zal zijn.

2023 VW Passat – Ontwerp

Voor 8 jaar of zo, heeft de B8 Passat een groot aantal redesigns en opfrissingen gezien, die allemaal de lat steeds iets verschoven in de richting van de nieuwe Passat. VW zegt echter dat de nieuwe Passat een revolutie teweeg zal brengen in het design van de Passat en dat hij een geheel nieuwe designtaal krijgt die meer in lijn ligt met VW’s I.D. line-up.

De Passat krijgt een bredere grille, slankere LED-koplampen en een nog scherper front waardoor hij er zelfs in de niet-R-Line uitvoering sportief uitziet. Het interieur wordt geheim gehouden, maar volgens sommige bronnen krijgt de nieuwe Passat het vertrouwde Mk8 Golf-stuurwiel en een enorm centraal infotainmentscherm.

  Alles over Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

We moeten ook vermelden dat de nieuwe Passat waarschijnlijk zal worden aangeboden met de “Alltrack” versie, die gaat de nieuwe Passat meer geschikt voor milde off-road tracks en onverharde wegen als gevolg van hogere bodemvrijheid en extra bescherming rondom.

2023 VW Passat – Technologie

Er wordt gezegd dat de nieuwe Passat zijn technologie gaat lenen van de ID. reeks wat betekent dat hij haptische touch knoppen op het stuurwiel gaat krijgen en de airco waarschijnlijk via een groot infotainment scherm in het midden bediend gaat worden.

Een virtuele cockpit zal aanwezig zijn in alle modellen, de omgevingsverlichting zal ook worden verbeterd en de assistentiefuncties in de Passat zullen beter zijn dan ooit tevoren, wat betekent dat hij waarschijnlijk alle ADAS-functies zal krijgen die beschikbaar zijn op de huidige markt.

2023 VW Passat – Prijzen

Tot nu toe zijn er geen prijsdetails vrijgegeven, maar de Passat gaat waarschijnlijk rond de $28.000 tot $30.000 kosten voor basisvarianten, terwijl de hogere modellen zonder veel moeite $50.000 zullen bereiken. Deze prijs is een relatieve upgrade ten opzichte van vorige wagon modellen van de Passat, maar dat is te verwachten aangezien dit een gloednieuw model is en de huidige staat van de wereldeconomie waarin de prijzen dagelijks omhoog gaan.

FAQ Sectie

Wanneer komt de VW Passat 2023 uit?

Volkswagen heeft bevestigd dat de nieuwe VW Passat ergens in 2023 zal uitkomen, waarschijnlijk begin 2023 terwijl de productie zal starten tegen het einde van het derde kwartaal van 2023. We moeten deze informatie wel met een korreltje zout nemen, want niemand weet nog 100% zeker hoe de wereldwijde toeleveringsketens het volgend jaar zullen doen.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Lupo

Wordt de nieuwe Passat van 2023 een goede auto?

We zullen moeten afwachten wat VW met de nieuwe Passat in petto heeft, maar we kunnen wel zeggen dat de nieuwe Passat 2023 een stuk geavanceerder zal zijn op het gebied van technologie. Hij zal waarschijnlijk fysieke knoppen dumpen en de meeste functies zullen worden bediend via een gigantisch centraal scherm.

Dat is niet noodzakelijk een goede zaak, want veel mensen geven de voorkeur aan harde knoppen voor de airco en de belangrijkste bedieningselementen van het infotainmentsysteem, zoals de volumeknop en de mute-schakelaar.

Wordt de nieuwe Passat 2023 later ook als sedan aangeboden?

Volgens de allerlaatste informatie zou de Passat als hatchback kunnen worden aangeboden, maar wordt hij niet als sedan aangeboden, althans niet op de meeste wereldmarkten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts