Auto’s vergelijkbaar met Hyundai i10

Is de Hyundai i10 een goede auto?

De populariteit van kleine stadsauto’s is de laatste jaren sterk toegenomen, omdat deze auto’s echt betaalbaar worden en tegelijkertijd alle moderne technologieën bieden die niet gepaard gaan met de nadelen van een grote auto in de stad. Deze auto’s bieden dus verleidelijke pakketten die perfect zijn voor een stad omdat ze klein, wendbaar, efficiënt, goedkoop en gemakkelijk te besturen zijn.

Dit is waar auto’s als de Hyundai i10 om de hoek komen kijken, want die zijn ongelooflijk populair in veel wereldsteden. Hoewel we uitgebreid zouden kunnen ingaan op wat de i10 zo populair maakt, richten we onze aandacht op auto’s die vergelijkbaar zijn met de Hyundai i10. Dit betekent dat we u alles vertellen wat u moet weten over deze auto’s en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Tot deze auto’s behoort de Volkswagen UP, die vaak de voorkeur geniet van mensen die een kleine stadsauto willen die alles kan en tegelijkertijd een semi-premium badge heeft. De Kia Picanto lijkt waarschijnlijk het meest op de i10 in het algemeen, omdat deze twee de meeste onderdelen met elkaar delen.

De Toyota Aygo is ook een zeer populaire auto in dit segment, evenals de Fiat Panda. Al met al lijken deze kleine stadsauto’s het meest op elkaar en zijn ze het populairst, terwijl ze ook een groot aantal markten wereldwijd bestrijken.

Hyundai i10

In het Verenigd Koninkrijk heeft de Hyundai i10 een vanafprijs van ongeveer £13.430 tot £17.980, waarbij u kunt kiezen uit een aantal uitrustingsniveaus zoals de S-uitvoering, SE-uitvoering en de Premium SE-uitvoering. Het beste is waarschijnlijk de SE-uitvoering, omdat die de functies en kosten het beste in balans brengt en toch alles biedt wat je nodig hebt. U kunt kiezen uit twee benzinemotoren, die beide efficiënt en stil zijn.

  Hyundai Santa Fe Sport Betrouwbaarheid

De i10 is een van de scherpste auto’s in zijn klasse en dat betekent dat hij uitstekend rijdt. Het is een behendige en wendbare auto die vooral de voorkeur geniet van jongere kopers, wat heel logisch is. De betrouwbaarheid is ook beter dan bij de meeste andere auto’s hier.

VW UP!

De prijs van een Volkswagen Up begint bij 14.070 pond en stijgt tot ongeveer 18.220 pond voor de duurdere modellen. Dit betekent dat de VW UP een van de duurdere auto’s op deze lijst is, wat betekent dat hij beter zijn waarde zou moeten behouden dan de meeste andere auto’s hier, vooral omdat hij een premium badge heeft.

De overeenkomsten tussen de Up en de i10 zijn grootte, ruimte en rijervaring. De VW UP verschilt echter van de i10 op het gebied van technologie, assistentiesystemen en het feit dat de VW UP wordt geleverd met een duurdere GTI-uitvoering die prestaties en bruikbaarheid perfect in balans brengt.

Kia Picanto

De Kia Picanto van € 13.400 tot € 17.450 lijkt het meest op de Hyundai i10 omdat deze twee dezelfde onderdelen gebruiken en bijna twee kanten van dezelfde medaille zijn. Dat betekent dat de Picanto en de i10 identiek zijn als het gaat om motoren, transmissie, afmetingen, rijervaring, prijs en betrouwbaarheid.

De verschillen zijn dat de i10 wel de twee motoren krijgt die je bij de Picanto krijgt met als toevoeging een 1.2L 90pk die niet leverbaar is bij de Picanto. De i10 biedt iets meer veiligheid, terwijl de Kia Picanto wendbaarder is en meer rijplezier biedt.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai i40

Toyota Aygo

De Toyota Aygo kost tussen de £13.930 en £16.980 en zit daarmee in hetzelfde segment als de Hyundai i10. De Aygo is echt vergelijkbaar met de i10 als het gaat om de rijervaring, want die is echt vergelijkbaar. We moeten echter wel vermelden dat de Toyota Aygo een atmosferische motor heeft die voor geen enkele andere auto in deze lijst beschikbaar is.

De kwaliteit van het interieur is waar de i10 een voorsprong heeft, omdat het nieuwer is en bekleed met mooiere materialen. De Aygo mist ruimte in vergelijking met de i10 en beschikt niet over de nieuwste technologie. De Aygo is echter ouder en dat voel je zodra je in het interieur stapt.

Fiat Panda

£14.310 tot £17.485 is de prijs die je moet betalen voor de Fiat Panda, die hier de meest authentieke auto is omdat hij ook off-road geloofsbrieven biedt terwijl hij in de eerste plaats een stadsauto is. De Panda is vergelijkbaar met de i10 als het gaat om prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid en ruimte, maar verschilt van de i10 als het gaat om capaciteiten, comfort en technologie.

De Panda krijgt in sommige versies vierwielaandrijving, wat ongekend is in dit segment, maar hij heeft minder krachtige motoren en is niet zo comfortabel of mooi als de nieuwe i10.

FAQ

Is de Hyundai i10 de beste auto in zijn klasse?

De Hyundai i10 is een van de interessantste auto’s in zijn klasse en volgens velen ook de beste auto in zijn klasse. De redenen daarvoor zijn dat de i10 goed geprijsd is, echt goed is uitgerust en echt goede motoren biedt met geweldige betrouwbaarheidsresultaten, allemaal echt belangrijke factoren voor een dagelijkse bestuurder.

  2024 Hyundai Ioniq 7 - Waar kunnen we naar uitkijken?

Als zodanig is de i10 inderdaad een van de beste auto’s in dit segment, maar hij rijdt niet zo goed als de Picanto, noch heeft hij de uitstraling van de VW UP.

Zijn supermini stadsauto’s de moeite waard?

Dit soort auto’s is populair in een beperkt aantal markten over de hele wereld, vooral in het VK, delen van Europa en delen van Azië. Ze zijn niet beschikbaar in de VS of op vele andere markten omdat ze vooral ontworpen zijn om door nauwe stadsstraten te navigeren en ontworpen zijn om goedkoop te zijn.

Als u een dagelijkse forens wilt die gemakkelijk te besturen is en waarmee u kunt leven, is een supermini stadsauto een goed idee. Anderzijds, als u zich geen supermini’s kunt voorstellen, moet u ze gewoon overslaan.

Zijn kleine auto’s beter met een elektrische motor?

Kleine stadsauto’s zijn perfect voor elektrische aandrijvingen omdat die u voldoende actieradius en vermogen kunnen bieden zonder zo dorstig of schadelijk voor het milieu te zijn als ICE-auto’s zijn. EV’s zijn goedkoper in de stad en zijn stiller en meer in lijn met de huidige filosofie van duurzaam pendelen in de stad.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts