Beste jaar voor Audi A4

Beste jaar voor Audi A4

De Audi A4 bestaat al sinds 1994 en is een van de best verkochte Audi-modellen tot nu toe. Deze compacte luxe familie sedan belooft de luxe te bieden die geassocieerd wordt met modellen als de A6 zonder overdreven groot of duur te zijn. De A4 is ook een relatief betrouwbaar model over het algemeen, maar sommige modeljaren zijn beter dan andere. Dus, wat is het beste jaar voor Audi A4?

Het lijkt erop dat de 2015 Audi A4 de meeste lof krijgt en is daarom de beste gebruikte Audi A4 om te kopen. Het 2018 model zit vlak achter de 2015 A4 omdat het een licht herziene look biedt en hier en daar een paar upgrades zonder minder betrouwbaar te zijn. Het derde beste A4 modeljaar is 2019 omdat het min of meer een 2018 A4 is met een mid-cycle refresh.

Deze drie zijn degenen met de beste scores van alle Audi A4-modellen tot nu toe. Oudere Audi A4-modellen van vóór 2015 zijn nu bijna 8 jaar oud en waren nooit echt allemaal zo populair omdat ze min of meer hetzelfde waren als de A4 die halverwege de jaren 2000 uitkwam.

Hoe dan ook, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte Audi A4, overweeg dan deze drie modeljaren, omdat ze correct lijken te worden gewaardeerd en degenen zijn waar de meeste mensen het meest tevreden over zijn.

2015 Audi A4

De 2015 Audi A4 vertegenwoordigt een van de grootste upgrades ten opzichte van het vorige model in de geschiedenis van de Audi A4 line-up. Er zijn veel motoren om uit te kiezen en ze lijken allemaal verfijnd en voldoende krachtig te zijn, zelfs de dieselopties. De meeste klanttevredenheidsonderzoeken beoordeelden de 2015 A4 als het beste jaar voor een Audi A4 sinds het model voor het eerst uitkwam in 2015.

  Beste Audi A4 Luchtinlaat

De motor, de transmissie, de elektrische systemen en de remmen kregen allemaal topcijfers, terwijl 2015 wel aanzienlijk lagere scores kreeg voor de ophanging en het aandrijfsysteem. Sommigen meldden ook problemen met Bluetooth-connectiviteit en andere infotainment-functies, maar dit zijn allemaal slechts niggles.

De 2015 A4 krijgt ook een eerste plaats omdat hij de beste waarde vertegenwoordigt van alle gebruikte Audi A4-modellen. Het is het allereerste modeljaar van de 5e B9-generatie van de Audi A4 en is daarom degene met het meest betaalbare prijskaartje. Al met al is 2015 het beste jaar voor een Audi A4 omdat het de beste waarde combineert met de beste algemene klanttevredenheidsscore.

2018 Audi A4

De 2018 Audi A4 vertegenwoordigt een meer volwassen versie van het 2015 model met bijna dezelfde klanttevredenheidsscore. De 2018 A4 lijkt echter wat kritiek te hebben gekregen over de remmen, meer specifiek de remrotors die gemakkelijk corroderen en ervoor zorgen dat de remmen trillen en de algehele comfortvoetafdruk van de auto verminderen.

De reden waarom de 2015 beter is dan de 2018 is ook vanwege de prijs, aangezien het gat van 3 jaar tussen de twee een relatief grote sprong in prijs betekent. Dit is begrijpelijk omdat de auto 3 jaar nieuwer is, maar over het algemeen zijn er niet al te veel verschillen tussen de twee en alleen hardcore Audi liefhebbers zijn in staat om het verschil te zien.

  2022 BMW X5 VS Audi Q7 - Wat is beter?

Het 2018-model lijkt de beste scores te hebben gekregen op het gebied van het brandstofsysteem, de transmissie, de motorkoeling en de elektronica in de auto. We hebben de remmen al genoemd als het grootste pijnpunt van de 2018 A4 en als de remmen geen probleem waren, had de 2018 gemakkelijk kunnen wedijveren met de 2015 voor de nummer één plek.

2019 Audi A4

De 2019 Audi A4 bevindt zich ook in de B9-familie, maar is een mid-cycle refresh-model dat de B9 verder heeft gepolijst en zelfs enkele problemen heeft opgelost, zoals de corrosie van de remrotor, die vorige modellen teisterde. De 2019 kreeg een nieuw gezicht, nieuwe lichten, een groter infotainmentscherm, een bijgewerkt virtueel cockpitsysteem, nieuwere naamaanduidingen en een algemene oppoetsbeurt voor het motorenpalet.

De transmissie, de motor, de ophanging en het brandstofsysteem zijn degenen met de hoogste tevredenheidsscores, terwijl rammels en piepjes in het interieur degenen zijn met de slechtste score tot nu toe. Hoewel de mid-cycle refresh het corrosieprobleem heeft opgelost, hadden de remmen van de 2019 A4 nog steeds problemen, maar dan met de remleidingen.

De prijs van de 2019 A4 is aanzienlijk hoger dan het 2015 en zelfs het 2018 model omdat het een mid-cycle refresh is. De 2019 wordt echter geleverd met een behoorlijke hoeveelheid kit rechtstreeks uit de fabriek, wat het prijsverschil een beetje verlicht.

FAQ Sectie

Is de Audi A4 een gezinsauto?

De Audi A4 is inderdaad een gezinsauto en velen beschouwen hem als een betere gezinsauto dan zijn belangrijkste rivalen, de Mercedes Benz C-Klasse of de BMW 3-Serie. De A4 biedt voldoende binnenruimte, zelfs voor oudere gezinnen, dankzij de ruime achterbank, een zeer ruime kofferbak en een groot aantal gezinsvriendelijke voorzieningen.

  Beste motor flush voor audi a4

Het gaat onder meer om USB-poorten, veel opbergruimte, goed zicht, wijd opengaande portieren, een gemakkelijke instap, voldoende ruimte om kinderzitjes te monteren, IsoFix-verankeringspunten op alle passagiersstoelen en nog veel meer.

Is de Audi A4 een veilige auto?

De Audi A4 is altijd al een echt veilige auto geweest, omdat hij voortdurend een stellaire 5-sterren veiligheidsscore krijgt van de meeste crashtesters voor de veiligheid van auto’s, zoals IIHS of Euro NCAP. Beide beoordeelden bijna alle A4-modellen met 5 sterren dankzij de uitstekende bouwkwaliteit en de geweldige passieve botsbeveiligingssystemen.

De softwarematige kant van de zaak is ook goed geregeld, maar het kost nogal wat geld om die systemen te upgraden.

Is de Audi A4 beter dan de BMW 3 Reeks of de Mercedes C-Klasse?

Deze drie zijn nu al een tijdje aan het stoten en het lijkt erop dat de Audi A4 zijn aantrekkingskracht op de markt in evenwicht houdt aangezien hij luxueuzer is dan de BMW 3 Reeks maar niet zo luxueus als de C-Klasse. Aan de andere kant is de BMW 3-Serie de sportiefste van het stel, maar de C-Klasse is de minst sportieve.

Dit betekent dat de Audi in verschillende segmenten in het midden tussen deze twee zit. Hij mag dan niet op zoveel vlakken uitblinken als de andere twee, maar hij komt ook in vrijwel niets tekort.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts