Beste jaar voor Porsche Macan

Porsche Macan

De Porsche Macan werd voor het eerst onthuld in 2014 en sindsdien verkoopt de Macan als een gek. De reden waarom de Macan zo succesvol is, is dat hij zich bevindt in een marktsegment dat het afgelopen decennium snel is gegroeid. Compacte SUV’s/crossovers zijn in opkomst en het lijkt erop dat dat nergens heen gaat.

De 2017 Porsche Macan lijkt het beste modeljaar voor de Macan te zijn, want de meeste online klanttevredenheidsonderzoeken vinden hem beter dan alle andere Macan-modeljaren. Het 2017-model is zo goed omdat het een van de meest betrouwbare Macan-modellen lijkt te zijn die ooit is uitgekomen. De 2022 Macan is het beste Macan-model in het algemeen, maar het is ook het duurste model.

De 2015 first-gen Macan kan ook een geweldige aankoop zijn, want het is het goedkoopste Macan-model van allemaal. Het goede aan alle Macan-modellen is dat ze echt goed hun waarde behouden, wat betekent dat de uiteindelijke kosten van het bezitten van een Macan aanzienlijk beter zijn in vergelijking met de meeste auto’s in dit segment.

Voor welke Porsche Macan u ook kiest, u zult waarschijnlijk tevreden zijn, want de Macan is een mooie mix van prestaties, luxe, stijl en comfort.

2017 Porsche Macan

De 2017 Porsche Macan is een auto die bovenaan de meeste “beste Porsche Macan modeljaar” lijsten lijkt te staan. Customer Reports zegt dat de 2017 Macan in de top drie staat, terwijl J.D. Power hem ook in de top drie plaatst. De andere twee plaatsen verschillen tussen deze twee gerenommeerde sites, wat betekent dat de 2017 in beide opzichten als een topkeuze wordt beschouwd.

  2022 Porsche Cayenne vs Mercedes GLE

Deze klanttevredenheidsrapporten zijn gebaseerd op gerapporteerde problemen en hoe duur deze modellen zijn om mee te leven. Bovendien is de 2017 Macan nu een 5 jaar oude auto wat betekent dat de zwaarste afschrijving achter de rug is wat zeker een goede zaak is.

Daarom is de 2017 Macan degene die bovenaan lijkt te staan, hoe je het ook bekijkt. Hij is nieuw genoeg om met alle nieuwste Porsche-technologie te komen, maar is toch ook vrij van de zwaarste afschrijvingen. De aangeboden motoren zijn geavanceerd, krachtig en efficiënt. De technologie is bijna op punt met de allernieuwste Macan modellen die er zijn.

2022 Porsche Macan

De 2022 Porsche Macan is het nieuwste, meest geavanceerde en meest begeerlijke Macan-model dat er is. Het is dan ook geen verrassing dat de 2022 Macan objectief gezien de beste Macan tot nu toe is. Hij krijgt de nieuwste motoren, de nieuwste technologieën, het hoogste comfortniveau en het gevoel in een gloednieuwe auto te rijden.

De 2022 Macan is echter ook het duurste Macan-model, wat betekent dat niet iedereen zich die kan veroorloven. Het goede is dat hij superieur betrouwbaar lijkt te zijn aan de meeste oudere Macan-modellen en dat is geen verrassing, want het 2022-model is een soort culminatie van alles wat Porsche met de vorige Macan-modellen heeft gedaan.

De klanttevredenheid lijkt ook overwegend positief te zijn, wat geen verrassing is aangezien de 2022 Macan onder garantie valt. Daarom kost hij misschien meer dan 99% van de Macan-modellen die er zijn, maar je weet tenminste dat je enige tijd geen onvoorziene uitgaven zou moeten hebben.

  2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne - Wat is beter?

2015 Porsche Macan

Wanneer een gloednieuwe auto uitkomt, heeft hij meestal last van verschillende problemen die gewoon niet werden opgemerkt toen de auto nog in de doofpot zat. De Macan kwam in 2014 voor het eerst uit, maar om de een of andere reden had de 2015 Macan nooit echt veel problemen om van te spreken. WhatCar, een gerenommeerde online autosite beoordeelde de 2015 Macan met een betrouwbaarheid van 98%, wat als een uitstekend resultaat wordt beschouwd.

J.D. Power beoordeelt de 2015 Porsche Macan met een 84/100 betrouwbaarheid, wat ook niet zo gebruikelijk is voor gloednieuwe auto’s. Dit betekent dat de 2015 geen last heeft van problemen zoals de meeste auto’s doen wanneer ze voor het eerst uitkomen. Als je dat koppelt aan het feit dat de 2015 Macan ook de goedkoopste Macan is, zie je waarom we hem hier hebben opgenomen.

Het is misschien niet de nieuwste Macan die voor geld te koop is, en het is zeker niet de meest luxueuze of up-to-date, maar niemand kan ontkennen dat de 2015 Macan niet een begerenswaardige en echt goed afgeronde auto is. Sommigen beschouwen de 2015 Macan als het beste Macan modeljaar ooit, omdat hij minder kost dan sommige meer premium compacte SUV’s uit dit segment.

FAQ

Moet ik de Porsche Macan kopen?

Als u geïnteresseerd bent in luxe compacte SUV’s, is er absoluut geen reden waarom u de Porsche Macan niet zou overwegen. De Macan concurreert met de Mercedes Benz GLC, de BMW X3 en de Audi Q5, maar in werkelijkheid is geen van deze drie zo gewild als de Macan.

  Is de Porsche Boxster snel?

Aan de andere kant vinden sommigen zelfs de nieuwste Macan een beetje gedateerd van binnen. De Macan heeft vrijwel hetzelfde interieur als de 718 Cayman, wat zowel een goede als een slechte zaak is. Het goede is dat het interieur bekleed is met hoogwaardige materialen, maar het slechte is dat het de nieuwste Porsche-kenmerken mist.

Wat is het beste model van de Porsche Macan?

Het beste Porsche Macan-model is ongetwijfeld de Macan GTS, omdat hij een perfecte balans vormt tussen prestaties en luxe. De GTS krijgt van binnen en van buiten een flinke stylingupgrade waardoor hij agressiever en jeugdiger overkomt.

Wie echter alles uit de kast wil halen, moet kiezen voor de Porsche Macan Turbo, want de Turbo is het snelste, spannendste en meest capabele Macan-model.

Wordt de Porsche Macan stopgezet?

De Porsche Macan met benzinemotor zal volgens de meeste online bronnen in 2024 uit productie gaan, maar de compacte SUV Macan zal waarschijnlijk blijven bestaan. U kunt dus verwachten dat de Macan een volledig elektrische aandrijflijn krijgt, maar het algemene designrecept zal waarschijnlijk niet drastisch veranderen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts