Beste twin-turbo BMW modellen

Beste twin-turbo BMW modellen

BMW heeft een grote reeks twin-turbo modellen gemaakt. De eerste in serie geproduceerde benzineturbomotor van BMW was de N54 in 2006. Sindsdien hebben twin-turbo motoren een fanbase verzameld en worden ze het meest gebruikt in sportieve BMW’s. Een van de leukste modellen om met een twin-turbo te rijden is de uitstekende BMW M2.

De BMW M2 Competitie

De redenen waarom de BMW M2 onze keuze is voor het beste twin-turbo BMW model zijn talrijk. Ten eerste is het een van de meest fun-to-drive BMW’s die rijplezier brengt als geen andere auto. En dat is waar het bij BMW allemaal om draait. De M2 is een kleine auto met achterwielaandrijving die de kracht van een grotere auto inbrengt.

De M2 biedt een verbazingwekkende rijdynamiek, is betaalbaarder dan zwaardere coupés en rijdt met veel precisie en gevoel op de weg. De BMW M2 Competition, bijvoorbeeld, wordt geleverd met een S55, inline-zescilinder met turbo. Deze twin-turbo motor laat het kleine chassis wild, wendbaar en waanzinnig snel lopen.

BMW M2 Competition S55 Motor

De M2 is de goedkoopste en meest eenvoudige M wagen in de BMW reeks, maar dat maakt hem niet minder speciaal. De BMW M2 Competition beschikt over een S55 3.0 L speciaal getunede twin-turbocharged en extreem responsieve motor.

Standaard handgeschakelde zesversnellingsbak en zeventraps automaat met dubbele koppeling zijn beide beschikbaar voor deze fenomenale auto.
De motor heeft een toerentalbereik van 7.500 tpm en maakt gebruik van een TwinPower Turbo-technologie die het koppel over het hele toerenbereik maximaliseert. Met een geschatte 430 pk is deze motor behoorlijk efficiënt voor de veel kleinere carrosserie van de M2. De motor maakt nog steeds gebruik van de zeer vertrouwde VANOS die in veel andere BMW’s wordt gebruikt.

  Wat is het verschil tussen BMW 750i en 750Li?

BMW M2: Interieur en infotainment

Geperforeerd leder van hoge kwaliteit laat het spacy voorfront er luxueus en comfortabel uitzien. Het pikzwarte interieur is het meest voorkomende onder de M2’s. Het M2 interieur is gebaseerd op de high-end 2-Serie en 1-Serie modellen van BMW. Er is veel ruimte in de cabine, maar passagiers op de achterbank zullen zich waarschijnlijk tweederangsburgers voelen, zeker als ze langer zijn dan 1,80 meter.

In vergelijking met BMW’s van de 5-Serie en 7-Serie voelt het interieur goedkoop en onafgewerkt aan. De zitpositie van de bestuurder is echter goed geoptimaliseerd, zoals je van een BMW mag verwachten. Het is een auto voor 2 personen, niet meer.

Een 8,8 inch infotainmentsysteem is een standaard die Bimmer’s inbouwen. Het touchscreen reageert snel en voelt intuïtief aan. Android Auto is nog steeds niet beschikbaar zoals BMW fans zouden verwachten, dus Apple CarPlay is hier de gebruikte software. Bluetooth, spraakherkenning en een premium Kardon/Harman stereo-installatie zijn allemaal geïnstalleerd. Twee USB-poorten en drie stopcontacten zijn ook beschikbaar om uw connectiviteit te helpen.

BMW M2: Veiligheid en voorzieningen

De BMW M2 is nog niet getest door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) of door de Traffic Safety Administration (NHTSA). Ter referentie scoorde de BMW 2 Reeks echter “goed”, wat het hoogste cijfer is voor alle botsveiligheidstests, van de bestuurderskant van de small overlap fronttests, tot de daksterkte en zijdelingse botsingen.

  Beste tweedehands BMW 5 Reeks om te kopen

Aan de andere kant scoorden de koplampen marginaal en slecht. De BMW 2 Reeks is ook uitgerust met een optionele geavanceerde frontale botsing preventie voor een voertuig-tot-voertuig botsing. De BMW 2 Reeks is een algemeen veilige wagen, zo veilig als het maar kan.

Rijhulptechnologieën zoals een automatische noodstop en waarschuwingssystemen voor voorwaartse botsingen zijn inbegrepen. Lane-departure warning is ook aanwezig, net als automatisch grootlicht.

Een opmerkelijke subcompacte twin-turbo BMW SUV

De BMW X1 F48

De nieuwe 4-cilinder twin-turbo benzinemotor verving de oudere 3,0-liter atmosferische motor met rechte aanzuiging. Het gemiddelde brandstofverbruik van de gebruikte motor daalde met 1,5 liter per 100 kilometer of 62 mijl, wat heel wat is.

De subcompacte luxe SUV heeft een 2.0L B47 l4 twin-turbo motor optie die is het hoogste einde van het spectrum voor benzinemotoren van het model. Met 221 pk is de kleine SUV niet de krachtigste, maar toch haalt hij 62 mijl per uur in ongeveer 5 seconden.

Een gecombineerd brandstofverbruik van 36 mijl per gallon werd door BMW geclaimd voor het model. Aan de andere kant, veel recensenten stellen dat het dichter bij 20 mpg in stadsverkeer en kan gemakkelijk bereiken 40 mpg op de snelweg. Een meer nauwkeurige gecombineerde gemiddelde mpg zou 29 zijn.

Met vierwielaandrijving (xDrive) is de F48 zeer wendbaar, zelfs in strenge klimaten. Met 19-inch platte banden kan de BMW F48 off-road rijden. Denk er alleen aan dat de sensatie spannend zou zijn. Het rijdt ruw, vooral op meer onvolmaakte oppervlakken. Weinig eigenaars hebben geklaagd over de rij-ervaring.

  Wat zijn veel voorkomende problemen met de BMW 335i?

Het interieur is ruim en ruim en heeft de optie voor een panoramisch dak. Het is een kleinere versie van de X3, eerder dan een op zichzelf staande subcompacte SUV. Hij is even groot als oudere generaties X3-modellen.

FAQ

Wat is de snelste BMW auto met een twin-turbo?

De BMW M8 Competition doet er slechts 2,6 seconden over om van 0 naar 100 km per uur te komen. De M8 is uitgerust met een twin-turbo V8 en genereert 617 pk en een koppel van 553 lb-ft. Het is de snelste BMW die momenteel op de weg wordt geproduceerd en voor het grote publiek beschikbaar is.

Is een twin-turbo beter dan een enkele turbo voor een BMW?

Twin-turbo-motoren bereiken een hogere algemene efficiëntie van de gasstroom van de motor en verminderen de vertraging. Ze leveren iets meer vermogen dan turbomotoren. Dubbele turbo’s gebruiken 4 cilinders in plaats van alle 8, om een optimale boost te bereiken en op die manier wordt er sneller vermogen geproduceerd. De meeste motoren werken op die manier soepeler.

Bij welk toerentalbereik verhogen turbo’s het vermogen van uw voertuig?

De meeste motoren met een turbolader moeten ongeveer 2.000 toeren per minuut bereiken, zodat de turbine van de turbo de nodige rotatiesnelheid kan bereiken om efficiënt te zijn. De meeste turbo’s draaien zeer snel tussen 80.000 en 200.000 toeren per minuut.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts