Is de Porsche 718 Boxster S een goede auto?

Is de Porsche 718 Boxster S een goede auto?

De Porsche 718 Boxster S is een 2-zits compacte sportwagen gemaakt voor degenen die de wind in hun haren willen voelen zonder high-end Porsche geld te betalen. De 718 Boxster S heeft een mid-spec 2.5L turbo 4-cilinder motor met 350pk die alleen leverbaar is met de Cayman S en de Boxster S modellen. Dus, is de Porsche 718 Boxster S een goede auto?

Ja, de Porsche 718 Boxster S is een goede auto voor wie op zoek is naar een compacte 2-zits sportwagen met een soft-top dak. Het is misschien niet de beste auto voor lange bestuurders, want de binnenruimte van de Boxster S is op zijn zachtst gezegd beperkt. De motor is sterk, efficiënt en past echt bij het chassis en de afmetingen van de auto.

Het design van de 718 Boxster S is iets mooier dan dat van het instapmodel 718 Boxster. Het interieur begint een beetje zijn leeftijd te tonen, maar zit vol met hoogwaardige materialen. De Boxster S rijdt echt geconcentreerd, maar het rijgedrag is niet straf zoals bij de duurdere vlakke 6-cilinder Boxster en Cayman modellen.

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de 718 Boxster degelijk, maar er zijn een aantal zaken die de moeite waard zijn om over te praten. De waarden van deze zijn sterk, omdat ze erin slagen om waarde echt goed te behouden. De praktische bruikbaarheid is zo goed als het maar kan voor een auto van dit formaat, wat betekent dat hij twee aparte opbergruimtes krijgt.

Porsche 718 Boxster S – De aandrijflijn

De 718 Boxster S wordt aangedreven door een 2.5L 4-cilinder turbomotor met 350pk en 309lb-ft koppel. Dit is genoeg om de Boxster S in ongeveer 4,5 seconden van 0-100 km/u te laten accelereren en de topsnelheid wordt geschat op 177 km/u. Deze cijfers zijn vrij krachtig voor een auto die alleen wordt aangedreven door een 4-cilinder motor.

  Beste dakdrager voor Porsche Cayenne

De auto is ook verkrijgbaar met een handgeschakelde short-throw versnellingsbak of een 7-traps Porsche PDK dual-clutch. Alle 718-modellen zijn uitsluitend achterwielaangedreven. Als het op efficiency aankomt, kan de 718 Boxster S zo’n 30 MPG halen, wat ook een prima cijfer is voor een auto die van 0 naar 100 km/u kan in slechts 4,5 seconden.

Al met al is de aandrijflijn van de 718 Boxster S misschien niet de meest opwindende aandrijflijn die je kunt kopen, maar hij doet het zeker als het gaat om acceleratie en topsnelheid.

Porsche 718 Boxster S – Ontwerp en onderstel

De Porsche 718 Boxster S ziet er iets anders uit dan het instapmodel Boxster, want hij rijdt lager, krijgt mooiere wielen en heeft hier en daar een paar design-upgrades. Het interieur van de Boxster S zit boordevol hoogwaardige materialen zoals leder, aluminium, Alcantara, of zelfs koolstofvezel als je bereid bent om daarvoor te betalen.

De ophanging en onderstelafstemming van de 718 Boxster S is comfortabel, maar toch stijf genoeg zodat de auto niet overhelt in de bochten. De lay-out met de middenmotor helpt zeker met de gewichtsbalans, want de Boxster S stuurt echt goed. Al met al rijdt de Boxster S beter dan de gewone Boxster, maar niet zo goed als de Boxster Spyder of de Boxster GTS.

Porsche 718 Boxster S – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de 718 Boxster S degelijk, maar je moet hem wel voldoende onderhouden. Dit komt niet als een verrassing, aangezien alle Porsche modellen op deze manier zijn ontworpen. Porsche onderdelen kosten aanzienlijk meer dan andere auto’s, maar ze bieden een 50% langere levensduur dan in de meeste auto’s die er zijn.

  Is de Cayman een hardtop Boxster?

De meest voorkomende problemen met de 718 Boxster S hebben te maken met de turbocompressor, de transmissie, de uitrusting, oververhitting en het aircosysteem.

Porsche 718 Boxster S – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Porsche 718 Boxster S begint bij $ 74.600, wat ongeveer $ 12.000 meer is dan het instapmodel 718 Boxster. De $ 12.000 verschil is wat je betaalt voor een betere motor upgrade, maar alleen als je echt in de prestaties rijden. Hoe dan ook, de 718 S behoudt zijn waarde goed op de tweedehandsmarkt, wat betekent dat het zinvol is om er een te kopen als u van dit soort auto’s houdt.

De praktische bruikbaarheid is zo goed als maar kan zijn voor een auto van deze omvang. Dit betekent dat de auto zowel voor als achter twee aparte opbergruimtes heeft. De binnenruimte is relatief compact, wat betekent dat lange bestuurders waarschijnlijk zullen moeten vechten voor ruimte.

FAQ Sectie

Moet ik een Porsche 718 Boxster S kopen?

Als u geïnteresseerd bent in compacte 2-zits sportwagen cabrio’s, zult u waarschijnlijk genieten van de 718 Boxster S. De meeste mensen worden onmiddellijk aangetrokken tot hem dankzij de premium Porsche badge. De 718 Boxster S rijdt echt mooi, hij stuurt goed en het is ook een echt goede cruiser auto.

Wie daarentegen de 718 Boxster S te krap vindt, zal er geen plezier aan beleven. Bovendien is de 718 Boxster S een strikt tweedeurs 2-zits auto, wat betekent dat je hem niet voor alles kunt gebruiken. Als u meerdere auto’s bezit, is de 718 Boxster S een goede aanvulling, maar als u er maar één bezit, kan het beter niet de 718 Boxster S zijn.

  Bestaat er een Porsche met 7 zitplaatsen?

Is de Porsche 718 Boxster S veilig?

Als u naar de afmetingen van de 718 Boxster S kijkt, denkt u waarschijnlijk dat het niet de veiligste auto is die u kunt kopen omdat hij zo klein en zo licht is. U zou echter blij zijn te weten dat de 718 Boxster S een stellaire 5-sterren veiligheidsscore heeft in vrijwel alle categorieën.

Toch moet u er rekening mee houden dat het een compacte, lichte auto is en dat hij niet zo goed tegen een stootje kan als een grotere SUV.

Is de Porsche 718 Boxster S een sportwagen?

De Porsche 718 Boxster S is een sportwagen en niemand kan iets anders beweren. Het is waar dat een softtop niet de beste optie is voor een performance auto, maar de Boxster-lijn slaat een brug tussen lichtgewicht sportwagens en comfortabele cruisers.

Als zodanig kan de 718 zijn mannetje staan op een racecircuit, maar voelt u zich ook als een miljoen dollar terwijl u over een kustweg rijdt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts