Veelvoorkomende problemen met Porsche 718 Boxster S

Porsche 718 Boxster S problemen

De Porsche 718 Boxster S is de middenklasser van de 718 Boxster 2-zits sportwagen. De Boxster S wordt aangedreven door een 2.5L Turbo 4-cilinder motor die tussen de 2.0L 4-cilinder van de instapmodellen Boxster en Boxster T en de vlakke 6-cilinder GTS en Boxster Spyder modellen ligt.

Wat betrouwbaarheid betreft, verschilt de 2.5L motor lichtjes van de andere twee, en het ergste probleem dat met de 2.5L turbo wordt geassocieerd, is de turbocompressor. Andere problemen hebben te maken met de transmissie, het aircosysteem, oververhitting en problemen met de uitrusting.

Al met al is de Porsche 718 Boxster S een redelijk betrouwbare auto, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. Het is geen verrassing dat Porsches de neiging hebben om meer geld te kosten om te onderhouden in tegenstelling tot andere auto’s uit dit segment, maar Porsches behouden ook beter hun waarde dan de meeste andere auto’s uit dit segment.

Hoe dan ook, de 718 line-up heeft een lange weg afgelegd sinds hij voor het eerst werd uitgebracht. Eerdere modellen waren gevoelig voor diverse problemen en waren moeilijk om mee te leven, terwijl nieuwere modellen in alle opzichten veel beter zijn.

Porsche 718 Boxster S – problemen met de turbolader

De 2.5L motor in de 718 Boxster S levert 350pk en dat is ongeveer 50pk meer dan in de instapmodellen Boxster en Boxster T. Dit is vooral te danken aan de grote turbocompressor die jammer genoeg soms de neiging heeft om het te laten afweten. Meer bepaald kan het koellichaam van de turbo het laten afweten, wat tot gevolg heeft dat de auto in de ‘limp mode’ gaat.

Dit is een ernstig probleem, want het kan de auto zo goed als onbestuurbaar maken. Zorg ervoor dat u altijd de turbolader inspecteert als u geïnteresseerd bent in het kopen van een 2de hands Boxster/Cayman S model. Het is ook vermeldenswaard dat deze problemen vaker voorkomen bij oudere modellen met een hogere kilometerstand in tegenstelling tot nieuwere modellen met een lage kilometerstand.

  Is de Porsche 718 Cayman S een goede auto?

Porsche 718 Boxster S – Transmissie problemen

De 718 Boxster S is leverbaar met twee verschillende transmissie-opties. Een handgeschakelde Porsche short-throw versnellingsbak die de voorkeur geniet van veel rijliefhebbers of een 7-traps PDK versnellingsbak met dubbele koppeling die door velen wordt beschouwd als de beste dubbele koppeling die er is. De handgeschakelde versnellingsbak is delicaat en als je er niet voorzichtig mee bent, kan hij behoorlijk haperen.
De PDK is veel beter, maar sommige eigenaars hebben gemeld dat de transmissie aarzelt om te schakelen, vooral als het gaat om terugschakelen. Hoe dan ook, deze problemen zijn meer vatbaar voor oudere 718 Boxster S modellen, terwijl nieuwere modellen zijn veel beter en veel minder vatbaar voor deze problemen.

Porsche 718 Boxster S – Problemen met de airconditioning

Problemen met het aircosysteem komen vaak voor bij alle 718 modellen, zowel bij de instapmodellen als bij de duurdere 718 modellen. De meest voorkomende problemen met de airco zijn gerelateerd aan de condensor, die defect kan raken, evenals de condensorleidingen. Hierdoor verliest de airco zijn vermogen om de cabine van de auto snel af te koelen of op te warmen.

Als u op zoek bent naar een 2e hands 718 model van welke aard dan ook, zorg ervoor dat je het naar een getrainde en ervaren Porsche specialist die in staat zal zijn om de diagnose en het probleem op te lossen in een mum van tijd. Deze zijn meestal goedkoop te repareren, maar als je vervangende onderdelen nodig hebt, kan het een stuk duurder worden.

  Welk jaar moet een Porsche Cayenne vermeden worden?

Porsche 718 Boxster S – Oververhitting problemen

De hele 718 line-up is gevoelig voor oververhitting als gevolg van defecte waterpompen en thermostaten, maar sommige modellen lijken te zijn erger dan anderen. De 718 S modellen zijn waarschijnlijk de ergste van allemaal, omdat ze het hoogste aantal gerapporteerde oververhitting incidenten van alle 718 modellen die er zijn.

Sommige eigenaars hebben ook gemeld dat een vervangende waterpomp en thermostaat niet altijd voldoende zijn om het probleem op te lossen en dat de auto lekken kan ontwikkelen die alleen zichtbaar zijn terwijl de auto bij hoge temperaturen werkt.

Porsche 718 Boxster S – Uitrustingsproblemen

De 718 Boxster S heeft ook te kampen met diverse uitrustingsproblemen en kleine onvolkomenheden, waarvan de meest voorkomende verband houdt met de achterspoiler, die vaak niet vlak in de carrosserie van de auto naar beneden komt. Dit is een probleem dat niet meteen voor iedereen duidelijk is en het is niet echt het soort probleem dat mensen zullen melden.

Andere uitrustingsgerelateerde problemen komen vaker voor bij andere 718-modellen en die bestaan meestal uit softwarematige problemen.

FAQ Sectie

Is de Porsche 718 Boxster S de moeite waard?

De Porsche 718 Boxster S is een auto voor wie van de opwinding van een Porsche-topper wil genieten zonder obscene bedragen te betalen. De 718 line-up wordt bekritiseerd vanwege zijn downsized motoren die gewoon niet kunnen tippen aan de emotie van een vlakke 6-cilinder, maar niemand kan ontkennen dat de Boxster S niet echt een capabele auto is.

  Veelvoorkomende problemen met Porsche 718 Cayman T

Als u een langere bestuurder bent en niet van compacte sportwagens houdt, is de 718 Boxster S geen auto voor u. Het goede nieuws is dat het niet uitmaakt of de auto iets voor u is of niet, het is een Porsche en hij behoudt zijn waarde beter dan de overgrote meerderheid van auto’s uit dit segment.

Is de Porsche 718 Boxster S een vrouwenauto?

Sommige auto’s zoals de Porsche Boxster, de Audi TT, en de BMW Z4 om er maar een paar te noemen, worden vaak gezien als vrouwenauto’s of kappersauto’s en veel mensen zijn juist om die redenen niet bereid om ze te kopen. Het is gerechtvaardigd om te zeggen dat al deze begrippen dom zijn en volledig voorbijgaan aan het beeld van wat deze auto’s werkelijk zijn.

Het zijn auto’s met een geweldige wegligging, ontworpen voor de sensatie van het rijden. Ze mogen dan kleiner zijn dan de meeste auto’s en ze hebben vaak vrouwelijke designlijnen, maar geen enkele auto is strikt een vrouwen- of mannenauto.

Wat is het beste Porsche 718 Boxster model?

De Porsche 718 Boxster Spyder is veruit het beste 718-model dat voor geld te koop is, want hij heeft een natuurlijk aangezogen, vlakke 6-cilindermotor die fantastisch klinkt. De Boxster Spyder ziet er ook een stuk cooler uit dan de meeste Boxster-modellen dankzij een volledig apart softtop-ontwerp.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts