Veelvoorkomende problemen met Porsche 718 Boxster T

Porsche 718 Boxster T Problemen

De Porsche 718 Boxster T is een 2-deurs soft-top cabriolet gebaseerd op de Porsche Cayman T. Het T-model staat voor een meer op de bestuurder gericht pakket dat tot doel heeft de gewone Porsche Boxster een beetje op te leuken om er een meer aantrekkelijke auto voor Porsche puristen van te maken zonder al te veel meer geld te kosten.

Wat betrouwbaarheid betreft, is de Boxster T vrijwel gelijk aan de gewone Boxster, aangezien er geen grote verschillen zijn tussen de twee als het gaat om de motor, de transmissie, de aandrijflijn en delen van de ophanging. Daarom moeten deze twee gelijk zijn als het gaat om problemen en alle kosten in verband met de vaststelling ervan.

Als zodanig, zijn de meest voorkomende 718 Boxster T problemen geassocieerd met de motor, transmissie, het A / C-systeem, de apparatuur, en oververhitting. Het is vermeldenswaard dat de meeste van deze zijn niet geassocieerd met gebrek aan onderhoud, dat is niet allemaal zo gebruikelijk.

Hoe dan ook, de 718 Boxster T is net zo betrouwbaar als de gewone 718 Boxster, wat betekent dat hij in staat zou moeten zijn om een lange tijd mee te gaan als je er goed voor zorgt. Porsche T-modellen worden steeds populairder, zowel in de 718 line-up en de 911 991/992 line-up.

Porsche 718 Boxster T – Motor problemen

De meest voorkomende problemen met de motor van de 718 Boxster T hebben te maken met de bougies, die soms vastlopen of te snel verslijten. Sommige eigenaars hebben ook problemen gemeld met de bobines die vervangen moeten worden. Als zodanig, is het altijd een beter idee om alle vier de spoelen te vervangen op hetzelfde moment als dat is waarschijnlijk om u eventuele hoofdpijn in de nabije toekomst.

  Beste dakdrager voor Porsche Cayenne

De 2.0L 4-cilinder turbomotor in de Boxster T staat er soms om bekend olie te lekken. Dit kan zelfs voorkomen bij auto’s met een lagere kilometerstand, meestal auto’s waarmee niet zo vaak wordt gereden.

Porsche 718 Boxster T – Transmissie problemen

De Porsche 718 Boxster T is leverbaar met twee verschillende transmissie-opties, een short-throw handgeschakelde versnellingsbak of de door Porsche ontwikkelde PDK 7-versnellingsbak met dubbele koppeling. De handgeschakelde versnellingsbak is redelijk robuust, maar een gebrek aan vaardigheid kan de koppeling vernielen, dus wees er voorzichtig mee als je er het maximale uit wilt halen.

De automatische versnellingsbak is een ander verhaal. Het werkt meestal geweldig, maar er zijn momenten waarop je gaat te maken met slippen, aarzelingen, en vooral traag terugschakelt. U moet er ook voor zorgen dat uw PDK zo goed mogelijk werkt door de transmissievloeistof te vervangen wanneer dat nodig is.

Porsche 718 Boxster T – Problemen met de airconditioning

De Porsche 718 Boxster T staat soms bekend om verschillende problemen met het airco systeem, meer specifiek de airco condensor, en de condensor leidingen. Deze zijn gebruikelijk op alle 718 modellen en ze kunnen gemakkelijk worden verholpen door een gekwalificeerde Porsche technicus. Lekkage van koelmiddel is zeldzaam, maar sommige eigenaren hebben lekken ervaren met hun 718 Boxster modellen.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat u uw 718 naar een gekwalificeerde monteur die uw gehele A / C-systeem snel kan inspecteren en verzorgen van alle problemen.

Porsche 718 Boxster T – Oververhitting problemen

De 718 Boxster T is een echte performance auto, wat betekent dat de meeste mensen gaan om hem te rijden agressief en op volle toeren. Dit betekent dat de auto een geavanceerd, en nog belangrijker, een effectief koelsysteem nodig heeft om geen dure aandrijflijn en aandrijflijn componenten te beschadigen als gevolg van blootstelling aan hitte.

  2022 Mercedes EQS vs Porsche Taycan

Sommige eigenaars hebben echter waterpompdefecten en thermostaatdefecten gemeld, waardoor de temperatuur van de auto aanzienlijk kan stijgen, zelfs als er niet zo hard wordt gereden. Als dit gebeurt, moet u uw auto voor een onderhoudsbeurt binnenbrengen, want u wilt niet het risico lopen dat uw Boxster T beschadigd raakt of, erger nog, in brand vliegt.

Porsche 718 Boxster T – Uitrustingsproblemen

De Porsche 718 Boxster T lijdt aan bepaalde apparatuur-gerelateerde problemen die vrij algemeen zijn over de gehele 718 Boxster serie. Het eerste en meest voorkomende probleem heeft te maken met het mechanisme van de softtop, dat vast kan komen te zitten of erg traag kan werken. De achterspoiler komt soms vast te zitten, waardoor hij niet vlak met de carrosserie van de auto kan liggen.
De achterlichten zijn een pijnlijk punt voor oudere Boxster modellen omdat ze ook bekend zijn om defect te raken. De problemen met de uitrusting zijn meestal te wijten aan gebrekkig onderhoud of een gebrek aan kwaliteitscontrole in de fabriek.

FAQ Sectie

Moet ik een Porsche 718 Boxster T kopen?

Als u een cabriolet met 2 zitplaatsen wilt kopen die compact is, maar u toch een opwindende ervaring kan bieden, dan is de Boxster T eigenlijk een perfecte auto voor u. Als u iemand bent die gewend is met een Porsche 911 te rijden, denkt u misschien dat de Boxster T te min voor u is, maar dat is echt niet zo, want deze twee zijn enorm verschillend.

  Beste fietsendrager voor Porsche Cayenne

Als u bijzonder lang bent, of u houdt niet van kleine auto’s in het algemeen, dan is de Boxster T zeker geen auto voor u. Als u van grote auto’s met veel ruimte houdt die ook nog eens snel kunnen gaan, bent u beter af met een Porsche Panamera of de Porsche Taycan EV.

Is de Porsche Boxster T beter dan de gewone Boxster?

De Porsche 718 Boxster T begint rond de 70.000 dollar, terwijl de gewone 718 Boxster rond de 63.000 dollar begint, wat een verschil van 7.000 dollar is. De Boxster T is in essentie een 718 Boxster met een aantal optionele opties die gericht zijn op de bestuurder om het rijden nog spannender te maken.

Daarom is de Boxster T de betere auto als u het type man bent dat waarde hecht aan de prestatiekant van de dingen. Als prestaties en rijeigenschappen u niet interesseren en u gewoon een Porsche wilt, is de Boxster de betere keuze voor u.

Stopt Porsche met de Boxster?

Ja, en nee. Porsche heeft gezegd dat ze de Boxster niet helemaal uit productie nemen, maar dat ze hem elektrificeren voor het volgende Boxster-model. Dat betekent dat we inderdaad een nieuwe Boxster krijgen, maar het is nog niet duidelijk of de nieuwe Boxster alleen met een EV-platform zal worden aangeboden of ook met een verbrandingsmotor.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts