Mercedes W212 – Alles wat u moet weten

De W212 Mercedes E-klasse is nu meer dan 10 jaar oud, wat betekent dat hij een groot deel van zijn oorspronkelijke waarde heeft verloren en nu redelijk betaalbaar kan worden gekocht. De W212 kreeg een opfrisbeurt in 2012 en hij staat stevig in de hogere middenklasse van luxueuze middelgrote sedans die zowel cruisen als stadsritten op bewonderenswaardige wijze aankunnen.

De W212 is verkrijgbaar in verschillende motorvarianten, gaande van de 4-cilinder tot de 6,2 liter atmosferische AMG V8. De W212 wordt alleen aangeboden met een automatische versnellingsbak, die bekend staat als betrouwbaar en redelijk duurzaam als hij goed wordt onderhouden.

Het design van de W212 is een beetje twijfelachtiger, omdat zelfs sommige Mercedes Benz liefhebbers vinden dat hij er een beetje te oud uitziet, vooral in vergelijking met de Audi C7 A6 en de BMW 5-Serie F10 die er allebei jeugdiger uitzien, vooral in de S-Line en M-Sport uitvoeringen.

De C7 A6 en de F10 5-serie zijn echter niet zo comfortabel als de E-Klasse, en aangezien de W212 vrij ingetogen oogt, is het ook een prima manier om onopgemerkt van luxe te genieten. Al met al is de W212 ook een redelijk betrouwbare auto die gemakkelijk honderdduizenden kilometers kan afleggen zonder grote revisies.

Mercedes W212 – De krachtbron

De W212 wordt geleverd met veel verschillende motoren, variërend van 2.0L 4-cilinders met turbo, een paar 3.0l 6-cilinder opties, een paar hybrides, en de 6.2L V8. Alle W212-motoren bieden meer dan 200 pk, terwijl de topversie van de 6.2L in zijn topvorm een belachelijke 577 pk levert.

  Welke Mercedessen hebben een turbo?

De meest populaire motoropties zijn de 6-cilinders, meer bepaald de E350 en de E400, maar veel mensen kozen ook voor de 2.0l 4-cilinder. De beste motor om voor te gaan is die in de E350, omdat hij 300 pk, soepele acceleratie en een fatsoenlijke economie biedt gezien de grootte en het vermogen van de auto.

Alle W212 E-Klasse modellen zijn gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 7 versnellingen, behalve een paar gefacelifte modellen die zelfs een 9-versnellingsbak hebben. Alle motoren staan erom bekend dat ze lang meegaan als ze goed worden onderhouden, maar het lijkt erop dat de 2.0L 4-cilinder benzine de meest betrouwbare is omdat die de gebruikelijke keuze is voor taxichauffeurs.

Alle motoren zijn stil en soepel, behalve een paar dieselopties die van nature een beetje tractorachtig klinken. Tot slot is de W212 ook leverbaar met een AWD 4MATIC-systeem, wat een welkome aanvulling is als je in koudere klimaten woont.

Mercedes W212 design en onderstel

De W212 ziet er statig en duur uit, tot op de dag van vandaag. Toch is hij niet zo mooi geproportioneerd als sommige E-Klasse modellen. We kunnen gerust stellen dat zowel zijn voorganger als zijn opvolger een betere start hebben gehad op het gebied van design.

Wat de vering betreft, wordt de W212 aangeboden met een standaard schroefsysteem of de Mercedes AIRMATIC luchtvering. De W212 is ook zonder de AIRMATIC optie voldoende comfortabel, maar wie de meest serene en comfortabele vering wil, kiest toch voor de AIRMATIC luchtvering.

  Wat is een Mercedes Tirefit-kit?

Het AIRMATIC systeem is niet zo onbetrouwbaar als velen denken, maar u dient het wel continu te onderhouden.

Mercedes W212 praktisch en waardevol

De Mercedes W212 is een echte mid-size luxe sedan en dat betekent dat hij voldoende ruimte biedt aan maximaal 5 passagiers. De laadruimte is groot, maar niet van hetzelfde niveau als sommige van zijn concurrenten. Al met al moet u zich in de W212 heerlijk kunnen uitstrekken, ongeacht of u voorin of achterin zit.

Wat de waarde betreft, kunt u een fatsoenlijke W212 facelift krijgen met alle juiste opties en zonder al te veel kilometers op de klok voor ongeveer $28.000 of iets meer. Het is nog steeds een prachtige auto om te bezitten en het is niet allemaal zo ver af van de huidige mid-size luxe Duitse sedans.

Mercedes W212 meest voorkomende problemen en algemene betrouwbaarheid

De W212 E-Klasse is een redelijk betrouwbare auto, zeker als je hem vergelijkt met sommige van zijn rivalen. Hij is echter niet perfect, want verschillende veelvoorkomende problemen moeten worden aangepakt. De W212 heeft last van problemen zoals oververhitting door een defecte waterpomp, mogelijke problemen met de ophanging, lekkage, slijtage van de bekleding en problemen met de stuurbekrachtiging.

Al met al is de W212 inderdaad een betrouwbare auto die lang mee kan gaan, maar alleen als u er goed voor zorgt.

FAQ Sectie

Is de W212 E-Klasse een veilige auto?

De W212 is inderdaad een zeer veilige auto, want hij is uitgerust met alle veiligheidsvoorzieningen van de 21ste eeuw, zoals systemen om botsingen te voorkomen en allerlei sensoren, radars en camera’s die u op de meeste momenten veilig moeten houden.

  Welke Mercedes rijdt het best op gas?

Passieve veiligheid is ook iets wat de E-Klasse echt goed doet, want de meeste crashtests belonen de W212 met topnoteringen. Al met al is het een veilige auto en dat maakt hem perfect voor het vervoer van gezinnen. Het is ook vermeldenswaard dat de topversies met alle veiligheidsvoorzieningen inderdaad veiliger zijn dan die zonder deze voorzieningen.

Moet ik de W212 E-Klasse kopen?

Als u op zoek bent naar een tweedehands, comfortabele en luxueuze executive sedan, dan is de E-Klasse een goede keuze, want hij biedt uitstekende all-round eigenschappen. Als u van het exterieurdesign houdt, zult u waarschijnlijk ook van het interieurdesign houden.

De W212 oogt inderdaad een beetje te senior-vriendelijk, maar als u voor het gefacelifte model in AMG-trim gaat, zou u dat moeten kunnen ontkrachten, vooral in coupé-vorm.

Is de Mercedes W212 zuinig?

De Mercedes W212 is goed voor 21 MPG in de stad en 32 MPG op de snelweg, terwijl de gecombineerde MPG 25 is. De E350 biedt de zuinigste motor terwijl de E63 de minst zuinige motor biedt omdat hij zo veel vermogen biedt.

Al met al zijn alle W212 motoren relatief zuinig in vergelijking met hun concurrenten, maar ze kunnen zeker niet tippen aan de hedendaagse 4-cilinder turbomotoren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts